Sari la bara de unelte

Bilanț zilnic

În ultimele 24 de ore au fost 641 de cazuri din 18.440 de teste. Până astăzi, 15 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 34.226 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24155 au fost externate, dintre care 22.049 de pacienți vindecați și 2.106 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 727 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.n intervalul 14.07.2020 (10:00) – 15.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 21 decese (15 bărbați și 6 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Brăila, Brașov, Călărași, Dâmbovița, Ialomița, Mehedinți, București, Prahova, Sălaj, Suceava, Teleorman și Timiș.

”Dictaturile, regimurile autoritare și populiste încearcă tot mai flagrant să submineze cu orice preț informațiile independente",
John Doe
Designer

EȘECUL UNUI VACCIN ANTICOVID

Unul dintre cele mai promițătoare vaccinuri împotriva Covid-19, cel dezvoltat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford, NU pare să fie eficient.

Pentru dezvoltarea acestui vaccin, guvernul britanic a investit 90 de milioane de lire sterline.

Însă testele recente, cu serul experimental, efectuate pe animele, au dus la îmbolnăvirea a şase maimuţe, cu COVID. Dezvăluirea a fost făcută de un om de știință, fost profesor la Harvard Medical School.

“Toate maimuțele vaccinate au fost infectate, atunci când au intrat în contact cu virusul. Nu a existat nicio diferenţă, în comparaţie cu animalele nevaccinate”, a declarat doctorul.

Scopul vaccinului este de a stimula sistemul imunitar, să creeze anticorpi speciali.

Suedia vrea să extindă testele de depistare a COVID-19

Suedia a anunţat marţi că doreşte să extindă testele de depistare a noului coronavirus la orice persoană care prezintă simptome moderate – şi intenţionează să pună mai multe teste la dispoziţia personalului considerat “esenţial” pentru ţară, pentru ca acesta să nu rămână în mod inutil izolat la domiciliu, relatează AFP.

De la începutul crizei sanitare, autorităţile suedeze le-au cerut locuitorilor să rămână în case în caz că prezintă simptome legate de COVID-19. Însă dacă situaţia persistă, aceste persoane trebuie să ştie când să revină, a declarat ministrul sănătăţii, Lena Hallengren, în cadrul unei conferinţe de presă.

“Nu putem avea o situaţie în care oamenii rămân acasă la cele mai uşoare simptome dacă ei nu au nevoie să fie acolo”, a declarat ea.

Cerere halucinantă a ortocșilor din R. Moldova

Biserica Ortodoxă din Moldova (BOM) i-a cerut în mod oficial președintelui Igor Dodon să nu permită microciparea locuitorilor prin intermediul unui eventual vaccin împotriva Covid-19..

”Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova (BOM) solicită lui Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Ion Chicu să „asigure drepturile omului de a nu i se introduce/implanta orice dispozitiv/cip străin corpului uman, luând în considerație informația prezentată de către oamenii de știință despre pericolul acestora, precum și îngrijorarea întemeiată pe baza Apocalipsei Sfântului Ioan Teologul și a proorociilor Sfinților Părinți”, scrie Deschide.md

Astfel de prevederi se regăsesc într-o adresare „privind legalitatea unei eventuale vaccinări obligatorii ca efect al virusului SARS-COVID-19”.

BOM vorbește în documentul oficial trimis autorităților despre ”infractorul internațional Bill Gates”, despre care susține că este ”un criminal împotriva umanității” și ”a provocat prin vaccinuri moartea a 500.000 de copii în India.

„În Parlamentul Italiei a fost formulat de către o deputată în mod oficial cererea de arestare a infractorului internațional Bill Gates, care este acuzat de faptul că este un criminal împotriva umanității, că a provocat prin vaccinuri moartea a 500.000 de copii în India, că susține ideea de genocid pentru reducerea populației planetei”, se arată în documentul care poate fi consultat și pe site-ul Mitropoliei Moldovei.

Sinodul de peste Prut spune că tehnologia 5G, dezvoltată de Bill Gates, permite controlarea oamenilor de la distanță, printr-un vaccin care introduce în corp nanoparticule.

BOM mai afirmă că această tehnologie a dus la apariția coronavirusului ”care a întors pe dos înteaga planetă”.

Coronavirus în lume, LIVE UPDATE 19 mai.

Comisia Europeană a salutat propunerea franco-germană cu privire la relansarea economiei europene după pandemia noului coronavirus.

Relaxarea restricțiilor vine la pachet cu o creștere a infectarilor în diferite țări europene. De exemplu, Republica Cehă a raportat cel mai mare număr zilnic de noi cazuri de mai bine de o lună – 111.

