Cazul Roman Protasevich

By Decebal Constantin Nicolae

Atenție, imagine care afectează emoțional!! 😉 Voila: – Ăsta e „ziaristul” Roman Protasevich, care ‘ci-că “se teme” că „va fi executat”..  A scris ceva? NU, pentru că NU e ziarist. Are un canal pe Telegram de unde asmuțea TeFeLiștii să strige “mUE”, în stradă, fix cum l-au educat în Ukraina (job part time) prietenii lui specialiști în “revoluții” Portocalii -“#DiDreapta”.

Fix ca ăla cu nume predestinat – Mălin Bot. Dacă spun #mUEbot, e deja pleonasm. Aurolacii ăștia acneici vor o țară ca afară, DOAR cu „libertăți” și cu chifle gratis. Aici nu încap comparații cu Assange sau Snowden… Julien Assange făcea conștient ceea ce făcea, denunța crime de război pe bune, nu chema pe FB zece puțoi acneici să își scoată puțulicile alea mici către Curtea Constituțională și dea cu sticle de plastic și cu pungi cu căcat după milițieni, în stradă. Că acești copii au fost finanțați la modul dement și asmuțiți isteric să devină “dizidenți” – de către ONG-urile marca SOROSH care își îngroașă colesterolu’ DIN BANI PUBLICI, reiese în primul rând din reacțiile disproporționate ale PRESStituției mainstream sau ale politicienilor pro-mUE….. gen Svetlana Tikhanovskaya, marea dizidentă, care este CASNICĂ, are o turmă de copii și fără să facă nimic, e milionară în dolari!

Doar așa, în treacăt! Profesoara de engleză care NU predă engleza. Păi nu se trăiește bine în țara „dictatorului” Lukashenko?? Voi n-ați dori să fiți milionari în euroi doar împingând aeru’,.. fără să faceți nimic propriuzis?? Iar soțul ei? Blogger.

Știți vreun blogger milionar în dolari și proprietar de mai multe imobile? Sigur că nu. Majoritatea dintre ziariștii de rând, unii chiar foarte profesioniști, se bucură dacă-și plătesc o chirie, își iau cafea și o mahoarcă din banii pe care-i fac din scris. Oricît de geniali ar fi. Nu e cazul acestui Protasevich, care e mai curînd un soi de Mălin Bot, Ceaușescu sau Angi Șaorma.

El a vomitat fonfleurile cu “intervențiile”  trupelor speciale rusești la Minsk. Sigur că a făcut-o ca să isterizeze populimea demonstrantă, să-i scoată în stradă. Nu el și-a riscat pielea. EL doar i-a întărâtat pe fraierii care si-au riscat-o. Iar ulterior a vomitat: “Ups, am greșit”, “NU erau trupe speciale rusești”. Hmm..

Altminteri, mare “erou”! Cu Lukasenko rămâne cum s-a stabilit: atentat la viața lui au încercat, “dictator” l-au făcut, sancțiuni i-au aplicat. Dacă treaba se împute, se mută mai încolo cu o gaură, la Volodea. Iar copilul, e la mila lui. Poate să zică că “s-a infectat” cu Covid prin UE, în loc să stea acasă, în siguranță. “Ghinion”! “S-a dus”. “N-a avut zile”… Atîta îi interesează pe progresiștii fundamentaliști de viața unui maimuțoi acneic tefelist. Îl scuipă ca pe o plombă expirată…..

Deturnarea avionului Ryanair a UMFLAT TĂRÂȚA ÎN MAȚELE “democraților” (m)UE. 

Însă, ce s-a întâmplat acum NU este fără precedent.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, aduce în atenție două incidente similare. Primul este reprezentat de deturnarea de către Ucraina a unui avion aparținând Belarusului, avion în care se afla un activist anti-maidan. I-ați auzit pe „esențialii” de la (m)UE spunând ceva despre acel caz??
Nu!
Al doilea caz e cu mult mai grav și a avut loc pe 1 iulie 2013, implicându-i direct pe scrufuloșii europeni care acum se târâie pe kur. Pe scurt, avionul președintelui de atunci al Boliviei, Evo Morales, a fost deturnat pe aeroportul din Viena unde, încălcându-se toate uzanțele diplomatice, a fost percheziționat timp de 13 ore de către agenți CIA și FBI!!! Motivul? Exista “suspiciunea”-“rezonabilă” că la bord s-ar afla Edward Snowden. Curat murdar, Gogule!

Oare ce s-ar întâmpla dacă avionul președintelui SUA ar fi deturnat în Bolivia lui Evo Morales pentru “suspiciunea”-“rezonabilă” că la bord s-ar afla niscaiva teroriști? Își dădeau ochii peste cap în Piața Victoriei?? Îsi trăgeau un glonț în coaie pe Maidanu’ Kievean?

Dacă mai țineți minte, Kosovo și-a câștigat independența printr-un referendum cu cântec organizat de americani acolo. La momentul respectiv Rusia s-a opus dând chiar un comunicat oficial conform căruia acțiunea respectivă schimbă multe elemente ale jocului și că efectele sale se vor vedea în viitor. Dacă mai țineți minte, preluarea Crimeei de către Rusia s-a făcut printr-o operațiune similară: s-a organizat un referendum și, în urma pronunțării „unei largi majorități a populației” peninsula a revenit în componența Rusiei(așa cum, de altfel, fusese întreaga istorie, mai puțin în perioada post Hrusciov).

Revenind la situația din Belarus : nu vi se pare cel puțin tras de păr ca un puștan de douăzeci și ceva de ani cu căcatu’ la cur si mucii la nas (sau invers), să fie capabil să pună la punct o platformă care să atragă aproape întreaga întreaga populație a Belarusului??! E cât se poate de clar că omul joacă într-o altă ligă, având puternice proptele în spate. Dovada este dată și de azilul care i-a fost acordat imediat de către Lituania. Hai să nu fim copii! E clar că un asemenea azil regesc primești doar dacă ai pe cineva în spate.

Fără doar și poate Protasevici a fost agățat de unul sau mai multe servicii străine și a fost utilizat în lupta contra lui Lukașenko. Nu am nici cea mai mică îndoială. Iar în lumea spionilor așa se petrec treburile: dacă pui botu’ se poate întâmpla sa fii și arestat sau, dacă regimul advers e dur, se întâmplă să mai și mori. Astea-s regulile. Te-ai aruncat în apă să înoți, accepți și riscul de-a muri înecat. Dacă ai plonjat în căcat, așteaptă-te să te mănânce muștele! Nu merge altfel!

Urmând calea de consecință, duda pe care trebuie să o înțelegeți este că NU avem de-a face cu un joc între “puri” și “impuri”. Toți sunt la fel când e vorba de pus de câte-o bulangerie șobolănească. Iar povestea cu „drepturile și libertățile” NUMAI CÂND CONVINE UNEIA DIN PĂRȚI, ar cam trebui să vă iasă din sfeclă!

A bon entendur, salut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *