Cașolț- locul de naștere al ”măfiuței” sătești

Situată în apropiere de Sibiu, localitatea Cașolț pare cumva uitată de lume. Acolo, deși comunitatea este mică, pe acte totul pare în regulă. De câte ori plouă, apele intră însă în curțile oamenilor, colmatându-le. Oamenii spun că Primarul comunei Roșia, de care aparține satul le-a asfaltat drumul și le-a făcut șanțurile de drenaj exact cu câteva zile înainte de campania electorală.

Primarul invizibil și presa tăcută

”De atunci nimeni nu l-a mai văzut prin sat. În schimb, în vreme ce satul e lăsat în paragină, casa primarului înflorește…Noi suntem proști că l-am votat…” spune Vasile P. din Cașolț.  În localitate , s-a făcut și un sediu al publicației ZiuaOnLine, un ziar local ce se ocupă cu semnalarea tuturor neregulilor pe care presa sibiană nu le vede sau mai exact se face că nu le vede. De exemplu se vede cu ochiul liber că șanțurile sunt făcute de mântuială, fără maluri cimentate, doar așa, …a trecut unul cu o săpăligă și…”a marcat teritoriul” . Sau cei 2 centimetri de asfalt turnați în bătaie de joc peste asfaltul ”ceaușist” vechi de vreo jumătate de secol. Sigur că în acte și în deconturi apare faptul că localitatea are drenaj și drum de calitate la ”nivel european”. E și firesc să fie așa, fiindcă dacă privim alocările bugetare locale către presa sibiană, înțelegem că ”uitatul în altă parte” costă. Și nu-i costă personal pe edili, ci pe fraieri care i-au votat.

Cu drona deasupra unui cuib de cuci

La Cașolț sunt două magazine. Patronul unuia dintre ele supraveghează populația cu o dronă. Dacă cumva ai intrat la concurentul lui în magazin, nu mai ai ce căuta în magazinul ”pilotului de dronă” , care este mai aprovizionat. Mai mult, cei de la magazinul mic, spun că sunt în situația de a-și închide magazinul. Asta pentru că ”pilotul” le spune agenților locali care vin cu marfă că dacă le dau produse concurentului, el nu va mai cumpăra de la ei.” LE SPUNE CĂ LE IA MARFĂ DE 25 DE MILIOANE DACĂ NU ÎMI DAU ȘI MIE MARFĂ”…ne declară proprietara magazinului mai mic. Contactați de către colegii noștri de la ZiuaOnline , lucrurile par a sta exact așa. Mai ales că cei de la o firmă de mezeluri le-a oferit colegilor o reclamă ca …să tacă, Sigur că directorul de acolo a refuzat acest gen de ”colaborare”, lucru care i-a cam deranjat pe cei cu mezelurile.

”Mafiuțele” sătești

Cu siguranță că asemenea lucruri se petrec în multe localități din țară. Până și în asemenea zone, uitate de Dumnezeu, există o mafie sau…mai exact o ”mafiuță”. Vorba aceea, românul până nu te fentează nu e sănătos…Ca să nu avem discuții, vom fi cu ochii în patru, și vom reveni și cu detalii, nume de firme care practică o asemenea ”concurență” dar și cu adrese pe la fisc….Pentru produsele expirate de pe rafturile din zonă, nu mai vorbim, că este vineri și vin Rusaliile…

One thought on “Cașolț- locul de naștere al ”măfiuței” sătești

  1. Va mulțumim pentru Reclamă,chiar dacă este negativa este tot o Reclamă. Dar nu mai aplecați urechea la spusele unora și când scrieți ceva va rog sa acoperiți cu dovezi declarațiile.Noi suntem în sat 4 Magazine nu două și credeți-mă ca nu ne este ușor cu ceea ce avem și facem,lucram cu acte în regulă și plătim impozite la Finanțe lucru care ceilalți nu îl fac. Va multumim

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *