Dacă PSD a confiscat Revoluția, PNL confiscă istoria din 1989!

by Anamaria Ban

Tranzacții electorale cu morții REVOLUȚIEI Române!

Din dorința de a acapara voturi, PNL-ul s-a gândit să confiște de la PSD tema lui 1989. Deși meritul pentru cel mai important moment istoric în afara Marii Uniri nu este meritul niciunui partid politic, nesimțirea PNL Timiș cu acordul centrului este la fel de mare ca și cea a comuniștilor din PSD. ”Vine campania de alegeri. Din nou îi vom vedea pe politicieni învocând momentul 89 în modurile cele mai ipocrite, după ce de 30 de ani, cei care au înfăptuit Revoluția au fost subiect de bătaie de joc. Politicienii, fără excepție, au căutat să=i umilească pe acești adevărați eroi. I-au supus excluziunii sociale încă din anii 90, au căutat să-i extermine fizic și să le anuleze faptele prin tot felul de minciuni, etichete. A avut loc și are încă o adevărată campanie mediatică împotriva lor, vecină cu linșajul. În loc ca acești oameni să ocupe locuri în cărțile de istorie, să fie desemnați statui ai libertăților noastre, ei sunt jigniți, judecați, umiliți și târâți prin Instanțe. Fiindcă au deranjat un sistem care și acum este funcțional și determină soarta României. Partidul nostru are în componență oameni care a luptat c comuniștii și secriștii. Nu putem să fim de acord cu actualii așa numiți politicieni, unii habarniști și inculți, alții slugi comUniste, alții ignoranți sau proruși.”, spune liderul Partidului Național Țărănesc Maniu-Mihalache din Sibiu și Alba, Alex Oprea.

Nesimțirea ca mod de campanie

Potrivit saitului EUROPA LIBERĂ https://romania.europalibera.org/a/muzeul-inexistent-al-revolu%C8%9Biei-exploatat-politic-de-pnl-la-timi%C8%99oara/30931794.html?fbclid=IwAR3XPabek-E9P5H5kiiJHxXJWUHgOUT_r7HutI3Kro5D_vNd8PhPYdnXJoc

deși nu există cu adevărat un muzeu al Revoluției la Timișoara, așa zișii liberali în frunte cu Alina Gorghiu, candidată la parlamentare în zona Timișoara, s-au gândit să profite de revoluționari, un grup social care prin forța sa ar putea aduce un număr decisiv de voturi prin forța sa de penetrare la cetățeni.  Ministrul Bogdan Gheorghiu a împărtășit presei, precum și șefilor instituțiilor culturale invitați la o întâlnire, vești consternante. Întocmai ca în campaniile electorale trecute, a fost lansată din nou tema Muzeului Național al Revoluției, și de data aceasta fără finanțare adecvată, însă cu decizia de a conferi muzeului încă inexistent numele unei victime împușcate în Piața Libertății, unde se află clădirea.„Îmi doresc ca muzeul să se numească Muzeul Revoluției Naționale ”Lepa Bărbat”, pentru că ea a fost primul erou tăcut al Revoluției din 1989 și pentru că avem nevoie să dăm instituțiilor o față umană”, a justificat ministrul decizia, mulțumindu-i pentru idee senatoarei Alina Gorghiu, trimisă din nou de la București în fruntea listei de Timiș pentru Senat. La întrebarea pusă de Radio Europa liberă, dacă au avut loc consultări cu revoluționarii timișoreni sau cu timișorenii pentru stabilirea numelui, atât ministrul, cât și senatoarea au ridicat din umeri.„Am obținut acordul familiei, a fiicei victimei, și ea rănită”, a mai spus ministrul. Practic , deși Ministeruli Culturii i s-a cerut mereu sprijin pentru realizarea acestui muzeu, nimeni n a dorit c adevărat să ofere vreun sprijin acestei inițiative. Azi însă, în mod ipocrit , politicienii liberali vor să confiște pur și simplu ideea aceasta, după ce au subminat-o ani de zile.

REVOLTA REVOLUȚIONARILOR ESTE JUSTIFICATĂ

Niciun revoluționar, nicio asociație de revoluționari nu a fost însă consultată în acest sens, motiv ce stârnește revolta mai multor grupări de luptători, răniți și urmași din Timișoara. Dar nu numai revoluționarii sunt revoltați ci chiar și oameni din interiorul PNL, cei pentru care școala a însemnat mai mult decât propagandă politică de doi bani:

A fost realizat un banner cu numele muzeului, culorile și sigla PNL, pe o imagine a Pieței Operei și a balconului simbolic în decembrie 1989. Nu toți liberalii sunt de acord cu acest mod de abordare „de la centru” a Revoluției din Timișoara și a memoriei sale.Asocierea imaginii istorice cu PNL sau cu orice alt partid politic e o profanare a memoriei Revoluției. Le-am spus ferm colegilor de partid că nu e în regulă. Eu rămân la ideea că Balconul Operei nu trebuie confiscat politic”, ne-a declarat Marilen Pirtea, deputat PNL și rector al Universității de Vest Timișoara.

Gheorghe Lungu, președintele Asociației 17 Decembrie1989 a răniților și a familiilor victimelor, susține că asociația nu a fost consultată de Ministerul Culturii sau de politicienii care au decis. „Este o impertinență din partea politicienilor, numele muzeului e treaba comunității revoluționare din Timișoara, nu a vreunui ministru sau a unei senatoare care nici nu e de aici. Vă dați seama că nu avem nimic împotriva numelui Lepei Bărbat, familia ei e membră la noi , fiica ei, Ioana, a fost și ea rănită la 12 ani. Dar nu așa, fără consultare. Până la urmă noi am făcut să explodeze mămăliga aici, la Timișoara, și cerem să fie respectat acest lucru. Ca să nu se uite, nu vom renunța la comemorări nici anul acesta, cu tot coronavirusul și cu restricțiile cerute”, ne-a declarat Gheorghe Lungu.

One thought on “Dacă PSD a confiscat Revoluția, PNL confiscă istoria din 1989!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *