DERANJ MARE LA PSD CARAȘ SEVERIN

Mafia din PSD Caraș vrea să scape de incomozii din PSD.

Ponta vine pe turnantă

La PSD Caraș Severin mafia de partid a început să ”facă curat”. Este o regulă ca atunci când pregătești o nouă țeapă sau o lovitură, să scapi de opozanții din propriile structuri, ca să ai liber la ”combinații”. Faptul că PSD Caraș nu mai este oficial ”în cărțile locale” nu împiedică gruparea Mocioalcă-Bejeriță-Hurduzeu să își dorească menținerea sferei de influență atât politic dar și financiar vorbind. O eventuală înlocuire , de exemplu, a lui Hurduzeu de la șefia filialei județene PSD, ar fi un dezastru pentru ”șefii” lui , atât pe plan social dar mai ales…penal.

Suspendarea din partid a primarului din Oțelu Roșu, este una cel puțin ilogică, dacă am analiza politic situația. Când ai în partid oameni care îți atrag voturi, care au construit și sunt recunoscuți de populație prin vot, nu te apuci să-i dai afară, ci dimpotrivă. La fel și în cazul lui Ioan Crina, sau a altor primari din localitățile județului suspendați. Este clar că se urmărește altceva, miza șefilor PSD Caraș neavând legătură nici cu partidul în sensul întăririi sale dar nici cu electoratul. Miza acolo este una pur personală , de protejare a corupției și a ”dirijorilor” locali ce ani de zile au măcinat județul.

Luca Mălăiescu, primarul din Oțelu este membru de 20 de ani la PSD Caraș. Are o experiență politică de peste 20 de ani, de când este și membru în partid. După trei mandate de primar, obținute prin vot, ajunge să fie suspendat de gruparea interimară a PSD Caraș, nealeasă de nimeni și nevotată de nimeni. ”Am făcut o petiție la conducerea centrală a PSD să fie de acord să organizăm alegeri în filiala Caraș. Deja conducerea interimară are peste un an și jumătate de interimat, și nu credem că este firesc să o ținem tot așa” spune Mălăiescu. Ei bine petiția, semnată de mai mulți pesediști marcanți din județ a deranjat conducerea interimară, prin urmare, în mod total nestatutar și nefiresc i-au suspendat pe semnatari. Este foarte clar că Hurduzeu, mâna de făcut orice a lui Mocioalcă, trebuie menținut la vârf… cu orice preț.

MANEVRE MARCA HURDUZEU-MOCIOALCĂ

Hurduzeu însă nu a fost niciodată ales, în nicio funcție. La nivelul județului ba a fost prefect, ba șef la CJ Caraș ( ales doar de consilieri, nu de oameni) ba interimar la PSD , funcție pe care o deține tot numit și nu ales. Sigur că el este ”scos în față” fiindcă păpușarul este Mocioalcă ”tătucul” lui nebiologic. Mocioalcă s-a vrut un fel de vătaf precum Dragnea, dar mai din topor decât teleormăneanul, deși pare ciudat că se poate și mai rău… Timpul nu pare a fi pierdut….fiindcă băieții se vor apuca să-i dea la temelie și lui Dunca….Veți avea mai jos explicațiile la ”Șanatajul și etajul”.

Foștii ”carantinați” din Guvernul Sorinel intră în joc. Au impresia că-i mai sprijină serviciile?

De manevrele lui Mocioalcă nu e străin nici Sorin Grindeanu și nici …Victor Ponta. Din investigațiile noastre, Ponta vrea să revină în PSD prin ”capota de la portbagaj”, în condițiile în care Grindeanu se pregătește să-i ia pâinea de la gură lui Ciolacu. Într-o ședință la PSD Caraș, la care a participat și Grindeanu, Mocioalcă l-a prezentat pe acesta ” viitorul președinte al PSD și poate al României”.… Știe șmecherul ce știe, fiindcă la urma urmei, sunt colegi nu doar de partid ci și de anumite întâlniri pe la servicii….nu la serviciu. Nu trebuie să uităm cum Grindeanu s-a baricadat cu Ponta în Guvern, atunci când chiar colegii lor îl demiseseră din funcția de premier. Timp în care Tudose stătea la ușă să intre, de ajunsese ”să danseze step ca să nu facă pe el….”. Cine credeți că ”le ducea hrană” …”carantinaților” din Guvern. Mocioalcă, ați ghicit! Posibil hrana să fie chiar de natură spirituală…fiindcă mai făcea și ”părintele Sârbu” câte o rugăciune….sau rugă….cum se spune în Banat. Că tot au în plan să-l răstoarne pe Ciolacu și să-l pună pe executantul Grindeanu. Și apoi să vină Ponta lider la vreo organizație din Vest, de preferat la Timișoara….pentru început.

PSD SRL…

 

Este clar că modul în care au fost suspendați contestatarii actualei conduceri interimare PSD Caraș e complet nestatutar. De fapt conducerea dorește să nu mai fie interimară, iar dacă se organizează alegeri în partid, suspendații nu vor putea nici măcar participa la ședințe. Astfel, gruparea Mocioalcă mizează pe revenirea în fruntea PSD a lui Mocioalcă, trecerea pe loc de slugă, acolo unde îi e de fapt locul, a lui Silviu Hurduzeu și sprijin pentru Sorin Grindeanu și Ponta. De fapt se conturează un fel de grupare de tip ”gruparea de la Cluj a lui Ioan Rus”, altă preacinstită față a politicii de la…”meltenica”. Dâncu știe….! De ce această luptă? Păi de exemplu scăderea influenței lui Mocioalcă în zonă ar deschide robinetele cu dosare de corupție. Și dacă se ajunge pe fir….sus…mai sus?! Dacă de exemplu s-ar afla ce bani s-au învârtit la nunta fetei parlamentarului la care premierul de atunci Ponta era naș?  Ar ajunge să se întrebe lumea de unde are ăsta bani să-și facă complexul acela turistic din zona Văliug? Că a lucrat tot la stat, pe salariu. Sau poate se vor întreba și cum e cu terenul ăla așa zis aurifer….la care au ieșit vreo 20 de milioane de euro. Sau presa din Caraș nu știe?! Că dacă nu revenea Mocioalcă la PSD, poate că procentele PSD în Reșița ar fi fost mai bune….deci…lumea știe ce știe.

Ca să fim exacți: serviciile nu sunt străine

Mocioalcă a fost recrutat în anul Revoluției de o divizie a Securității, dovadă fiind Dosarul 10131/7 ianuarie 1989. Recrutarea trebuie că l-a făcut cu atât mai apt ca, alături de Ponta, Bejenariu, Ghiță, Răducanu și alții din aceeași comisie (comisia de apărare de atunci n.r) să răspundă de servicii. Dealtfel, Mocioalcă este unul dintre inițiatorii Academiei de Știinte ale Securității Naționale (ASSN), înființată prin Legea nr. 56 din 22 martie 2012, alături de parlamentarii Gabriel Oprea, Eugen Nicolicea , Teodor Meleșcanu, Marian Săniuță, Eugen Bădălan, George Scutaru, Niculae Mircovici, Doru-Claudian Frunzulică.

Pentru propria sa siguranță s-a încuscrit cu persoane influente. Fata și-a măritat-o cu un anume Gorun din cunoscuta familie interlopă a lui Vasile Gorun, condamnat penal. Nași au fost în 2012 Victor Ponta și Daciana Sârbu. La rândul său, Mocioalcă este finul lui Ion Bejeriță, ex vicepreședintele PSD Caraș-Severin, reținut la începutul lui 2016 pentru evaziune fiscală şi spălare de bani prin mai multe firme de construcții, cu prejudiciu estimat la peste zece milioane de euro. Multe alte nășii se înscriu în biografia sa, sursă de relații și bogate daruri, uneori primite, alteori oferite.

Cu toate că la un moment dat individul a avut un dosar penal deschis de ANI pe motiv că și-ar fi angajat fiica la biroul său parlamentar, situația a rămas cumva suspendată. În legislatura 2008-2012, Mocioalcă a încheiat contracte pe bani publici cu aceeași fiică în valoare de 1 milion de lei. Nimeni nu l-a luat la întrebări pe tema asta, și dacă a făcut-o cineva a făcut-o așa, de ochii lumii.

Șantajul și etajul….la DUNCA

Mocioalcă , un șantajist în baza funcției de ales al neamului, îi cere omului de afaceri Romeo Dunca, actualmente președinte CJ Caraș Severin, îmbogățit prin afaceri în domeniul transporturilor, să-i cedeze o parte din acțiunile la firma sa pentru a-l ajuta pe omul de afaceri la realizarea unui proiect turistic în zonă. Iată ce declara Dunca la acea vreme: ”Mi-a pus o condiţie: să-i dau o parte din părţile sociale dacă dezvolt acest proiect. Să i le dau lui. Nu direct, ca să nu se afle, ci o să-mi dea un om de încredere, unul Bejeriţă, să m-asociez cu el. Şi el m-ajută, să-mi semneze şi primarul de la Turnu Ruieni, că o să primesc şi fonduri. Mi-a spus să fie şi el, acolo, acţionar. În acel moment m-am supărat şi am spus că nu sunt înțeles, că nu e vorba de împărţit bani”.

-VA URMA-

One thought on “DERANJ MARE LA PSD CARAȘ SEVERIN

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *