Ipocrizia piețelor agroalimentare…

By VICTOR LETIA

Mare tragedie că se închid halele! Da, halele închise, nu piețele în aer liber! Că vai săracul țăran român producător prin sudoarea frunții lui. Tot respectul pentru ei, dar pe ăștia îi mai găsești prin orașele mici în piețe, pe la țară în fața casei, nu în marile hale din București, Cluj sau mai știu eu unde. Ăia îs aproape toți samsari, singurul pământ pe care-l au e ăla din ghiveciul ficusului. Exact ca producătorii tradiționali

de brânză de Sibiu din București, că am intrat în 5

magazine și singurul care văzuse Sibiul de acolo eram eu, nici producătorul nici brânza. Dacă ar ști bucureștenii că în tot Sibiul nu se produce nici jumate din câta brânză cumpără ei ca fiind de Sibiu…Sau cum cumpărau ei caș de oaie sau capră, că tăia ciobanu’ roata în 4, și zicea: ăsta-i de vacă, ăsta de oaie, ăsta de capră și ăstalalt de bivoliță. Bine bă, da’ nu se prind? Nu se prind, că nu știu conașule, dă-i în p..a mea!
Iar dacă nu vreți să cumpărați din supermarketuri, foarte bine. Mergeți până la o piață in aer liber sau luați de la magazinașul de la parterul blocului, că de acolo trăiește o familie și încă vreo doi angajați. Si eventual luați și niște produse românești. Aaa, dar nu vreți, că e iaurtul cu 50 de bani mai scump și detergentul cu 2 lei…naționaliștii pu..ii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *