VIITORUL LUI TRUMP VA FI ÎN PUȘCĂRIE?!

Republicanii au blocat o rezoluţie iniţiată de liderul majorităţii Camerei Reprezentanţilor, Steny Hoyer, cu scopul de a-l înlătura pe preşedintele Donald Trump din funcţie prin intermediul Amendamentului 25.

Luni, 11 ianuarie, democraţii au cerut vicepreşedintelui Mike Pence şi cabinetului său să invoce Amendamentul 25, dar rezoluţia a fost blocată de republicani.

Hoyer a încercat să obţină luni aprobarea unanimă pentru rezoluţie. CNN transmite că reprezentantul republican pentru Virginia de Vest, Alex Mooney, a obiectat însă în condițiile în care era nevoie de unanimitate. Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a afirmat că democraţii vor încerca marţi să organizeze votul asupra rezoluţiei.

Conform corespondentului BBC, preşedintele Donald Trump este acuzat de incitare a susţinătorilor săi, care au atacat miercuri Capitoliul, în încercarea de a anula victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale.

Dacă vicepreședintele SUA, Mike Pence, nu va invoca Amendamentul 25, democraţii se declară deciși să înceapă procedurile de punere sub acuzare, iar în Camera Reprezentanţilor va fi nevoie doar de o majoritate simplă pentru a aproba o a doua punere sub acuzare a preşedintelui Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *