SERVUS TRANSILVANIA FEST 2017: o noua locatie pentru o experienta completa

Link Posted on Updated on

afis Servus Transilvania Fest

Cel mai divers festival al verii cuprinde, pe langa targul de mancare organica si produse handmade, peste 30 de trupe, printre care Persefone, Dirty Shirt, Poem, Kempes, Antract, Dordeduh, Platonic Band, Indian Fall, Still Awake, Bad Blood, For The Wicked si Iron Maidnem, precum si invitatii speciali  Ovidiu Lipan Tandarica si Tudor Turcu.

In urma numeroaselor voastre cereri si intrebari legate de posibilitatile de campare, va anuntam ca am mutat locatia festivalului, astfel incat campingul sa fie complet integrat zonei de festival. Noua zona de festival s-a marit astfel considerabil, iar accesul auto se face foarte usor, parcarea aflandu-se in imediata apropiere (va rugam sa consultati si descarcati harta si noile regulamente de camping si festival disponibile pe http://www.servustransilvaniafest.ro).

Situata in apropiere de Woistal, la intrarea in Biertan venind dinspre Medias si Sighisoara (DJ 141B), pe terenul de fotbal din Biertan cu acces de pe strada Lunca, zona de festival nou creata va mai cuprinde targul de mancare organica si produse handmade, standurile de merchandise, gulyas, bere si alte bauturi, un teren amenajat unde se pot desfasura activitati in aer liber, o zona de chillout, numeroase dusuri si toalete pentru confortul tuturor participantilor.

Ovidiu Lipan Tandarica la Servus Transilvania Fest 2017

In anul acesta, ne bucuram sa-l avem printre noi in seara de duminica, 20 august, pe unicul si inegalabilul #OvidiuLipanTandarica.  Pentru ca ne dorim sa fim o punte intre trecut si viitor, la cel mai tare concurs de trupe #newcomer de anul acesta, premiile Newcomer Band Contest vor fi decernate de o legenda vie a rock-ului romanesc, Ovidiu Lipan Tandarica.  De mai bine de 50 de ani, Ovidiu Lipan Tandarica contribuie la dezvoltarea si consolidarea scenei muzicale romanesti, fie ca vorbim de albumele sale solo, de formatiile Rosu Si Negru, Phoenix sau de colaborarile sale cu prestigiosi artisti romani si internationali (Gheorghe Zamfir, Grigore Lese, Stelu Enache, Marius Mihalache, Eruption, ELOY, cu Joachim Witt, Herman Rarebell de la Scorpions/Rated X si multi altii).

Antract, pe scena ST Fest 2017

Antract va canta la Servus Transilvania Fest 2017 pe 18 august. Antract este una dintre cele mai titrate formatii romanesti de rock care a impartit scena de-a lungul  anilor cu nume grele ale rock-ului international precum Uriah Heep (1992), Jethro Tull (1994), Paradise Lost (1994), Ronnie James Dio (1998), Monster Magnet (1999),  Metallica (1999) sau Helloween (2006).

Servus Transilvania Fest a ajuns anul acesta la cea de-a treia editie si se va desfasura intre 18 si 20 august in localitatea Biertan, judetul Sibiu. Festivalul artistic cuprinde un concurs jurizat pentru 12 trupe de tip newcomer si 19 trupe in recital: Persefone (progressive metal, Andorra), Poem (progressive /alternative, Grecia) Dirty Shirt (crossover folklore metal, Romania),  Kempes (heavy metal, RO), Antract (pop/rock, RO), Platonic Band (bluess/jazz/rock, RO), Dordeduh (ethnic folklore metal, RO), Indian Fall (black metal, RO), Still Awake  (rock/metal/prog, DE), For The Wicked (metalcore, RO), EvergreeD (metal, RO), Iron Maidnem – tribute Iron Maiden (heavy metal, HU), First Division (hardcore/metalcore, RO) Avator (thrash metal, DE), Still Crazy (hard rock, RO), Onenightstand (rock, RO), Scorn – tribute In Flames (melodic death metal, RO), Bad Blood (progressive/power metal, India) si Tudor Turcu (castigator X Factor Romania 2012), invitat special.

Targul de produse organice si hand-made va avea loc in interiorul spatiului de desfasurare a festivalului si reuneste peste 20 de producatori si artizani din regiune pregatiti sa ofere publicului preparate gustoase (de la zacusca si gemuri la branzeturi si mezeluri de cea mai buna calitate), precum si o gama larga de articole confectionate  de mana din pasla, lana, lemn, sticla, ceramica, metal, impletite, brodate sau pictate cu motive traditionale sau artistice.

Gasiti noutati si mai multe detalii despre Servus Fest Transilvania pe pagina oficiala www.servustransilvaniafest.ro, prrecum si pa pagina noastra de Facebook. Biletele se pot lua online prin retelele Eventim si Ambilet.

###

Organizatori: Asociatia Culturala “Servus Transilvania”, Albert Studios

Eveniment sustinut de:

Parteneri strategici: Real Sound Studio, Sound Concept, Colinele Transilvaniei, Cristiana Radu Media
Parteneri Media: Rock FM, Zile si Nopti, BestMusic, Infomusic, Concerte-Azi, Maximum Rock, Let’s Rock, Metal For Life.
Parteneri: Wild Carpathia, ASM-Asociatia Sunetul Muzicii, Bear Brothers, Ciuc, Crama Oprisor
Sponsori: Transgaz, Hera Industrial

Institutii: Primaria Medias, Primaria Biertan, MTS/DJST
Proiect de tineret finanțat de DJST

Asociatia Culturala “Servus Transilvania” a fost infiintata in 2015 cu scopul de a  revitaliza valorile culturale ale Transilvaniei. Promovam:

  • Patrimonial cultural local si regional
  • Respectul pentru natura si curatenia mediului
  • Un puternic spirit comunitar
  • Munca oamenilor talentati

“Esti ceea ce lasi in urma!”

SARABANDA JAFULUI SALARIAL

Link Posted on

By MIHAI  BABIȚCHI

267647_105057939591095_3295315_n
Guvernanții au dezlănțuit o adevărată sarabandă a creșterilor salariale în sectorul bugetar și a  pensiilor speciale, nesustenabile financiar, izvorâte exclusiv din incapacitatea lor de a înțelege obiectivitatea legilor economice în general și a economiei de piață în special. Sub ochii noștri se desfășoară, pentru economia națională și pentru țară, Apocalipsa PSD. Potrivit noii legi a salarizării, de la 1 iulie îndemnizațiile lunare ale senatorilor și deputaților au crescut de la 7700 lei brut la 13.050 lei. Totuși mai puțin decât salariul primarului Alba-Iuliei sau al președintelui Consiliului județean Alba, care depășește 16.000 lei. Asta dacă nu luăm în considerare că, potrivit Legii 96 privind Statutul senatorilor și deputaților, aceștia mai primesc lunar, tot de la 1 iulie 2017, sume forfetare de minim 19.575 lei pentru birouri parlamentare și minim 6525 lei pentru cazarea în București. Art.38 din Legea 96/2006 stipulează că sumele forfetare se acordă la nivelul de minim o îndemnizație și jumătate pentru birourile parlamentare și minim jumătate din îndemnizație pentru cazare. „Îndemnizațiile parlamentarilor trebuie să fie stimulative, avem o muncă foarte laborioasă”, se justifica doct într-o conferință de presă deputatul PSD de Alba, Ioan Dârzu, devenit celebru prin ardoarea cu care a susținut diminuarea amenzilor acordate hoților de păduri. Cât de laborioasă este munca parlamentarilor o dovedește faptul că, practic, activitatea lor se reduce în ultimul timp la votarea pe bandă rulantă a nenumăratelor inițiative legislative, ordonanțe și ordonanțe de urgență emise de Guvernul PSD – ALDE. Zeci și zeci de legi, unele foarte necesare, depuse și în urmă cu 10 ani zac în sertarele Camerei Deputaților sau ale Senatului, fără să intre pe ordinea de zi stabilită de președinții celor două camere. Parlamentul a devenit o anexă a Guvernului, a ajuns să aibă doar un rol decorativ în distorsionata manifestare a democrației gestată de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu. Foștii deținuți politici primesc câte 400 lei îndemnizație pentru fiecare an de pușcărie în timp ce parlamentarii și-au votat o pensie suplimentară de 1550 lei (deci tot 400 lei pentru fiecare an dintr-un mandat încheiat).
N-aș fi pomenit poate această suită halucinantă de sume (s)mulse de la bugetul de stat dacă nu m-ar fi oripilat iarăși adânca ipocrizie a celor doi prim-diriguitori ai treburilor de stat. Atât Călin Popescu Tăriceanu cât și Liviu Dragnea s-au arătat extrem de preocupați în ultima zi de lucru înaintea vacanței parlamentare că, potrivit Legii 96/2006 sumele forfetare vor crește în funcție de noua grilă de îndemnizație intrată în vigoare de la 1 iulie 2017. „Sumele forfetare se majorează în baza legii, nu le decidem noi”, a declarat fariseic în miercurea respectivă Tăriceanu. „Trebuie modificată Legea 96 privind Statutul senatorilor și deputaților, care este suportul ce ne obligă să acordăm în acest moment sumele forfetare indexate cu noua îndemnizație a parlamentarilor. Și, la toamnă, la prima ședință a Biroului permanent, vom propune modificarea pe cale de consecință a Statutului parlamentarilor, în așa fel încât să menținem la nivelul actual de cheltuieli aceste sume…”. Așadar pe timpul verii, când aleșii se răsfață în vacanțe prelungite pe tărâmuri exotice, vor primi sume forfetare substanțial mărite. Spun adânca ipocrizie  pentru că îmi amintesc cum a rezolvat Guvernul PSD în 2015, o situație similară, dar care nu îi privea, desigur, pe parlamentari ci pe… revoluționari. Adică pe cea mai năpăstuită tagmă, ostracizată rușinos de un popor care le-a uitat sacrificiile. Legea 341/2004 acorda „Luptărilor cu merite deosebite” o îndemnizație lunară de 1,1 salariul mediu stabilit anual în legea bugetului asigurărilor sociale de stat. Legea a funcționat până în 2011, când Guvernul Boc a suspendat-o sine die. Trebuie spus că, după criza economică, revoluționarii au rămas singura categorie socială care nu a primit înapoi nimic din drepturile tăiate în anul 2012. Întrucât începând cu 2011, în legea respectivă Ministerul Muncii a înlocuit definitiv indicatorul „salariul mediu” cu indicatorul „câștigul mediu salarial”, răniții și pensionarii și-au primit îndemnizațiile diminuate, potrivit indicatorului „salariu mediu”, existent în 2010. Un abuz grosolan al Ministerului Muncii. Ei bine OUG 95/2014 de modificare a Legii 341/2004, emisă hoțește, în stilul PSD, în 30 decembrie 2014 a corectat totuși anomalia cu baza de calcul a îndemnizației revoluționarilor și a introdus indicatorul „câștigul mediu salarial”. În sfârșit se părea că s-a făcut, după niște ani, dreptate. Nu a fost să fie. După numai două săptămâni, Guvernul Ponta a emis OG 1/19 ian.2015 prin care nivelul îndemnizației era stabilit…la nivelul salariului mediu din anul 2010. Iar prin ordonanțe de urgență succesive, nivelul acesteia a rămas același și astăzi. Fără ca Legea 341/2004 să fie modificată. Ce a împiedicat Guvernul Tudose să dea o OUG prin care să plafoneze suma forfetară a parlamentarilor?! Răspunde dumneata, bunule cetățean!

 

 

 

 

 

 

 

„Măgura Wave Fest”, premiat pentru cel mai bun festival nou-apărut

Link Posted on Updated on

„Măgura Wave Fest” de la Măgura Uroiului a primit, după prima ediţie organizată în august 2016, un important trofeu pentru recunoaşterea calităţii sale. În cadrul galei „Metalhead Awards”, desfăşurată la Bucureşti, în 28 ianuarie 2017, evenimentul organizat la Simeria a primit trofeul „Best Romanian Emerging Festival” (cel mai bun festival nou-apărut).

Pentru echipa de organizare acest premiu reprezintă o încununare a eforturilor depuse și o încurajare de a merge mai departe. „Măgura Wave Fest” este un proiect creat din dorința de a promova muzica de calitate și libertatea pe care ne-o oferă natura. Locația a fost aleasă cu scopul de a schița un peisaj perfect de întâlnire pentru toate spiritele libere care simt și vor să celebreze vibrațiile pozitive, într-un mediu încărcat de energii, emoții și viață. Ne-am hotărât să-i dăm un impuls acestei oaze de tăcere, în care timpul parcă stă în loc și să scriem o poveste reală. Cursul tăcut al Mureșului de la poalele Măgurii Uroiului, platoul întins, înghiţit de imaginea copleşitoare a apusurilor care învelesc cetatea Devei, sunt elementele forte ale poveștii noastre, care se alătură elementului principal – muzica de calitate”, au precizat organizatorii la momentul de debut al acestui eveniment. Organizat de Centrul Cultural şi de Creație al orașului Simeria, cu sprijinul autorităților, după ideea lui Cătălin Strinu şi a unui grup de prieteni voluntari, iubitori ai muzicii de calitate,  „Măgura Wave Fest” a fost un succes încă de la prima ediție, cifrele vorbind de la sine. Astfel, în cele trei zile de festival, 22 de formații rock au urcat pe scenă în fața celor aproximativ 4.500 de spectatori prezenți la eveniment. „Astăzi, dorim să mulțumim publicului pentru susținere și să-i transmitem că, dincolo de poziția onorantă în care ne aflăm, simțim responsabilitatea continuării demersului de a organiza acest eveniment cultural la o și mai înaltă ținută. Dorim ca Măgura Uroiului să devină o destinație culturală anuală şi, astfel, prin pasiune, să promovăm orașul Simeria şi, totodată, județul Hunedoara”, au mai adăugat organizatorii.

Source: „Măgura Wave Fest”, premiat pentru cel mai bun festival nou-apărut – Glasul Hunedoarei