Pe de altă parte, carantina a luat sfârșit în Italia. Așa că abia acum rudele au ocazia să-și ia rămas bun, așa cum se cuvine, de la cei răpuși de Covid în ultimele două luni.

Rusia va primi din SUA 200 de ventilatoare promise de Donald Trump

Statele Unite au anunţat marţi că în această săptămână vor începe livrarea către Rusia a 200 de ventilatoare pentru respiraţie asistată, transmite agenţia Reuters.

Inventatorul vaccinului împotriva cancerului HPV: Nu se poate face un vaccin împotriva COVID-19

Ultan Power, profesor de virologie moleculară la Queen’s University Belfast, avertizează că inventarea rapidă a tot felul de formule de vaccin și grăbirea fazelor de testare sunt contraindicate în lupta împotriva noului coronavirus. În opinia sa, mult mai mult succes ar avea medicamentele, chiar și cele deja existente, care pot ataca virusul pentru a-i reduce potențialul inflamator.

Potrivit News Australia, profesorul Ian Frazer, de la Universitatea Queensland, unul dintre cei mai importanți inventatori de vaccinuri din lume, a explicat de ce dezvoltarea unui vaccin pentru Covid-19 nu este posibilă.

„Încercarea de a imuniza împotriva coronavirusului este la fel ca imunizarea împotriva gripei comune – ceva dificil spre imposibil”, a declarat Frazer, coinventator al vaccinului împotriva cancerului de col uterin HPV, pentru news.com.au.

Suedia, care a optat pentru o strategie mai deschisă în combaterea virusului decât alte țări europene, are cel mai mare număr de decese în Europa pe cap de locuitor din cauza bolii COVID-19 în ultimele șapte zile, potrivit Reuters.

Suedia a menținut deschise majoritatea școlilor, restaurantelor și afacerilor în timpul pandemiei, dar a avut 6,25 de decese pe milion de locuitori pe zi într-o medie continuă timp de șapte zile, între 12 și 19 mai, potrivit Ourworldinsata.org.

Aceasta a fost cea mai mare din Europa și chiar peste Marea Britanie, care a avut 5,75 de decese pe milion.De-a lungul pandemiei, Suedia a avut mai puține decese pe cap de locuitor decât Regatul Unit, Spania, Italia, Belgia și Franța, care au optat pentru instituirea blocajelor, dar mult mai mari decât vecinii nordici: Danemarca, Norvegia și Finlanda.Strategia Suediei, bazată în mare parte pe măsuri voluntare în ceea ce privește distanțarea socială și igiena de bază, a fost criticată de unii drept un experiment periculos cu viața oamenilor, dar a fost prezentată de OMS ca un „model viitor”.

Ultima oră:
China anunță un tratament anticovid

Aproximativ 100 de laboratoare mondiale rivalizează în producerea unui vaccin împotriva SARS-Cov-2, însă cercetători din China anunţă că au creat un tratament în măsură să oprească epidemia.

În timp ce noi ne plângem că deplasările ne sunt limitate, și că nu s-au deschis terasele sau mall-urile, alți oameni zac pe paturi de spital. Sunt complet izolați de restul lumii și trebuie să se lupte nu doar cu simptomele, ci și cu teama de ceea ce va urma. Este cazul membrilor unei familii din Sibiu care s-au infectat cu coronavirus și se află acum în grija medicilor de la Spitalul Județean.O să-i spunem Maria, pentru că ne-a spus că nu vrea să fie arătată cu degetul și nici nu vrea ca ea și familia ei să fie priviți ca niște ciudați după ce vor ieși din spital. Maria are 55 de ani și lucrează într-o fabrică din Sibiu. La începutul lunii mai a aflat că una dintre colegele de secție are coronavirus. La început s-a gândit doar la aceasta și s-a rugat să se facă repede bine. Apoi, teama i s-a cuibărit încet, încet în suflet, pentru că știa că, ultima pauză de masă și-o petrecuseră împreună. Au mâncat la aceeași masă, au povestit și chiar au împărțit același cuțit. „Când am auzit că are coronavirus, nu mi-a venit să cred. M-am gândit numai să fie bine. La serviciu am mâncat împreună la pauză. Am stat la aceeași masă și ne-am dat măștile jos ca să putem mânca. I-am cerut și cuțitul, că eu nu aveam. Ea avea ceva simptome, mai tușea, mai strănuta…dar cine s-a gândit? Zici că ție nu ți se poate întâmpla”, povestește Maria.A fost șocată când a primit diagnosticul A doua zi a fost sunată de la fabrică. Era invitată să își facă un test COVID 19. A primit vestea că are coronavirus de la Brașov, de la clinica unde făcuse testul cu o zi înainte. „Mi-a fugit pământul de sub picioare când m-au sunat și mi-au zis că a ieșit pozitiv. M-am dus împreună cu o colegă, ne-au trimis de la fabrică pe amândouă. Ei i-a ieșit negativ, mie pozitiv. Aveam ceva simptome, îmi pierdusem complet mirosul și parcă nici gustul nu îl mai simțeam la fel. Altfel, mai eram înfundată la nas și aveam niște dureri de cap. Atât. Nu am avut febră, nu am tușit, așa cum auzisem la alții”, spune aceasta. Pe data de 6 mai a fost internată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu. A ajuns într-un salon de la parterul spitalului, în Secția de Urologie, o extensie a Secției de Boli infecțioase, încadrată în zona roșie a Spitalului Județean. Veștile proaste au curs una după alta S-a obișnuit cu ideea că are boala care îi sperie pe toți dar, la scurt timp, a primit o nouă veste proastă. Fiul ei, de 27 de ani, cu retard neurologic, avea simptome și fusese testat. Avea și el COVID – 19. „Băiatul nu mai mânca și avea stări de vomă, fără febră. A sunat la Ambulanță și a fost testat pozitiv. A fost internat pe 9 mai . El a stat la chirurgie o noapte și apoi a fost mutat și el pe Secția de Urologie și e vecin cu mine pe secție. El este în perfuzii, că a refuzat să se alimenteze. Are un retard neurologic”, ne-a spus Maria. Pe 12 mai, familia s-a reîntregit la spital. Ultimul diagnosticat cu coronavirus, a fost soțul, în vârstă de 60 de ani. „Când am auzit că și soțul meu are, am rămas fără cuvinte. M-am rugat de d-na doctor să îl aducă și pe el lângă mine și lângă băiat și m-a ascultat. Suntem aproape. Pot să merg să mai văd ce mai fac. ei sunt amândoi în perfuzii”, precizează femeia.(preluare ORA DE SIBIU)
Compania farmaceutica germana Biontech a anuntat marti ca se asteapta sa primeasca primele rezultate furnizate de testarea in cadrul unor studii clinice a unor vaccinuri dezvoltate impotriva noului coronavirus la sfarsitul lunii iunie sau la inceputul lunii iulie, informeaza DPA.

Coronavirusul rămâne, dar Germania revine la viaţă

Se dă startul. Se redeschid magazinele, şcolile şi grădiniţele. Se va juca din nou fotbal, ce-i drept fără public, meciurile putând fi urmărite, însă, la televizor. Cum, iată, se apropie vara, se redeschid terasele şi berăriile în aer liber şi, cine doreşte, va putea pleca în concediu – e drept, doar în ţară, dar chiar cazându-se la hotel. 

Sezonieri români abandonați pe stradă în Germania!

Fermierii germani interpretează diferit regulile emise de guvernul federal german privind măsurile de protecție pentru lucrătorii sezonieri din Europa de sud-est. Ele ar fi valabile, în ochii unora, doar pentru muncitorii aduși în Germania după data de 2 aprilie, dată la care Berlinul a anunțat primele reglementări în acest sens: 14 zile de carantină pentru lucrătorii nou-veniți și grupuri de lucru de până la 20 de persoane.

rămâi la curent cu noutățile despre virus!

Real time stats

Accesând linkul de mai jos, veți putea fi la curent cu statisticile în ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus. https://covid19.geo-spatial.org/

Tablou de bord privind noul coronavirus

Acesta este un tablou de bord actualizat zilnic. Conține cele mai recente date începând cu 31 decembrie 2019, colectate și compilate de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor cu privire la cazurile de COVID-19. Datele pot fi filtrate în funcție de aria selectată (lumea întreagă, UE/SEE și Regatul Unit, Asia de Sud-Est și China) și/sau de perioadă. Cick pe titlu!

Aplicații pentru telefon

Dezvoltatorii de aplicaţii smartphone şi a altor tipuri de sisteme de supraveghere a telefoanelor mobile încearcă să creeze aplicații pentru a urmări şi ţine sub control răspândirea noului coronavirus, scrie Agerpres, preluând Reuters. Cu un click pe titlu puteți intra în aplicația care vă informează despre răsândirea virusului

RECOMANDĂRI MĂȘTI,MĂNUȘI,DEZINFECTANȚI

îN SCURT TIMP VOM PUBLICA O LISTĂ CU RECOMANDĂRILE NOASTRE ÎN MATERIE DE PROTECȚIE CONTRA VIRUSULUI

Image Source: WOCinTechChat, Icon Finder

Fb-Button