In sfârșit , avem instabilitate politică stabilă !

by Ovidiu Bunea
Sistemul actual a fost croit și executat după binecunoscutul slogan rusesc , ” una gândești , alta spui și cu totul altceva faci ” .
Republica noastră , gândită de Ion Iliescu și securitatea rebotezată , este o creație subversivă , la distanță astronomică de orice stat al dreptului . Diferența dintre noi și un bazar este nesemnificativă , orice normă poate fi târguită , orice șarlatanie poate căpăta autenticitate, orice negustor poate folosi un minister ca pe prăvălia proprie .

Există , de asemenea , o nuanță care întărește asemănarea , o lege nescrisă care ne guvernează , și pe noi, și bazarul , legea câștigului :
”Ce-mi iese, dacă …?”
In jurul acestei întrebări se învârte tot edificiul statal românesc .
Adevăratul pericol nu îl reprezintă incapacitatea de a pune in acord principii, viziuni și programe , ci numărul membrilor de partid , numărul amantelor și al copiilor .
S-a așternut repede liniștea pe învolburata și mizera Dâmboviță , demiterea lui Vlad Voiculescu , un fel de ADIDAS prezentat ca pantof sport de ultimă fiță , a bucurat , cu siguranță , câteva dame și vreo trei fericiți necunoscători ai prezervativului care au intrat în schemă pentru a umple golul lăsat de marea gogoașă aflată la pupitrul nesănătății publice .
Părerea mea este că ar trebui să înregistrăm izmenele ca patrimoniu , deoarece interesul național a câștigat și de această dată , slavă Domnului !

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *