Cu sau fără poliție locală la Sibiu?

Necesitatea poliției locale, transformată din Gardieni Publici, la nivelul localităților țării este cel puțin discutabilă. De regulă, Polițiile locale reprezintă sinecuri politice pentru cei care ci prilejul diferitelor campanii electorale, ”au contribuit” la alegerea lui x sau y din autoritatea locală și nu numai…Nu trebuie să scăpăm din vedere , de exemplu, cum un primar din zona Moldovei își urmărea amanta folosindu-se de polițiști locali , ajungându-se chiar la hărțuirea acestei femei.

Delăsare, incompetență sau șpagă?

La Sibiu, în foarte multe cazuri, polițiștii locali demonstrează incompetență , lipsă de tact sau delăsare. Asta ca să nu mergem mai departe cu gândul, fiindcă delăsarea se poate obține și prin șpăgi plasate la momentul potrivit, sau prin aduceri aminte de genul: ”nu uita cum te-am adus pe post”. Și salariile sunt ”călduțe” în raport cu competențele sau pregătirea școlară a unora dintre ei… Salariul cel mai mic, încasat de un astfel de funcționar este de 5000 de lei. Nu mai vorbim de tot felul de facilități.

AROGANȚA!

Aroganța de regulă apare la persoanele cu un IQ mai redus. Acest gen de comportament, ar fi trebuit să dispară din rândurile foștilor gardieni publici, însă vorba aceea ”dă-i prostului putere…”

La Sibiu există o trecere de pietoni, amplasată la ieșirea din curtea unui atelier auto , trecerea fiind desenată exact pe proprietatea privată a omului care deține atelierul. Doi gardieni, s-au gândit să se apuce să facă circulație, astfel că l-au amendat pe proprietar pe motiv că ar fi parcat pe trecerea aceea. Cu toate că omul le-a explicat situația, gardienii s-au comportat arogant și , mai mult, nici nu au încercat să stabilească legalitatea sancțiunii date de ei, sau să vadă că de fapt omul și-a pus acolo mașina pentru a coborî să deschidă poarta atelierului, să scoată de acolo o altă mașină și să o bage pe a sa. Ciudat de ”prompți” cei doi, în situația dată. Nu vorbim de faptul că ei înșiși au parcat mașina poliției locale exact într-o stație de autobuz, adică ilegal. Mai mult, inșii nici nu aveau măști, deși ambii stăteau într-un spațiu închis, adică în mașina statului. Păi nu poți face pe nebunul, când tocmai tu ești total în afara legii!

Deranjăm?! Și ce-i?

După ce am postat pe facebook ceea ce s-a petrecut, au început tot felul de comentarii, dar și telefoane adresate unor colaboratori de-ai noștri. Sigur că din zona Poliției Locale, semn că am declanșat un deranj serios în ”paradisul” salariilor luate degeaba. Însă, ca să nu existe niciun fel de dubiu, nu ne interesează nici presiunile și nici ”filmele” din capul unor ”locali” despre cine este cel care a declanșat public acest ”scandal”. Ar fi chiar culmea să ”facem pe noi” de frica unor ”locali”… Despre activitatea poliției locale sibiene am putea spune multe, însă ne limităm doar la a aminti eșecul lor în cazul construcțiilor ilegale din oraș, al zonelor naturale în care șmecherii depozitează molozul rezultat din construcții sau malurile Cibinului din zona Turnișor devenite adevărate gropi de gunoi. Cât despre securitatea cetățeanului nu mai vorbim. La cum arată unii polițiști locali, eventual scandalagii de pe străzi să fugă de moacele lor, nu că le-ar fi teamă de vreo intervenție în forță….

Temă de casă….

Ar trebui făcut un calcul, dacă vreți contabil, astfel încât să se pună în balanță cheltuielile cu această instituție și veniturile aduse de ea la bugetul local. Nu cele de pe hârtie, ci cele faptice. Fiindcă degeaba dai amenzi aiurea, dacă ele nu sunt plătite sau sunt ilegale și contestate. Sigur, ar mai fi și beneficiul păstrării ordinii în oraș, dar nu e cazul…Sibiul e un oraș cu oameni civilizați în proporție de peste 99 la sută. Și ar mai fi polițiștii adevărați de la ordine publică, care cumva se ”calcă pe picioare” cu ”localii”. De fapt ar trebui să ne gândim la desființarea acestei instituții, și trimiterea în privat a celor de acolo. Sau la privat nu ”servesc” domnii?!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *