Prostia autorităților române stă de pază la frontiere!

Deși suntem o țară europeană cu acte în regulă ( doar cu acte! n.r.) de vreo 10 ani noi și Ungaria suntem încă singurele tari unde există vameși, controale, cozi imense .frustrare și multă, multă nesimțire! 

 

Acum se văd rezultatele negocierilor din genunchi

În tot acest timp Ministerul de Interne și cel de Externe cu liota de birocrați si nepotismul colateral mențin situația actuală invocând o Convenție europeană care stabilește că Romania,” ca ultim bastion” în calea invaziei emigranților, trebuie și este obligată să vegheze la apărarea integrității frontaliere a Uniunii Europene. 

Toata lumea are de câștigat atât intern cât și extern pentru că sunt menținute structuri polițienești la nivel intern pe banii cetățenilor români și extern pentru ca țările bogate au scăpat de grija imigranților.  În afară de plătitorii români….
Ei sunt prinși când încearcă să ajungă in Germania dar asta doar  în funcție de cat de gros le este portmoneul. 
Pentru sume cuprinse intre 2000 si 3000 de euro vameșii romani închid ochiul la tirurile pline de sirieni sau afgani aceștia fiind preluați de către rețelele locale din Germania specializate în traficul de carne vie. 

 

Pandemia scoate în evidență defectele de sistem

 

Pandemia de coronavirus a demonstrat încă odată lipsa de gestionare eficientă a autorităților romane privind problema cetățenilor romani care se întorc acasă de Pasti si anul acesta.
Dar ea pune în evidență și proastele negocieri cu partenerii europeni în ceea ce privește securizarea granițelor U.E. Negocieri ”cu capul plecat” pentru că nu poți ”ține coada sus” atunci când ești șantajabil sau corupt. De fapt….execuți comanda…celui pe care l-ai furat și care știe asta…dar face pe ipocritul, dacă tu, negociatorul ”ai bun simț și nu comentezi” . Altfel, ”dă-i dracului de plătitori” eu să ies bine din asta!

Dacă intri în România dintr-o zonă roșie, trebuie să fii plasat în carantină. 

 

 Numai că, după câteva ore, autoritățile se răzgândesc  scot sau introduc de pe lista roșie regiunile respective. 
 Suficient timp cât să se producă confuzie la frontieră și să ajungă în carantină persoane care nu ar trebui, conform prevederilor legale actuale, să fie acolo.  

Procedura de acces în propria

țară-o aberație și un spectacol al prostiei

 IRD Media va clarifica acest aspect.  
În formularul respectiv, trebuie să declari din ce țară vii, dacă prezinți simptome care ar
 putea fi asociate cu boala Covid-19, dacă ai intrat în contact cu persoane care au fost infectate cu coronavirus sau dacă ai fost spitalizat în ultimele trei săptămâni.  
 În funcție de răspunsuri, echipa de la Direcția de Sănătate Publică Județeană decide
 încotro mergi:
în carantină, în izolare voluntară la domiciliu, la spital sau, pur și simplu, acasă.   
România are 4.500 de locuri de carantină, conform unui răspuns furnizat de către Grupul de Comunicare Strategică. 
1.450 de persoane erau în carantină instituționalizată pe 12 martie, la ora 10.  

Răzgândeala și lipsa de previzibilitate a autorităților române

Doar că autoritățile centrale revin brusc asupra deciziei. Lipsa de competență dar mai ales incapacitatea de a comunica eficient intre instituții lasă mii de oameni în așteptare în zona de carantinare sau efectiv intre granițe.

A, Grupul de Comunicare Strategică a transmis ”că nu s-a luat nicio decizie referitoare la includerea în zonele roșii, respectiv cele care presupun carantină instituționalizată timp de 14 zile a cetățenilor care revin din regiuni ale Franței, Germaniei și Spaniei”.  ”Ulterior am fost anunțați că s-a revenit”, a adăugat directorul DSP Arad. ” 
Stop joc!!! Imaginați-vă cum e. Trece unul, îl băgăm în carantină. Trece fratele lui 
peste o jumătate de oră, nu mai îl băgăm în carantină.!
Pentru a venii in sprijinul romanilor care vor sa călătorească în aceasta perioadă IRD Media va pune la dispoziție adresele de Internet de unde vă puteți informa despre aceste decizii ale autorităților  române. Asta dacă nu se schimbă ceva din momentul în care consultați saiturile și ajungerea dumneavoastră în granița ungaro-română…
Ele nu sunt decizii, pentru ca o decizie înseamnă adecvare la situația propriuzisă, soluții și mai ales responsabilitate.
Modalitatea de răspuns atunci când nu știi ce să faci sau cum sa reacționezi este confuzia pe care o generezi si ca un efect de domino aceasta se răspândește în corpusul social creând haos.   
Ca si aplicație mobila există ”Călătorește in siguranță” pe care o puteți descarcă de pe situl M. A. E. 
 https://www.mae.ro/app_cs  
https://www.politiadefrontiera.ro. 
https://www.mai.gov.ro/buletin-informativ-al-grupului-de-comunicare-strategica.  
https://www.mae.ro 
http://www.ms.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *