”JUPÂNUL DIN MUNȚII BANATULUI” a devenit primul cărășean cu avioane private

by Mircea Roman

La Caraș -Severin natura oferă poate cele mai spectaculoase locuri din țară. Locurile însă au fost abandonate demult de autoritățile din zonă. Neexploatate sau exploatate doar pe un soi de ”circuit închis”,de tip mafiot, vizitate  doar pentru cei ce au nervi de oțel și bani să-și repare mai apoi mașinile, din lipsă de infrastructură, cu acces terestru greoi, care de multe ori te face să renunți la excursia inițial programată acolo ,peisajele concurează cu cele pe care le vezi prin Elveția. Totuși cel căruia i se spune Jupânul Munților Banat, Ion Stepanescu a gândit o soluție de acces pe calea aerului.

Ca să rezolvi problema trebuie să te implici, nu doar ”să zici”

”Dacă doar stăm, constatăm și nu facem nimic ținând banii la ”buzunar” nu se cheamă că și facem, ci doar că …povestim, că zicem” , spune Stepanescu. Zis mai puțin dar făcut! Stepanescu a demarat un program de investiții în zonă care în viitorul apropiat ar putea revitaliza Banatul Montan, localitățile de pe Clisura Dunării, dar și orașele importante din Caraș.

Primul pas e deja făcut

Alaltăieri la Caransebeș au apărut deja două avioane CEZNA și un PIPER SENECA. Ultimele două vor fi folosite de omul de afaceri și partenerii săi pentru zboruri interne și externe. ”Avioanele despre care mă tot întrebați sunt pentru zboruri la București, la Belgrad, Viena,Roma, Estul Germaniei., dar și Praga, Varșovia , Bratislava. Sigur că și Lugano va fi o destinație pe care o voi frecventa, cu aterizare în Milano. Acolo , la Lugano are o reședință partenerul meu Bobby Păunescu, iar întâlnirile noastre sunt tot mai necesare!”.

La sosirea avioanelor cu consilierii personali ai magnatului Bobby Păunescu

Aceste avioane vor deservi cel mai probabil și alte zboruri private însă nu în regim de taxi aerian. Cele două CEZNA însă, vor fi puse la dispoziția publicului în regim de taxi. ”Este singura soluție rapidă și fără nervi de a avea acces în zonă”, spune Jupânul Munților Banat.

 

 

Aerodromuri revitalizate în zonă

Este evident că printr-un parteneriat cu ”AEROPORTUL CARANSEBEȘ S.A” , Stepanescu își va putea duce la îndeplinire proiectul. ”Le mulțumesc din suflet domnilor Gabriel Olaru și Axente Obrejan. Datorită lor mi s-a pus la dispoziție hangarul în care se află avioanele. Cransebeșul va fi unul din locurile de aterizare și decolare…” ne lămurește Stepanescu. Despre un alt loc am aflat că va fi situat undeva lângă Moldova Nouă. Acolo, Stepanescu construiește pur și simplu un aerodrom și este deja în faza aprobărilor pentru acest lucru din partea administrației locale din zonă. O astfel de lucrare ar aduce deja suflu nou în zona aceea, prin dezvoltarea inclusiv a industriei serviciilor, dar și prin implicarea localnicilor în construcția și întreținerea aerodromului. Practic se vor crea locuri de muncă noi, iar turismul în zonă va obliga la investiții. Legătura cu Capitala, dar și cu alte localități din țară este esențială. Pe infrastructura existentă, un drum la București dus-întors durează cam 15 ore. Practic, dacă ai o problemă în Capitală, ai nevoie de cel puțin 48 de ore să o rezolvi și să te întorci acasă.

”În fiecare joi am ședințe la București. E un supliciu să fac drumul ăsta, cred că pentru toată lumea e la fel sau mai greu. Sunt în zonă oameni de afaceri, care au nevoie să se miște ușor, repede în alte locuri din țară. Știți cum e…Dacă mă sună Bobby și are nevoie să ne vedem, ce fac? Fizic trebuie să fii foarte robust ca să faci față…” ,explică Stepanescu.

Deocamdată prin aer…

Sigur că soluția transportului aerian este cea mai utilă, mai ales că în București, omul are deja un aerodrom care se întinde pe câteva sute de hectare. Deși avionul SENECA are doar 6 locuri VIP, oamenii de afaceri din zonă ar putea beneficia de serviciile lui, și nu numai. Facilitarea accesului, a deplasărilor în zonă este de fapt cheia rezolvării stării de sărăcie din zonă.

Investițiile lui Stepanescu în domeniul serviciilor aeronautice, nu sunt însă singurele din zona Caraș. Se află în fază de finalizare obținerea avizelor pentru alte două mari investiții energetice la Oțelu Roșu și Caransebeș. Ele depind doar de semnătura primarilor din cele două localități. L-am întrebat pe Stepanescu ce l-a apucat de face investiții acolo unde lumea nu prea vine să investească: ” Nu dumneavostră tot spuneați că zona asta e bătaia de joc a tutror?! Că v-am citit articolele și v-am ascultat emisiunile….! Păi hai să pornesc cu ceva…Fiindcă dacă vin și creez bazele de de fapt, vor fi atrași și alții…Ce să tot așteptăm de la stat, de la primării să facă. Eu sunt de aici, iubesc locurile astea, am potențial…”

2 thoughts on “”JUPÂNUL DIN MUNȚII BANATULUI” a devenit primul cărășean cu avioane private

  1. Mie când îmi dai datoria jupanule că ți-am lucrat,mai trebuie sa-mi 2000 euro și tu iti iei avioane. Rusine să-ți fie!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *