”Marele” Mocioalcă ”căutat” de dușmani

REȘIȚA

Unul dintre cele mai controversate personaje ale Caraș-Severinului este Ion Mocioalcă. Acesta deține averi la vedere sau ”undercover” incomensurabile și care cu certitudine nu pot fi justificate din salariile încasate ani de-a rândul de la statul român. A pornit de la poziția de ”pârlit” , devenind ca prin ”miracol” unul dintre oamenii cei mai avuți din județ.Mocioalcăși-acreat în zonă ogrupare aparent puternică,ce însă are mari fisuri.Și amintim aici, doarîntreacăt,cazul Ghiorghioni….”fraierul” de serviciu.

Sărac dar cu mână largă!

Potrivit declarației sale de avere, senatorul, fost pe la PSD, apoi plecat la nașul fiicei sale în partid, Pro România, revenit în PSD, Mocioalcă se plimbă pe jos, deoarece nu deține niciun autoturism. În schimb deține clădiri în comuna Marga: una de peste 700 de metri pătrați și o alta de 600 m.p. Deasemenea are și un imobil în Caransebeș de 225 de m.p. dar și unul în Voluntari, la Pandele , de 80 m.p, achiziționat de curând. În anul 2019 face surprinzător două vânzări; anume un Peugeot 206 , pe care, potrivit declarației, îl vinde cu 24.000 de lei ( ce prost ar da atâta pe un 206?) și un teren de peste 23 000 de m.p în Caransebeș. Pe teren încasează în decembrie 2019 suma de 182.000 de euro! Ceea ce este mai interesant e faptul că deși în conturi omul avea în 2019 cam puțin peste două miliarde de lei vechi ( am calculat euro, lei și dolari, transformându-i la cursul zilei) , în 2020 împrumută firma la care este acționar, SC RAISA et.COM cu aproape 10 miliarde,  în conturile sale  existând doar 1000 de lei și 102 euro. Cu alte cuvinte, omul avea bani la ”teșcherea” în salteaua din dormitor de care nu știa nimeni…A mai dat si 1 miliard trei sute de milioane la PSD în campania electorală, în aceeași perioadă în care conturile lui erau mult sub contul meu de azi.  Vorbim de bani negri în mod clar, de diferite ”comisioane” sau poate de faptul că banii adevărați sunt mascați în diverse firme…cum ar fi cea a lui Bejeriță. 

De la milog la ”șmecher”

F

Fostul deputat Ion Mocioalca actualmente senator și șef al comisiei de apărare a fost omul de casa al Ion Stepanescu in perioada anilor 2000 – 2008. Mocioalcă a fost ajutat de Stepanescu de multe ori.

În anul 2002 Stepanescu l-a ajutat sa nu fie executat de Bancpost. Banca care i-a scos la vînzare casa, Agromecul, doua apartamente.

Stepanescu l-a ajutat enorm că să își achite creditul de 1,8 miliarde lei vechi plus concedii în hoteluri de 4-5 stele bani și multe altele.  În 2008, Mocioalcă l-a înșelat împreună cu lichidatorul Onete Florian cu milioane de euro pe cel ce îl ajutase. Omul de afaceri pare dispus să vorbească, asumându-și orice s-ar întâmpla.

Stepanescu s-a prins că este vizată distrugere lui totală și și-a mutat afacerile în spațiul ex Iugoslavia în special Serbia. Deja Mocioalcă prinsese niscavai influență în zona politică, sub aripa ”ocrotitoare” de infractori a fostului PCR, actual PSD.

”I am back!”

Stepanescu însă, revine în pool-pozition fiind din nou la vârful politicienilor din România cît și alaturi de marii miliardari ai țării. Bobby Păunescu este un exemplu. Acum este pregătit, așa cum a declarat  în anul 2005 în ziarul ”24 de ore” ,  pentru tot ceea ce va urma. Stepanescu spune că  este omul care nu a cedat și nu cedează niciodată cînd este vorba de dreptate:,, adevărul nu poate fi învins,, ! Nihil Sine Deo!, a încheiat Stepanescu scurta sa declarație către IRDMEDIA.

-va urma-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *