Analfabet, dar mecanic și…medic

Pe rolul Parchetului Sibiu se află deja două dosare penale  împotriva falsului mecanic, Cătălin Macaveiu. El este acuzat de amenințare, distrugere de bunuri, înșelăciune , practicarea unei meserii fără drept. Mai multe persoane ne-au semnalat faptul că venind cu mașina în service-ul acestuia s-au trezit cu tot felul de piese dispărute, unii dintre ei ajungând să renunțe la a-și mai repara mașinile. Reclamațiile se adună, semn că articolul nostru legat de activitatea acestui personaj a deschis o cutie a Pandorei.

Lumea nu mai tace….

Potrivit probelor, dar și potrivit unor declarații, individul trăiește de fapt din țepe. Ultima ispravă ține chiar de prostirea unui vârstnic pe care în mod ciudat l-a convins să încheie un contract de vânzare-cumpărare , garsoniera bătrânului devenind astfel proprietatea sa. Mecanicul analfabet, i-a spus bătrânului că îl va îngriji, că-l va întreține astfel încât omul a încheiat cu Macaveiu un contract de vânzare -cumpărare pe care însă nu l-au încheiat la notar ci doar în fața unui avocat.

De ce nu au mers la notar?! 

Garsoniera bătrânului se afla în momentul încheierii contractului cu Macaveiu în litigiu. Bătrânul mai făcuse un contract de întreținere cu o femeie, dar aceasta de fapt nu l-a îngrijit pe om ci pur și simplu i-a mâncat pensia. Omul, a cerut prin instanță rezoluțiunea contractului, fiind șanse aproape de sută la sută ca femeia să fie scoasă din joc. Macaveiu a speculat situația și l-a prostit pe om, chiar dacă garsoniera era în litigiu, să i-o treacă acestuia pe nume folosind ca mijloc juridic contractul în discuție.

Și mecanic, dar și ”medic”

De la semnarea contractului și până la decesul bătrânului s-a scurs maxim o lună. Bătrânul suferea de boli cardiovasculare, astfel că el nu putea lua medicație fără acceptul unui medic. Ca dealer FOREVER, o afacere bazată pe produse din aloe, de tip piramidal, Macaveiu îl convinge pe bătrân să ia produse de la el, că medicii doar au interes să-i vândă medicamente și chimicale, cheltuindu-și cu ele peste o jumătate de pensie. În prezentarea acestor produse se specifică și faptul că acestea reduc grosimea sângelui, fluidizând astfel circulația. Numai că în cazul bolilor pe care le avea bătrânul, această ”subțiere” a sângelui s-a dovedit a-i fi fatală. Omul face un AVC și în câteva zile moare în spital. Medicii constată că AVC-ul e rezultatul unei subțieri a sângelui, ceea ce în cazul bolilor de care suferea bătrânul , nu e un semn bun…Cale liberă spre…valorificarea garsonierei…dar copiii bătrânului s-au prins. Sigur că vor urma lungi procese, chiar și penale și pe această temă. Firma lui Macaveiu are sediul declarat exact în acea garsonieră, semn că lucrurile erau cumva ”pregătite” demult.

Nu e singurul….

VÂNDUTĂ ȘI NEVÂNDUTĂ…

În urmă cu trei ani, Macaveiu îi vinde unui alt vârstnic de peste 80 de ani,  un Mercedes vechi cu o sumă exorbitantă pentru acea mașină. I-o vinde prostindu-l că mașina ”intră la epocă”, deși avea motorul schimbat ( din benzină în diesel), iar piesele nu mai erau cele originale. Se înțeleg la preț, bătrânul îi achită mașina, dar la scurt timp acesta decedează. Ce face Macaveiu?! Simplu, se duce la bătrân acasă și ia mașina înapoi, spunându-i fiului decedatului că de fapt doar i-a împrumutat-o tatălui lui. Astfel ”șmecherul” rămâne și cu banii de pe Mercedes și cu Mercedesul.

Vom reveni și cu amănunte picante din dosarul penal în care Macaveiu a fost deja condamnat pentru că și-a falsificat un permis de conducere, chipurile de Spania. Acolo distracția e maximă, analfabetul susținând și în fața instanțelor că el a fost în Spania și a dat examen. De ce ani de zile s-a plimbat cu mașina cu permis fals, și instanța a fost clementă cu el suspendându-i executarea? Păi…cineva i-a ținut spatele….(Va urma)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *