Frâna federală de urgență : Ce se schimbă acum pentru cetățeni?

By Gabi Șerban
 
Majoritatea Bundestagului a votat în favoarea așa-numitei „Frâne de urgență federale”.  
Acest lucru este destinat implementării unor măsuri uniforme împotriva răspândirii coronavirusului în Germania.  
În viața de zi cu zi acest lucru va aduce schimbări. 
Pentru a controla răspândirea coronavirusului și pentru a reduce din nou cifrele privind incidența,Bundestag a decis miercuri să modifice Legea de protecție împotriva infecțiilor.  
Decizia a fost luată cu majoritate și este menită să permită măsuri uniforme la nivel național pentru a pune capăt masurilor adesea criticate de combatere a virusului. 

După cum sa decis anterior, așa-numita frână federală de urgență ar trebui să se aplice atunci când incidența de 1,00 este depășită în 3 zile la rând.  Pentru aceste cazuri, au fost convenite următoarele puncte: 

Întâlnirile private sunt limitate la o gospodărie cu maximum o persoană dintr-o altă gospodărie.  Copiii cu vârsta sub 14 ani nu sunt incluși. 
Există restricții  de noapte între orele 22:00 și 5:00  Puteți să vă părăsiți casa sau propria proprietate din anumite motive: urgență, obligație profesională, plimbare. Jogging-ul și plimbările sunt permise până la miezul  nopții, dar numai pe cont propriu. 
Comerțul cu amănuntul este permis să se deschidă, dar numai pentru clienții cu programare și un test corona negativ curent.   
La o incidență de 1,50 sau mai mult, numai bunurile care au fost comandate pot fi ridicate.  Sunt excluse comerțul cu produse alimentare, farmacii, librării și florării. 
 Furnizorii de servicii de îngrijire corporală, cum ar fi coaforii, au permisiunea de a rămâne deschiși; este necesar un test corona negativ curent. 
Angajatorii trebuie să continue să ofere posibilitatea de munca la domiciliu dacă locul de muncă o permite.  

Potrivit  ”DerSpiegel”, angajații sunt obligați să lucreze și la biroul de acasă.  Lucrările pot fi efectuate la locul de muncă numai dacă este necesar. 

 La nivel național, școlile trebuie să oprească predarea la clasă la o incidență de 1,65 sau mai mult.  Dacă incidența este peste 1,00, este prescris un sistem de schimb. 
După cum raportează WDR, măsurile frânei federale de urgență vor fi ridicate dacă incidența locală este sub 1,00 timp de 5 zile lucrătoare la rând.  
Încă nu este clar când va intra în vigoare noua  versiune a Legii privind protecția împotriva infecțiilor, în care urmează să fie ancorate aceste modificări. 
 
 În primul rând, schimbările trebuie să treacă de Consiliul Federal , potrivit 
”Tagesschau”, nu sunt de așteptat obiecții substanțiale. 

  Oficial, noua versiune a legii și, astfel, frâna federală de urgență, ar putea intra în vigoare săptămâna viitoare. 

         
 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *