HOȚII LA LEMNE!

Există în țara asta și oameni responsabili. Oameni care de fapt se gândesc la viața lor și a semenilor. Pentru că distrugerea pădurilor românești nu înseamnă altceva decât moarte lentă. Este deja dovedit faptul că accelerarea pandemiei ”la modă” este cauzată în principal de gradul de poluare dintr-o zonă. Sigur, veți spune că în China, țara cea mai poluată, nu mai există COVID. Dar oare când au spus comuniștii adevărul vreodată?

Legea favorizează grobian hoția de lemne

Legislația României în materie de păduri a fost ”îmbunătățită” pe vremea ministrului ”Tablă” din guvernul Orban astfel încât hoții de lemne să capete o protecție mai mare decât aveau pe vremea pesedeului. De exemplu lemnele în stare primară sau primar prelucrată nu mai sunt marcate, astfel că dacă trece o mașină cu lemne pe lângă tine nu ai cum să te prinzi dacă acestea sunt legal tăiate sau nu. Degeaba încerci verificări pe aplicațiile așa zis ”de protecție a pădurilor”, fiindcă ele sunt cvasinefuncționale. Sau dacă suni la 112 te poți trezi și cu amendă, fiindcă poate cel pe care îl reclami e legal… Într-o țară în care gulerele albe fac legea este greu de respirat. Și atunci ce faci?! Ori îți pui mască, ori pleci naibii!

Activiștii -o picătură într-o fântână nesecată a hoției

Celor de la ”DIASPORA EUROPEANĂ” li s-au părut suspecte niște transporturi de lemne pe ruta dintre Hunedoara și….sudul țării. Ei patrulează pe drumurile patriei și când văd ceva suspect în materie, încearcă să blocheze acele transporturi sunând la autorități. De multe ori lucrurile li se întorc împotrivă, fiindcă mafia lemnului a ajuns să le cunoască mașinile, figurile, locurile unde pot fi găsiți. Nimeni nu-i protejează pe acești activiști, ci dimpotrivă….De multe ori sunt atacați, șicanați în trafic, sub ochii extrem de îngăduitori sau chiar complici ai autorităților. Ieri, la Săliște , au fost pur și simplu bătaia de joc a autorităților. Chiar au fost tratați de sus și ostil de Poliția Autostrăzii din zonă, agresați de șoferii prinși în culpă. Au fost nevoiți să apeleze la firma ASSOULT din Sibiu ca să le fie asigurată paza și siguranța fizică. Au apelat ei și la jandarmi, dar ăștia nu vin decât atunci când trebuie să dea cu gaze în popor…Mai ales că era vorba de Diaspora Europeană, adică gazații din 10 august. M-a surprins atitudinea total de respingere a activiștilor civici manifestată de toți cei prezenți la incident. Le-au stricat ploile cumva?!

Autostrada -loc de joacă pentru hoții de lemne

De fapt cele două mașini de transport bușteni erau încărcate peste capacitatea legală, fapt care li s-a părut suspect activiștilor civici aflați ”la pândă” pe autostradă. Odată conduși la sediul poliției autostrăzi din Săliște, unul din ei se tot chinuia să-și scoată magnetul de pe tahograf și a refuzat cântărirea. Legislația hoției permite să refuzi cântarul în schimbul unei amenzi între 1500 și 6000 de lei. Dar…scapi cu ”fața curată” dintr-o eventuală cercetare penală, ascuzând practic în mod legal probele. Șoferul în cauză a căutat să se răzbune pe activiștii care l-au ”dat în gât”, și a sărit la ei. Ce a făcut poliția de acolo?! Nimic, i-a scos pe activiști din curtea în care au fost duse camioanele cu lemne și i-a lăsat pradă șoferilor nervoși. Mai mult, a venit un ”țipțer” cu un X5 și a notat și fotografiat toate numerele mașinilor cu care au venit activiștii.  Noroc cu ASSAULT, fiindcă la venirea echipelor de intervenție, șoferii nervoși s-au calmat. Dealtfel cei de la firma amintită, au stat până în ultima clipă cu activiștii, i-au însoțit cu mașinile de intervenție pe drum până la destinații, asigurându-le protecția așa cum ar fi trebuit să o facă poliția. Deja când poliția se oferă să protejeze cetățeanul, e bine să devenim suspicioși: ”Oare ce vor ăștia să știe?”  Activiștii au rămas acolo, la poartă, până seara târziu. De ce?!

Autoritățile sibiene au încercat descurajarea celor prezenți

Îmbufnați nevoie mare, reprezentanții autorităților au trecut la tot felul de constatări. La porți se aflau activiștii. Se mișcau atât de încet, doar doar pleacă ”tâmpiții ăia” și pot să-și facă mendrele așa cum știu ei mai bine. Activiștii însă s-au încăpățânat și au spus că vor sta până se încheie un proces verbal cu ceea ce se constată. Astfel că până cei de la Garda de Mediu, cei de la ISCTPR, și polția s-au mișcat a venit noaptea…După efectuarea operațiunilor de afară, au tot mutat ei lemnele dintr-o mașină în alta, au tot măsurat buștenii ăia de i-au supraîncălzit, au intrat în birouri. Ei, împreună cu șoferii și cu reprezentanții acestora, de la firma de transporturi. Acolo au stast ore în șir, s-au încălzit oamenii și au tăifăsuit, în speranța că ”fraierii” de la poartă vor pleca. Ziceau că lucrează la calcule…de parcă erau la NASA și calculau profilul aripii de avion cu funcții complexe, nu calculau de fapt greutatea unui nenorocit de lemn….Apoi au urmat alte câteva ore până au scris procesul-verbal ( ce tâmpenie lingvistică!) de parcă l-ar fi pus pe un elev de clasa 1 să-l scrie…Atât a durat…Și activiștii nu păreau a se da plecați. Obligați-forțat au trebuit să le înmâneze și activiștilor o copie a acestuia…și da…aveau dreptate oamenii: TRANSPORTURILE ERAU ILEGALE….Asta a fost și problema….că dacă cedau activiștii și plecau….sigur ieșeau oamenii bine la cântar și verificare…

Părerea mea…

Poate că ar fi cazul să renunțăm cu toții la ”serviciile” poliției și ale Jandarmeriei și să apelăm la firmele private pentru a ne simți în siguranță. Banii noștri sigur ar fi mai corect și eficient investiți decât acum, când fără să ne dăm seama VOM AJUNGE să  ne plătim cumva călăii…Îmi este tot mai clar că miliția nu a fost desființată dar lucrează sub acoperire de poliție…De aia și scrie pe mașinile cu milițieni , falnic și ”european”, POLIȚIA! Ca să nu fiu cel mai oprit șofer în trafic, și să fiu întrebat pe ce mă bazez, amintesc aici: ”Caracal”, ”Onești”, ”10 August”și pot da exemple chiar cu dosare de furăciuni ”mermelite” la care chiar IRDMEDIA a fost furnizor de probe….Părerea mea!

Mermelitul la români

Mai ales când e vorba de a acoperi furăciunea. Încetineala cu care lucrează aparatul penal din România, coroborată cu legislația favorizantă a infractorilor ( armonizată, adică pentru a nu o da în termeni juridici, că nu mai e cazul în țara asta!) are ca scop descurajarea ”pornirilor justițiare” ale oricărui cetățean. Nu mai vorbim de obligativitatea legală (vezi Codul de procedură penală) a fiecărui cetățean de a anunța autoritățile în cazul în care ia la cunoștință de săvârșirea unor fapte penale, ce în practică este aruncată în desuetitudine tocmai de cei ce ar trebui să se bucure că cetățeanul e responsabil. Mermelitul la români a devenit un modus vivendi iar societatea are tendințe clare de schimbare. Ești hoț, lipsit de caracter, trăiești bine în sens stomacal! În timp ajungi ca să crezi că de fapt sensul ăsta ”stomacal” e firesc și nu mai ai nicio tresărire de conștiință atunci când vine vorba de societate. Burta și mațul gros devin idealuri….așa ca-ntr-un sistem de tip neomarxist. De aia și goana de anul trecut după hârtie igienică….exact când virusul și neomarxismul au preluat puterea în țara, fostă odată, a lui Iuliu Maniu, Brătianu dar și Eminescu….

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *