Sibiu-anchete superficiale în traficul de permise false de Spania. Din nou ”mecanicul” fals este ”vedetă”

Deși este de notorietate în anumite cercuri, în zona Sibiu-Alba rețeaua de traficanți de permise auto  ”de Spania” a funcționat și posibil să funcționeze și astăzi. Totul pornește de la prinderea în urmă cu aproape 4 ani a unui ”beneficiar” al acestui trafic. După ce ani de zile a circulat cu permis ”spaniol” fals, Cătălin Macaveiu a fost depistat în trafic de un polițist cum că permisul pe care l-a prezentat este fals.

Ipocrizie ”din culpă” sau cu intenție

Prins cu mâța în sac, Macaveiu este ”săltat” și în urma unor cercetări preliminare reținut de către procurori pentru 24 de ore. În declarațiile sale, Macaveiu a susținut că el ar fi fost în Spania, că ar fi dat examen, că ar fi obținut acolo permisul. Autoritățile iberice însă habar nu au că există un asemenea nume și din datele lor de baze ( mult mai puse la punct decât tentativele noastre) nu rezultă că acestea au eliberat un asemenea permis. Mai mult, Macaveiu nu a ieșit niciodată din România, așa cum susține el, dar niciun anchetator nu l-a pus să descrie drumul până în Spania, vehicolul cu care a fost ”la examen”, sala de examinare, localitatea în care acesta ar fi dat acel examen. Sunt elemente de ba

Macaveiu, pe vremea când ”avea permis”

ză în orice investigație juridică…”omise” în mod cel puțin suspect. Aceiași anchetatori locali nu au fost nici curioși să afle modul în care individul a susținut proba teoretică, în limba spaniolă potrivit propriilor declarații, fiind analfabet. Nici în limba română nu ar fi putut susține vre-o probă, omul neștiind să scrie și să citească decât….pozele de pe facebook. Interesant este și faptul că pe Mercedesul ”de epocă”, mecanicul nepereche, poartă o insignă de poliție în geam. Cică în urma articolelor noastre ar fi dat-o jos de vreo săptămână. De unde o avea oare? Noi de ce nu avem una?

Să nu-l deranjăm pe ”distribuitor”

Tot din declarațiile lui Macaveiu, aflăm că un anume Marius Miroslav i-ar fi adus permisul acasă după ce acesta și-ar fi susținut ”examenul” în Spania. Niciodată acest Miroslav nu a fost deranjat și nici nu a apărut în fața organelor de anchetă sau în fața judecătorului de caz, pentru a fi cel puțin întrebat în legătură cu afirmațiile lui Macaveiu. Tot suspect, nu? Mai mult, din documentele existente la ”subțirelul dosar” autoritățile spun că Miroslav nu e de găsit fiind plecat din țară. Noi însă îi publicăm poza și mai mult le amintim ”anchetatorilor” de pe Cibin că omul e bine merci în localitatea Cristian , adică la 10 km de Sibiu. Mai mult, are și cont pe facebook. Mai mult, chiar am scris despre individ https://irdmedia.com/2020/11/27/mafia-permiselor-false-are-un-reprezentant-si-la-sibiu/

Mâna de scos castane nu s-a ars

Noi avem și poze cu ”autoritățile spaniole”

Crezându-ne mai deștepți decât beneficiarii de ”bensii speciale” și lefuri superbabane din sistem, am descoperit că Miroslav ar fi împărțit asemenea permise și prin județul Alba, în vecinătatea satului de unde provine Macaveiu. Nici ”investigatorii” din orașul unirii nu au reușit să-l priponească pe furnizorul de permise, deși cei din Alba au spus și cu cât au cumpărat permisele, de la cine și chiar de unde. Oricum…ăștia ”nu au fost în Spania” precum a fost Macaveiu. Dintr-o dată ne-a fost dubios faptul că se formase de fapt o rețea de traficanți de permise auto spaniole sau…românești ( cei din Alba pare-se că aveau permise românești) și că Macaveiu , care ”o ardea ca victimă cum că l-ar fi înșelat Miroslav” nu era chiar străin de treabă.

Batista de pe țambalul local

Atât procurorii, polițiștii și judecătorii din cauză au pus cumva ”batista pe țambal”, astfel că Miroslav nu a fost deranjat, iar Macaveiu a fost condamnat cu suspendare, autoritățile ”crezându-l pe cuvânt”. Probabil că dacă cineva ancheta pe bune treaba ar fi descoperit complicități prin zone cu ”aer rarefiat” , și scandalul s-ar fi întins rău de tot. Mai ceva ca prin Argeș…. S-au gândit ai noștri să nu cumva să dea și de vre-un spaniol implicat, și de, la noi doar românii sunt anchetați, străinii fiind…”investitori strategici cu imunitate” așa cum miroase rău și în cazul Caracal de exemplu… Probabil însă că o asemenea condamnare ușoară ar fi fost ”plata” pentru tăcerea lui Macaveiu, și uite că în jurul subiectului se așterne liniștea….Totuși…Miroslav s-a reprofilat pe alte țepe….și tot așa, nimeni nu îl întreabă de sănătate….O anchetă serioasă  ar redeschide niște dosare care au fost ”îngropate” poate ca  să nu fie deranjați niște ștabi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *