TEAM

Despre Doru Braia cu siguranță că nu este nevoie să spunem nimic. Este atât de cunoscut ca jurnalist, dar ca și om, încât ar fi penibil să ne apucăm acum de tot felul de prezentări, care de care mai bombastice sau mai puțin bombastice. În fiecare seară de Marți de la ora 21  vorbește la INTERNATIONAL RADIO DEUTSCHLAND despre ceea ce nu vorbesc alții de regulă. Nici el, dar nici noi nu dorim să facem altceva decât să informăm, să prezentăm viziuni diferite asupra celor ce ni se întâmplă. De multe ori divergente, dar până la urmă cel care ne ascultă decide. Nu este un concurs despre ”care e mai deștept” ci pur și simplu Braia urmărește să completeze tabloul de regulă incomplet al evenimentului , tablou de regulă zugrăvit ”cu interes” de presa mainstream.

 

Unul dintre cei mai ”explozivi” colaboratori ai noștri este OVIDIU BUNEA. Analizele lui, dintr-o perspectivă creștin-democrată, alteori liberală sunt de natură să-i revolte pe unii dintre ascultători și să le meargă la suflete altora. Sigur că și el abordează faptele cu care ne confruntăm, rezultatele lor asupra vieții noastre zilnice dar vorbește și despre cei care conduc mai mult sau mai puțin bine, țara. Ovidiu Bunea este un creștin prin excelență, fără a fi însă habotnic și religios, făcând foarte bine diferența între biserica ”instituție” și biserica în forma sa spirituală. De regulă vine în emisiuni joia de la ora 21, însă intervine și cu alte ocazii, atunci când subiectele ”ard” sau simte el că ”îl ard”.

 

Nici cu Gabi Obreja, nu ne este rușine! Dimpotrivă, ne mândrim cu modul său de a pune problemele, din perspectiva ”omului de stânga” autentic, dar nu pesedist sau angajat în vreun partid. În primul rând despre Gabi putem spune că este un artist de excepție, atât în plan poetic cât și în cel al artelor vizuale: pictură, sculptură,grafică…

Versurile sale sunt însă mereu prezente în viața noastră, sau poate sunt luate din viețile fiecăruia dintre noi, sensurile acestei ”circulații” devenind neimportante:

”Murim tot mai constant având destine albe,

Ne mai mințim organic că mâine va fi bine,

Voim să fim dispeceri ai timpurilor dalbe,

Găsind în rătăcire otrăvurile divine.

Privim fără privire la la planuri fără mire,

Sclipesc destule spaime în ochii lăcrimoși,

Voim să-nceapă odată un act de izbăvire,

În vremuri filistine, cu timpii noroioși.”