Falsul mecanic auto din Sibiu sau sfârșitul unei epopei a țepelor

Falsul mecanic se numește Macaveiu Cătălin. Mai multe persoane care au apelat la serviciile acestuia au ajuns cu mașinile dezmembrate și vândute ca piese de schimb de către el. Practica este destul de simplă. Intri în așa zisul service cu mașina pe roți , mecanicul îți spune ca ai mari probleme, că motorul e praf, că nu merită să o mai repari și că mașina e bună de dezmembrat.

Din surse deținem informații că dacă ai probleme cu toba sau cu evacuarea, ți se fură pur și simplu catalizatorul care este vândut cu 200 de euro. 

Cine este Cătălin Macaveiu?

Personajul nu știe să scrie și să citească, dar,cum se laudă el, ”are școala vieții” Și chiar o are, fiindcă în urma anunțurilor noastre pe facebook, s-au adunat mai multe persoane duse de nas de ”profesorul cu școala vieții”. Venit în Sibiu direct de la ”statul și cugetatul în bâtă”, Macaveiu și-a construit repede un ”cv” impresionant atât ca infractor cât și ca ”mecanic cu 25 de ani de experiență” așa cum se laudă. Calculând după zicerile lui, ar trebui să fi început mecanica la vârsta de 7 ani, precum Mozart,cântatul la pian.

Condamnat pentru fals și uz de fals

În urmă cu aproximativ doi ani, individul este condamnat la 2 ani cu suspendare pentru că a fost prins în trafic cu permis de conducere fals, chipurile eliberat de autoritățile spaniole.  Niciun polițist sau procuror nu a manifestat în cauză profesionism, Macaveiu susținând de-a lungul procesului ca a fost în Spania unde a dat examen, mințind pe toată durata anchetei penale. În mod ciudat pare că toată lumea implicată l-a crezut. A primit astfel o pedeapsă cu suspendare. Nici măcar procurorii, dacă ar fi avut aplecare spre cauză, și l-ar fi întrebat prin ce localități a trecut până în Spania, sau l-ar fi pus să citească ceva, nu neapărat în limba spaniolă, ar fi înțeles că acesta minte în continuare, deci nicio șansă de corectare. Un judecător adevărat și nu cu pensie specială, i-ar fi dat direct cu executare. Individul mai are și alte antecedente penale , pentru care autoritățile și-au dovedit clemența, fapte săvârșite cu violență, pe când era…”tânăr mecanic la …oi”.

Marele ”patron” 

Acest aditiv este comercializat de individ cu 100 de lei cutia. Aditivul este un no name, nu are acte de proveniență dar mai multe persoane deja l-au cumpărat. Nu il introduceți în rezervor, că nu se știe ce e!

Macaveiu și-a făcut firma AUTOBABY SRL Sibiu. Adresa din acte este falsă, deoarece în strada Țiglarilor bloc G nu funcționează nicio firmă. Acolo este garsoniera unui decedat, aflată și ea în litigii succesorale, dar unde escrocul și-a băgat coada. Într-un material separat, veți afla și cum a încercat prin acte cu aparență de legalitate să obțină casa bătrânului. De fapt ”AUTOBABY” nu are autorizații nici de la RAR, nici de la mediu, nici de la ISU, nici de funcționare. E doar un SRL care are în obiectul de activitate ”reparații auto”. Legal, Macaveiu nu are dreptul să repare mașini, el practicând sub masca unui statut de firmă o meserie ilegal, faptă dealtfel tot penală. Are în schimb două ”puncte de lucru” Unul acasă, pe malul lacului lui Binder, casă în care locuiește absolut ilegal, și pe care spune ca a ocupat-o îngrijind o bătrână ce locuia acolo. Culmea, la scurt timp după ce s-a apucat să o îngrijească pe bătrână, aceasta a decedat. Bătrâna nu era proprietară acolo ci avea un contract de închiriere pe acel spațiu, contract ce nu mai era valabil încă de când trăia. Astfel ”mecanicul” a ajuns să locuiască acolo, fără niciun drept, și fără ca cineva să se ocupe la modul serios de reglementarea situației. S-a tot judecat el încercând uzucapiunea, dar a pierdut total, astfel că acum proprietarii, Statul prin Primărie și Metalcar SA ar trebui să rezolve situația. Primăria nu are locuințe pentru oamenii care aduc plus valoare orașului, dar are mare grijă de țepuitorii locali.

Ciudat…că și bătrânul cu garsoniera a decedat dar nu înainte de a încheia cu șmecherul un contract de vânzare-cumpărare fictiv. La nicio lună, omul a făcut un AVC și a murit,

Povestea într-un material separat.

Un alt ”atelier” îl are în Parcul Industrial Șura Mică, unde a început să-și ducă din lucrurile de acasă în speranța că suntem cu toții idioți și nu ne prindem ce vrea…Acolo . în atelier, funcționează și o sobă cu foc deschis , iar la nici un metru se repară mașini. Se  fac și lucrări de vopsitorie, schimburi de ulei, iar reziduurile chimice se scurg în ”glia strămoșească” fără jenă.

Protejat de ”boacterii” locali sau doar minciuni?

Mașina din imagine este proprietatea sa. Pe parbriz apare o insignă de poliție, cu un număr de serie, insignă care îl ajută ori de câte ori ar putea fi oprit. De fapt el chiar se laudă că nu îl oprește nimeni în Sibiu, că ”are oameni” peste tot. Știți cum e….mecanicul, doctorul și preotul…Întrebarea este cui aparține acea insignă de poliție, deoarece circulația fără drept cu asemenea însemne este tot infracțiune. Lumea spune că individul, deși nu are carnet este văzut conducând  și acum. Unii au și poze… Mai are și un afiș, tot la intimidare și prosteală cumpărat de pe net chipurile ”firmă de încredere” .

Despre toate acestea, precum și pentru amenințările la adresa noastră, există deja două plângeri penale. Individul a distrus prn metoda descrisă mai sus și o mașină folosită de IRD MEDIA, noroc însă că nu s-a ajuns la vânzarea pieselor de pe ea….Sau…cine știe, asta se va constata în prezența reprezentanților Parchetului, care deja a fost sesizat.

Vom reveni

One thought on “Falsul mecanic auto din Sibiu sau sfârșitul unei epopei a țepelor

  1. Mie mi-a furat o cheie de masina a unui client si niște bandouri de mercedes care se gasesc greu. Nu lăsați mașinile pe mana lui ca nu are autorizație de mecanica.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *