Polițistul ”COVIDIU” continuă hărțuirea cetățenilor!

Ca să nu avem discuții, am tot cumpănit dacă e în regulă să scriu despre abuzurile polițistului sibian Ovidiu Răducanu. Fiindcă suntem convinși că abuzurile și prostia crasă manifestată de unii milițieni sub acoperire de polițiști nu caracterizează instituția ca atare, însă riscă să arunce găleți cu fecale pe obrazul acesteia. Indivizi precum cel despre care vorbim astăzi, nu mai au ce căuta în sistem, dacă vrem într-adevăr să ne facem bine! Dacă….

Proces verbal întocmit din răzbunare

Este foarte greu de descifrat scrisul individului de pe procesul verbal seria PSBY nr036913 încheiat pe 19 martie la ora 12 în Sibiu. Astfel că pentru a afla exact ce scrie în el, IRDMEDIA va solicita instanței să aducă un grafolog.

Totuși, folosindu-ne de abilitățile unor colegi sau colaboratori, desprindem faptul că după ce a fost grosolan agresat de acest individ, directorul IRDMEDIA a mai fost și amendat cu suma de 1500 de lei. Agresiunea milițianului s-a petrecut în timp ce Oprea filma cum se adună lumea de la Primărie pentru o licitație la Teatrul Gong, în pline restricții datorate pandemiei.  Amănunte despre acel moment puteți citi aici: https://irdmedia.com/2021/03/18/militianul-din-politia-sibiu/

Fals în acte publice comise tocmai de cel ce le întocmește

În procesul-verbal (scris, de ce dracu i-o fi zicând verbal nu o să pricep niciodată!) se spune că ar fi fost întocmit exact la ora când se întâmpla incidentul cu milițianul. Adică atunci când omul folosea violența împotriva unui jurnalist, în mod abuziv! Deci, faptic este exclus ca la acea oră să întocmească cineva vre-un proces verbal, fiindcă, după ce milițianul l-a bruscat pe jurnalist, acesta s-a retras la mașina sa. Însă același milițian a venit la mașina jurnalistului și a început să-i adreseze cuvinte jignitoare, așa cum reiese din înregistrările pe care le deținem. Deasemenea întreaga acțiune a fost filmată atât de Oprea dar și de un alt coleg, astfel că Răducan nu poate nega evidența. Practic ”agentul constatator” încă de la început ”clocește” un document fals, care nu coincide cu realitatea. Mai mult, la fața locului, după ce Ovidiu sau , cum rezultă din scrisul analfabetului ”COVIDIU”, ( ce înseamnă puterea obișnuinței, domnule!) și-a expus și verbal ”limba română cu femeia de serviciu de la generală” către Oprea, a plecat cu mașina cu care a venit, inscripționată ”AITILOP”, citind din interiorul ei.

Un alt fals grosolan este legat de așa zisul martor asistent. Procesul verbal e semnat de Crețu Dumitru, de la Primăria Sibiu, adică exact organizatorul întâlnirii de la teatrul ”Gong”. Probabil e supărat că știm multe despre ”trucajele” echipei de acolo…Păi le știm și le vom publica….Puțintică răbdare sa vină și niște confirmări…Și ei știu că știm!

Ce spune ”amendatul”

Alt reporter bătut de milițienii din Iași în timp ce filma! Încep să aibă tupeu…

”Am fost acolo, am filmat de pe domeniul public, am anunțat la 112 faptul că la Teatrul Gong se adună lumea, deși potrivit legii, la art. 5 și conform ratei de incidență a cazurilor de îmbolnăviri la Sibiu, instituția ar fi trebuit închisă. Milițienii, fără să se prezinte, au sărit direct din mașină la mine, nu la cei care încălcau legea, că de erau de la Primărie. Apoi au intrat în sală, eu după ei, cu camera pornită, moment în care m-au bruscat și m-au scos afară. Ca și cum aș filma în baze NATO nu într-o instituție de cultură. Eu nu înțeleg comportamentul ăsta secretoman la orice acțiune a poliției! În Germania chiar se bucură polițiștii când îi filmezi în acțiune, și vă pot da exemple de emisiuni în acest sens. Bine, ăia chiar acționează, nu fac sluj în fața potentaților, ca la români! Am dreptul să filmez unde vreau și cât vreau atâta timp cât filmez de pe domeniul public sau într-o instituție publică cu caracter nesecret. Apoi, nenea ăsta, Covidiu sau Ovidiu a venit la mine la mașină cu tot soiul de jigniri….l-am înregistrat….și totul va fi pus ca probatoriu în plângerea penală pe care le-o voi depune chiar în vinerea mare. Vorbesc de abuz, violență, hărțuire. Că au venit cu amenda acasa la mama mea, nu la sediul radioului, și au făcut și acolo pe nebunii, încercând să o intimideze pe femeie. Lucrurile nu vor rămâne așa, indiferent ce voi mai păți cu dilii ăștia! Ei sunt clar în cârdășie cu mecanicul penal căruia i-am făcut zile fripte, le repară mașinile personale gratis…E o întreagă rețea…acolo. Și ca să fiu cumva mai clar, este în derulare o amplă anchetă la Sibiu, legată de mafia falsurilor în taloanele auto…anchetă operată nu de IPJ Sibiu ci de alții, din altă localitate. Oare de ce? Am decis să vorbesc, fiindcă altfel pățim ca omul acela din Pitești ucis de un tâmpit de milițian. Ăștia trebuie dați afară, nu au ce căuta în Poliție! Își fac de râs colegii onești care numai ei știu cât și cum muncesc de greu. Mai ales că habar nu au să scrie corect limba română” . Să cred că boactării aștia vin direct de pe băncile grădiniței și nu au alte studii? Analfabeții nu au ce căuta în poliție! Am făcut ”n” emisiuni radio cu polițiști din Germania….adevărate ”băi de cultură” nu doar legislative! Păi ăștia precum domnul Covidiu, ar trebui să se ocupe de vaci, nu de hărțuirea cetățenilor români! Mă rog….domnul…că în țara asta toți sunt ”domni”…De aia procedează abuziv domnule, că nu sunt școliți, nu au educație și niciun gram de cultură. Vin de la scos nămol din lacul Dumbrava direct în poliție și ajung să se creadă dumnezei. Ok, atunci să răspundă penal pentru faptele lor. Și o să le cer bani de-și vând viloacele de pe la Gura Râului să plătească. Banii îi voi dona, că sunt destui oameni care scriu cărți de valoare și de abia trăiesc!”, declară Alex Oprea

 

One thought on “Polițistul ”COVIDIU” continuă hărțuirea cetățenilor!

  1. Corect! Și eu o singură dată am pățit să mă amendeze. Nu am știut ce a scris acolo..Nu înțelegeam limba care o scrise acolo. M-am dus la Sibiu la sediul Poliției și am spus că nu sunt vinovată cu nimic. Drept răsplată în afară de amendă mi-a suspendat carnetul pentru o lună. Deci nu o mai întind ce s-a întâmplat cert este de pe atunci că dacă nu ești mână în mână cu ei, dacă nu ai pile rămâi cu ,,buza umflată,,..DEGEABA – NEVINOVAT..Sper măcar dumneavoastră, sa-i faceți să înțeleagă că analfabetismul nu are ce căuta nici în poliție și să respecte Legea ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *