MONEY FOR NOTHING


„Money For Nothing” este cel mai reușit single comercial al lui Dire Straits . Acesta este inclus pe albumul lor de succes „ Brothers In Arms” , care a fost lansat în 1985 și a vândut până în prezent peste 30 de milioane de exemplare. În fundalul filmului „ Money For Nothing” îl puteți auzi pe Sting, pe atunci frontmanul The Police.

 Titlul este scris din punctul de vedere al unui lucrător care urmărește videoclipuri muzicale cu un coleg în timp ce lucrează. 

„Ar fi trebuit să învăț să cânt la chitară. Ar fi trebuit să învăț cum să cânt la tobe. Uită-te la bătrână cum se prezintă la cameră. Omule, ne-am putea distra.”

„Money For Nothing” descrie o situație pe care Mark Knopfler, omul de front al lui Dire Straits , l-a trăit el însuși. În timpul unei vizite la magazinul de hardware, a auzit o conversație între doi angajați care urmăreau un videoclip muzical al lui Prince în fața unui televizor. Ar fi trebuit să înveți un instrument, atunci te-ai putea distra atât de mult. 

„Trebuie să instalăm microunde. Livrați bucătării pe măsură. Trebuie să transportăm frigidere. Trebuie să transportăm televizoare color…”

Cei doi angajați filosofează despre cum ar fi să fii o vedetă rock. Ar putea fi atât de frumos. În loc să livrați microunde și frigidere la locul de muncă, ați avea o mulțime de femei și chiar mai mulți bani. 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *