GAURA!

Cum au fost jefuiți cărășenii cu asfaltul

Jefuirea județului Caraș-Severin de către mereu aceleași personaje, duc încet încet spre punerea în pericol a siguranței celor ce circulă pe drumul dintre Gărâna și Slatina Timiș. O zonă superbă ce concurează cu celebrele peisaje elvețiene, este din păcate bucuria jefuitorilor județului și mai puțin a turiștilor. Fiindcă ei, au de reparat mașini după o aventură pe drumul în cauză.

”Gașca veselă” lovește din nou

Drumul a fost în ”grija” celebrei deja echipe SC CLR DENIS MONTAJ SRL , a lui Remus Rof, , .  Nu vom discuta în această primă parte a anchetei despre modul în care gruparea amintită mai sus a obținut lucrările ( despre asta am cerut lămuriri CJCS și deasemenea DNA-Structura Centrală), și nici nu vom vorbi despre calitatea lucrărilor efectuate, fiindcă pozele explică totul.

Proiecte modificate după cum bate….banul

Putem însă vorbi despre modul defectuos în care au fost proiectate lucrările ”asocierii” amintite, de un anume Gigi Manu, prin firma sa MANU CONSULTING ( pfff….ăștia sigur nu o să ne dea reclamă!- ar spune orice manager de publicitate, inclusiv al nostru). De unde știm de șmecheria cu proiectele? Simplu, dați o tură pe drumul Văliug-Slatina Timiș, și de pe la Gărâna…încercați cu bicicleta că ieșiți mai ieftin. Sau să nu uităm puțin și sub drum? Să mergem la studiile geo inițiale și la cele …”actualizate”? Am constata niște modificări geologice foarte rapide, astfel că , potrivit acestora, ne așteptăm ca în zilele următoare să se unească Marea Britanie cu coasta Franței ca un tot unitar….Ar mai fi varianta și a falsificării studiilor geo, sau poate, cine știe, or fi fost făcute ”din burtă”. Sau poate că proiectele s-au tot modificat față de cel inițial ”sincronizându-se cu studiile geo…mereu în evoluție la…Caraș -Severin. Bineînțeles că odată cu modificarea proiectelor s-au modificat și costurile lucrării. În sus, că doar nu or fi proști să le scadă, mai ales că erau suportate de administrația județeană….pe vremea preacuratului Hurduzeu, protejatul ,mai exact sluga protejată a lui Mocioalcă.

Să țină până luăm banii de la județ!

La foarte scurt timp după recepția lucrărilor, după rapida decontare, drumul în cauză a suferit și el modificări…precum facturile. Drumul în rău, deși pe acolo nu am auzit să aibă loc conflicte militare sau de altă natură. Nici bombardamente, nici măcar o cafteală așa de antrenament…. Posibil ca lucrarea să fi fost defectuoasă pentru a se trece în următorul ciclu electoral la un proiect de reparare a reparațiilor. Că se practică, lecția fiind deja răspândită în zona PSD de către lucrările Teldrum…. Deci ”băieții” aveau know-how, și logistica necesară…Însă….cărășenii au votat altfel de data asta, și schema le-a cam dat faliment.

Aprobările pentru transportatorii de lemne din județ către…Sebeș de exemplu…

Aprobări necesare pentru camioane ce depășesc cele 7 tone admise pentru acel drum. Adică, excepții care nu întăresc regula precum spune proverbul, ci care de fapt schimbă regula. ”Lemnarii” circulă și azi pe acolo, unele camioane depășesc cotele admise de gabarit pentru acest produs. Gurile rele spun că trec și cu 40 de tone pe acolo…Cert este că pentru a se autoriza aceste treceri pe drumul spre Slatina -Timiș, se percepea o taxă. Administrația Mocioalcă considera că dacă șmecherul plătește, structura de rezistență a drumului devine mai solidă….Și acest gen de aprobări erau foarte dese, selective și….profitabile pentru toate părțile implicate. Pentru cărășeni….nu mai contează. Nici pentru turiști… Este de văzut dacă pentru o asemenea aprobare se plătea suma de pe facturi sau se mai cumpăra și bunăvoință….

În așteptarea unor lămuriri oficiale din partea noii administrații locale a lui Dunca, ceilalți nu ne-au băgat în seamă când le-am scris și erau pe funcții, am solicitat unei firme de geologi din zona noastră , să ne facă un studiu pe tema dată, studiu foarte interesant. Recomandările lor?! Vom vorbi despre asta într-un alt material. Dar totuși este de reținut ceva. Molozul rezultat din lucrările efectuate de gașca Bejeriță, Rof și Crina a fost pur și simplu aruncat peste parapeții drumului ”în natură”. Pur și simplu pe iarbă. Sigur că în devize și facturile încasate, transportul molozului a fost prevăzut cu o suma mare în economia totala a costului așa zisei lucrări. Cifrele …în partea a doua a materialului, fiindcă ne iubim cititorii și nu ne dorim șocuri mai ales că tocmai scăpăm de covid…

VA URMA

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *