Eugen Mihăescu a lansat un nou album: „Guitaromania Part Two”

Link Posted on Updated on

6672-thickbox_default

Este un nou proiect solo al muzicianului Eugen MIHĂESCU, binecunoscutul chitarist al grupului KRYPTON, înfiinţat acum 36 de ani, ce a trecut prin mai multe schimbări de componenţă. El a mai lansat şi alte proiecte precum  AXA PROJECT, NIMIC ÎNTÂMPLĂTOR, ROCK UNPLUGGED sau KRYPTON UNPLUGGED.

Iată ce spune Eugen despre noul său disc (foto 2 şi 3), ce reprezină un pod peste timp, de la Guitaromania 1993 la Guitaromania Part Two 2018: “Multe dintre ideile de baza ale discului  s-au nascut din studiile zilnice ,din teme pe care le-am pastrat intr-un alt folder, caci nu erau din”filmul KRYPTON” ci doar dintr-o proprie dorinta si ambitie generata de un  motto al copilariei mele : ”Vreau si eu” sa cant asa ca x ,y ,z si ii reamintesc aici ,pe cei care m-au influentat: Dan Andrei Aldea (caruia i-am dedicat primul album-Guitaromania 1993),Tony Mac Alpine, Jason Becker, Marty Friedman, Peter Green, Steve Lukather, Neal Schon, Allan Holdsworth , George Lynch, Michael Schenker.

Aceste nume m-au marcat si mi-au dat un” pasaport ”pentru un drum mai lung in cariera mea !Nu m-au impresionat niciodata ”slalomistii-vitezomani”,doboratori de recorduri in ”speed-omania” executiilor ci doar conceptia unor partituri si tabloul creativ! Stilul in ansamblul acestui GUITAROMANIA  ,este o paleta variata de la neoclasic-rock/progresiv si heavy metal pana la fusion ,cu nuantele de feeling sau power specifice genului si evident ,cu upgrade-urile valului 2018.

Este un album solo ,fara nicio participare din lumea muzicienilor-colegi ,el fiind conceput si interpretat in totalitate de subsemnatul. Surpriza pentru auditori nu consta in aceasta destainuire ci in participarea a trei nume cu ”greutate” in domeniul vocilor recognoscibile : Claudiu Cîrţînă -voiceover la Rock Fm /Romania tv si Flaviu Crisan – actor,voiceover la Cinemax Romania,Discover Romania si Costi Sandu (Iris).

Guitaromania reprezinta o  introspectie in interioarele mele ,acolo unde Ego-ul si Alter Ego-ul, mai simt uneori nevoia de a intra intr-un sincron si unde impreuna cu muzica viselor mele, formeaza o singura vibratie. E o reintoarcere la instrumentistul din mine. Multumesc Casei de Discuri Soft Records pentru aceasta colaborare. “

CD-ul costă 29,99 lei şi este disponibil aici:

 http://www.mycd.ro/index.php?id_product=4304&controller=product&id_lang=1

Source: Eugen Mihăescu a lansat un nou album: „Guitaromania Part Two”

Bine ați venit în Paradis: ce rămâne când în lumea celor săraci se stinge lumina

Link Posted on Updated on

camin-Canta-60B-2

Trăim într-o cultură a succesului, dar într-o lume în care toți aleargă după el, sunt și oameni care nu-l ating niciodată. Am fost să îi ascultăm și pe ei: cei care alunecă pe toboganul vieții până ajung să trăiască, cu deznădejdea, la periferie. Când nu se moștenește, sărăcia fără ieșire se dobândește în condițiile unei lumi marcate de o cruntă inegalitate de șanse. În România, și căderile sunt mult mai abrupte, sunt brutale.

Source: Bine ați venit în Paradis: ce rămâne când în lumea celor săraci se stinge lumina

Dacian Cioloş a depus actele pentru înfiinţarea partidului Mișcarea România Împreună

Link Posted on Updated on

Jmhhc2g9OTBmNmY5NmNkNDdhYmRlNzFjMTdkYTdlYTM4YTM3NGE=.thumb

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că a depus la tribunal actele pentru înfiinţarea partidului “Mişcarea România Împreună” (RO+), desprins din platforma civică România 100.

„În decembrie anul trecut am anunţat că din «Platforma România 100» se va desprinde un partid politic. Vreau să vă anunţ că astăzi de dimineaţă a fost depusă la tribunal cererea de înregistrare a unui nou partid politic ieşit din platformă. Este vorba de partidul Mişcarea România Împreună. Am decis să facem şi acest pas, e primul pas, acela de cerere a înregistrării. Astăzi facem anunţul demersului pe care l-am făcut, şi nu al lansării partidului, îl vom lansa când va exista ca atare”, a spus Dacian Cioloş, potrivit News.ro.

„În document veţi vedea că, pe lângă Statut, în programul politic noi am dezvoltat mai degrabă într-o primă fază în jurul acestor valori – onestitate, competenţă, bun simţ, transparenţă, credinţa că fiecare om e important, că un proiect de reconstrucţie trebuie în jurul oamenilor şi al valorilor lor, şi că toate soluţiile trebue să aibă la bază aceste valori. Veţi găsi în manifestul politic nişte valori pe care vi le propunem, un mod de a vedea lucrurile şi pe care apoi, cu ceea ce am acumulat deja în activităţile desfăşurate deja obiectivul este ca în lunile următoare, până la momentul lansării efective, să adăugăm la această fundaţie şi soluţiile pe care le propunem pe teme mari. Membrii fondatori şi-au asumat pur şi simplu un rol administrativ, partidul este al tuturor celor care au investit în această platformă”, a explicat Cioloş.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, Dacian Cioloş a anunţat şi lansarea site-ului romaniaimpreuna.ro.

Potrivit unui mesaj postat pe site, fostul premier transmite: „O parte dintre voi aţi aşteptat, poate, ca eu să fac mai mult. Aţi fi vrut ca noi cei câţiva foşti tehnocraţi să fi fost prezenţi în politică până acum. Să fi folosit mai bine încrederea şi susţinerea voastră. Am avut câteva ezitări despre ce ar fi trebuit să facem şi e foarte posibil să fi greşit. Dar tot ceea ce am făcut a fost cu bună credinţă. Nu ne-a fost niciodată teamă să muncim din greu. Nu ne-am ferit nicicând de probleme dificile. Însă nu avem imunitatea politicianului tipic, antrenat în a fi împroşcat şi a împroşca mizerii. Nu suntem nici agresivi şi nici «şmecheri». Marea majoritate a convingerilor noastre şi a dorinţei noastre de a face bine se bazează pe un set solid de valori etice bine interiorizate. Nu din dorinţa de putere”.

Concert punk cu Voodoo Healers si Anomalii la Sibiu

Link Posted on Updated on

28168576_615639488790085_7522118006097313792_n (1)

Vineri, 23 martie 2017, orele 20:00 International Radio Deutschland va invita la un concert punk sustinut de trupele Voodoo Healers din Grecia si Anomalii din Bucuresti.

Evenimentul va avea loc la cubul Rock N’ Bike din Sibiu, iar fb eventul il gasiti, aici:

https://www.facebook.com/events/501231540271386/

Intrare 15 lei

Voodoo Healers este o trupa punk n’ roll plina de energia rock n’ roll din Grecia (Salonik).  S-au intalnit pentru prima oara in anul 2000 cand au inceput sa cante la partyuri iar in 2003 au pus bazele formatiei incepand cu coveruri dupa The Stooges, MC5, The Ramones, si The Clash iar in paralel ocupundu-se totodata si de compozitiile lor proprii.

Au la activ trei albume lansate, precum urmeaza: “Living In A Dogville” (2006) “Dawn Of A Day” (2011) and “First You Dream After You Die” (2014).  Pe langa cele trei albume Voodoo Healers apar si pe compilatia tribute pentru Sky „Sunlight” Saxon cu cantecul „Out of the Question”.

Voodoo Healers poate fi mentionata ca si  trupa nomada, avand cate doua turnee realizate in fiecare an atat in Grecia cat si in Europa!

Membrii

George Healer–chitara/B Vocal

The Jack—chitara bas/B Vocal

Timo Healer–Toba

“Fast” Chris Pentelas –chitara/Vocal

 

Trupa Anomalii s-a format in Bucuresti in 2010, numele fiind inspirat din romanul cu acelas nume al lui Joey Goebel component al unei trupe de punk rock, The Mullets.
Influenţele provin de la cunoscute trupe punk pe plan mondial precum Bad Religion, Minor Threat, Ramones, Sex Pistols si trupe cunoscute in scena punk romaneasca precum Z.O.B. si Recycle Bin.

Principalele teme ale melodiilor sunt problemele sociale, politice si aspecte legate de betii, mahmureli sau alte stari de euforie.

Membrii

Mike – Voce, bass

Mauricio – Chitara, voce

Vlad – Chitara, backing vocals

Luigi – Tobe

ING INVENTEAZĂ CREDITE ȘI FURĂ DATE PERSONALE!

Link Posted on

Poliția Sibiu cercetează modul în care ING se folosește de datele personale ale unor persoane pentru a facilita credite pentru clienții săi. Cercetările din dosarul penal nr 806/P/2018 se referă la faptul că ING a acordat un credit unei persoane căsătorite dar despărțită în fapt de soție în baza unui așa zis acord de verificare în Biroul de credit al soției, chipurile semnat de aceasta. De fapt semnătura de pe acel acord este falsă, deoarece soția persoanei beneficiare de acel credit habar nu avea de existența acelui acord, mai mult nici nu se afla în localitate la data semnării acordului ”în sediul” de la Sibiu al ING.

POTRIVIT NORMELOR BĂNCII, cei căsătoriți ar putea lua un credit de nevoi personale doar după ce și soțul sau soția solicitantului de credit este verificat sau verificată CU ACORDUL EI SAU AL LUI, în biroul de credit. Fără acel acord de verificare, procedura obținerii unui credit de nevoi personale este incompletă și de fapt banca nu poate acorda creditul.Acordul în cauză trebuie să fie semnat de către solicitant, în sediul băncii, în fața ofițerului bancar, mai ales că folosirea datelor personale ale unei persoane, fără acordul acelei persoane, este infracțiune.

Însă lucrurile nu stau așa la ING SIBIU!

În urmă cu patru ani, un anume A.G. ,fiind căsătorit dar plecat de la soție de luni bune de zile, contractează un credit la ING. Pentru ca procedura să aibă aparență de legalitate, în sediul ING se încheie un ”acord de verificare în Biroul de Credit” pe numele soției acestuia, semnat în fals și folosindu-se datele personale ale acesteia. Un asemenea act , fără ca persoana în cauză să știe ce i se pregătește, s-a întocmit în fața și cu concursul ofițerului bancar, o anume O.A. După ce A.G obține creditul, fraudând practic tot ce înseamnă lege în domeniu, își dă în judecată fosta soție de acum și îi cere jumătate din acel credit. El își motivează acțiunea pe baza legislației în materie de împărțire a bunurilor comune. Femeia se trezește astfel citată la instanță și află de întreaga manoperă pornind exact de la acel acord în fals depus la dosar de către făptaș în dovedirrea chipurile a faptului că soția sa ar fi știut de acel credit, fiindcă și-ar fi dat acordul să fie verificată.

Femeia sesizează imediat Parchetul Sibiu, iar acesta demarează urgent cercetările în cauză, mai ales că actul respectiv a fost folosit în instanță pentru a i se înscena femeii o datorie pe care nu o avea și nu o făcuse.

Practic complicitatea dintre ING și făptuitor este evidentă, asemenea ”proceduri” riscând să pună în pericol foarte multe persoane căsătorite și apoi divorțate și nu numai.

Surse din cadrul poliției spun că nu ar fi singurul caz de acest gen, și că ar exista posibilitatea extinderii cercetărilor și asupra conducerii ING , iar în cazul prezentat de noi chiar și asupra avocatului făptuiitorului, deoarece acesta s-a folosit de proba falsă încercând să inducă în eroare instanța, chiar dacă acesta, văzând că e groasă treaba a cerut retragerea acelui acord și cerând ca el sa nu mai facă parte din probatoriu.

Vom reveni.