Cum a jefuit primarul din Dognecea peste o treime din bugetul județului?

În perioada 2018-2020, prin intermediul firmei SC CLR DENIS MONTAJ, deținută de actualul primar al comunei Dognecea, Remus Rof, au fost sifonați aproximativ 35 la sută din banii județului Caraș Severin. Vorbim de suma de 6.424.654 de lei, cu TVA. O analiză atentă a contractelor derulate în această perioadă, printr-o încrengătură de firme derviate de la firma lui Rof, se poate observa că de fapt, avem de-a face cu un grup infracțional organizat, avându-l ca lider aparent pe noul primar.

DRUM CU OCOLIRE…

Pentru a se ocoli licitațiile, lucrările au fost împărțite pe bucățele, astfel încât firma CLR DENIS MONTAJ să primească în mod direct, prin atribuire directă contractele și implicit banii. Ca exemplu, contractul ”Reparații prin plombare cu mixtură asfaltică” A FOST ”ÎMPĂRȚIT ÎN MAI MULTE; DJ587 NR.1772 DIN 4 APRILIE 2018, DJ 587 NR. 3933 din 9 iulie 2018, DJ586A nr.7292 din 12 decembrie 2018 ( Dognecea-Călina). Ca să nu se prindă nimeni, pentru aparența de legalitate necesară, a mai apărut un capitol de lucrări denumit RAMFORSARE SISTEM RUTIER ȘI AICI CU O ALTĂ SERIE DE CONTRACTE, TOATE ATRIBUITE DIRECT.

Refacere drum Ramna. Tot cu ocolire…

Într-un alt caz, CJ Caraș Severin, condus pe atunci de Hurduzeu, emite procedura simplificată cu numărul SCN-1036 din 5 februarie 2019, având ca obiect ”Lucrări de refacere drum comuna Ramna, județul Caraș Severin”. Cine credeți că a prins lucrarea? Tot CLR DENIS MONTAJ, firma lui Remus Rof. Aici , ca să se poată încadra în cerințele legii, a prezentat o expertiză falsă asupra firmei sale, emisă de SC VIACON ROMANIA- firma care chipurile atesta eligibilitatea lui Rof.

Furăciunea la materiale: Materiale doar pe hârtie!

Sigur că avem o listă lungă de asemenea practici, interesant fiind modul în care s-a furat la materiale și calitatea reparațiilor, astfel că rezultatele în teren nu s-au lăsat așteptate. Firma prin care se furau materialele se numește SC CIPIADE CHRIS CONSTRUCT SRL.

Aceasta livra PE ACTE DOAR materiale necesare lucrărilor către SC CLR DENIS MONTAJ, materiale care de fapt NU EXISTAU. A fost ușor să ne prindem de figură, fiindcă am căutat materialele pe fișele de intrare ale acestora în firma Cipiade Chris Construct SRL… Canci fișe, canci materiale! Astfel, firma lui Rof, părea că a achiziționat toate materialele necesare lucrărilor conform proiectului, de fapt ei achiziționând mult mai puține, astfel afectându-se calitatea lucrărilor, dar îmbogățind nejustificat șmecherii locali.

Sigur că firma CIPIADE este a unui apropiat a lui Rof, anume a fratelui administratorului firmei CLR DENIS MONTAJ, că doar Rof nu era prost să fie și proprietar și administrator al firmei. A pus administrator un ”iepuraș” la nevoie ( și nevoia e ”pe vine”) de sacrificiu pe la pârnaie. Asta dacă iepurașul nu se apucă de vorbit când va fi strâns de….testicole…de către ”lup”.

Lupii paznici la oi…

Problema este nu că aștia au jegmănit la greu bugetul local, ci că au putut să o facă! Dacă reprezentanții autorităților, respectiv ai CJ Caraș Severin nu se ”uitau în altă parte când ăștia furau” ar fi fost practic imposibil să se întâmple asta. Amintim că pe atunci de drumuri se ocupa Stika, prieten de chefuri cu patronii în cauză. Avem și pozele necesare, ca să nu se apuce lumea cu drepturi la replică…Mai era și Hurduzeu…sluga lui Mocioalcă securistul.

Sigur că la nivel local, Parchetul nu nu se agită, nici cei din Caraș și nici cei din Timișoara, lăsând în nelucrare cercetările, tocmai pentru a interveni prescripțile. Așa cum procedează de exemplu și cu dosarul penal al lui Bejeriță, la care tot spun că fac expertize pentru a stabili dacă a fost sau nu spălare de bani și evaziune. Bejeriță e de fapt ”aripa clasică” a lui Mocioalcă. Oare Talpeș pe cine susține?

P.S. Rugăm sfătuitorii ”de bine” să nu ne mai trimită mesaje de genul ”să o dăm la pace”. O dăm la pace gratuit, dacă cei de care scriem pleacă din viața publică și din jurul bugetelor statului…jurând PUBLIC că nu mai fură! ( IRDMEDIA)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *