Șefii Sibiului-între prostie,ezitare și incompetență

by Alex Oprea

Gradul imens de infectare în Sibiu nu are o altă sursă decât prostia, incompetența sau ezitarea. Oameni fără curajul de a lua o decizie, fără a înțelege profund lucrurile care nu îi ating dar care ar putea să îi atingă, ipocriți sau fițoși, mândri doar pentru faptul că au fost parașutați în ”Sibiul european” de jocul biologic sau al destinului. Oameni cu un nivel de inteligență redus, cu un caracter îndoielnic, fiindcă nu au avut curajul unor decizii ferme. A trebuit să vină ”șefii de la Capitală” ca să se

întâmple ceea ce trebuia făcut acum două săptămâni. Oameni învinși de Pandemie, în timp ce ei stăteau muți și surzi privind  ce li se întâmplă celor pe care ”chipurile” îi conduc. Am descris aici izvorul crizei decizionale la nivel de județ și municipiu de data asta cu efecte devastatoare în viețile noastre și ale zonei.

Ipocrizie,prostie,lipsă de asumare

La Sibiu, acel comitet de criză a funcționat doar pe hârtie, DSP-ul doar de formă fiindcă șeful era ocupat cu ”strategii” politice,https://www.libertatea.ro/stiri/dsp-sibiu-telefon-barbat-mort-covid-politia-focsani-3248187 , subprefectul în marea sa ”inteligență” rămăsese fără ”master of pupets” devenind total nefuncțional, un fel de zombie , iar ”geniala” manageriță de la clădirea cu nume pretențios de Spital Clinic Județean se învârtea pe acolo precum o muscă fără cap. Mai vorbim de Poliția Locală, care a adunat toți idioții din județ sub o umbrelă unică?. Mă rog, doar pe cei care nu a încăput în ”autobuzul” celorlalte descentralizate locale.

Din martie acest Comitet nu a mai avut o ședință pe bune. Mereu s-a așteptat cu privirea spre soarele care să răsară de la București…s-au așteptat dispoziții ”de sus” pe bază de lașitate decizională, de sustragere de la o eventuală răspundere.

Niște trăitori penibili doar în bula lor cu miros de rahat, în care se pupă în cur ei între ei: ”Vaaaai ce deștept sunteți domnule prefect.”Lasați domnu director DSP că și dumneavoastră aveți idei bune….Oooo, doamna de la Spitalul cu nume lung, ce  bine sunteți organizată…Da ce măsuri drastice de control

lA PĂCĂNELE E MAI OK! (IMAGINE Ora de Sibiu)

la măști ia hiperinteligentul și preacinstitul Aldea, de la poliția locală”….Dar ei se gratulează doar între ei, în cercul lor și culmea, chiar cred astea. IPOCRIZIA FUNCȚIONEAZĂ PERFECT la nefuncționalii din conducerea locală. Mai vorbim de primăreasa de Sibiu. Hai să scriu și de ea, că dacă nu o băgăm în seamă se supără…

Izolare din prostie

             și   lipsă de viziune

Doamna Fodor în pandemia asta e o non persoană, ea nu are idei, ea sparge doar străzile din cartierul Ștrand de nu mai ai cum părăsi cartierul decât dacă ai avion sau ocolești jumătate din oraș. Doar ea a luat măsurile de izolare așa cum trebuie, izolând un întreg cartier…”Vaaaaiiii, sunteți genială cum i-ați izolați pe cei din Ștrand, doamna Fodor!” Ar zice lingăul de serviciu din Primăria Sibiu. Numele….îl completați voi, dragi cititori!

 LIPSĂ DE CARACTER!

Deși acești ”lideri” de județ nu sunt posesorii unei inteligențe formidabile, ei se cred deștepți. Au impresia că dacă ei sunt din Sibiu, sunt mai deștepți decât ăia din Alba sau Vaslui, decât cei din Caraș sau Vrancea. Meritul lor e că s-au născut sau au ajuns pe malurile Cibinului. Ei sunt ”culții” naționali, sunt oamenii li Turcan, sunt cei care non stop sunt pupați în cur de presa la care tot ei sunt patroni sau….”patronei”.

Ăsta e avantajul pe care cumva mi-l dă virusul….E momentul în care de fapt criticile mele de ani de zile la adresa autorităților sibiene se adeveresc ”pas cu pas” cum ar spune un alt sibian mutat la Cotroceni.

În Sibiu doar s-a mimat faptul că regulile antivirus au fost respectate. Amenzi pentru purtatul măștii sau purtatul ”deamboulea ” ioc, măsuri de carantinare doar ca să facă șmecherii cu hoteluri bani fără să mai caute ei clienți.

Inaugurarea spitalului inexistent la Sibiu Cel mai penibil gest al PNL din ultima sută de ani

Cât despre izolare….să fim serioși. Voi i-ați văzut pe ăia de la DSP -ul local? Ce anchete să facă , fiindcă nici la telefoane nu știu să răspundă.  Atunci când o fac mai mult te încurcă decât să-ți faciliteze ceva.

Greierii din crăpăturile călcâielor ”greieresc” în toate clădirile administrative județene. Dar se dau ”culturali”, ”neprihăniți și neatinși” de parcă ei nu ar mânca și ar fecaliza ca orice om. Ei sunt ”eterici”, stau pe norișorii leneși de deasupra orașului. Ei au preocupări serioase, nu să creeze locuri la ATI! Din martie niciun loc nou…Din cauza asta a și murit un om la Mediaș.

Un fel de concluzii, că tot suntem o nație de concluzioniști

Mentalitatea oii s-a mutat între betoane. Acolo unde înveți să vorbești nazal, să porți costum, să nu-ți mai lași gulerul cămășii plin de jeg. Acolo unde Lucian Blaga și metafizica lui reprezintă o stradă și atât pentru foarte mulți. Acolo unde ne pretindem urmașii cărturarilor ce acum peste 100 de ani apărau românismul autentic și-i învățau pe unii să scrie și să citească.

Ne pretindem, nejustificat, e drept, fiindcă noi încă puțim a brânză în autobuz, dar nu mai creștem demult oi. Luăm brânza de la hipermarket, că așa părem mai urbani. Sau urbanizați…

Purtăm măștile nu ca să ne protejăm ci ca ”să nu ne amendeze” stând aproape toți cu ”bornăul” pe afară. Unde merge ”sibianul ajuns” , în accepțiunea lui Marleaux, sâmbăta sau duminica. La Mall…că doar nu la muzeele din oraș….Mentalitatea oii…Țurcane. Dar oaia asta țurcană e foarte sensibilă la răceli, la boli ..la viruși…

V-ați supărat?! Nu o să mă votați dacă va fi să candidez vreodată?  Păi..aveți cu cine vota, eu aș fi ca un elefant în magazinul de bibelouri de pus pe televizor

O aveți pe Turcan, il aveți pe ”ecologistul de conjunctură” Gligor, pe dotatul (intelectual ce ați crezut?) Bibu, pe no name-ul de la PSD, Trif…. Aaaa..e ledTV?  Lipiți bibeloul cu prenadez că stă…

Știți vorba aia cu gospodina care ascunde mizeria sub preș? Asta e Sibiul de fapt. Cosmetizat, vopsit și dat cu deodorant în zona axilo-inghinală fără o baie prealabilă! E aceeași Românie revopsită peste rugină….O rugină care din când în când mai sparge vopseaua…dar care rămâne acolo….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *