La Sibiu DSP hotărește cine trăiește și cine nu!

 

SISTEMUL MEDICAL SIBIU-ucidere din culpă!

Poza reprezintă inaugurarea unui teren și ale unor panouri pe cre scrie că acolo va fi un spital. O imbecilitate mai mare nu există nici în Congo, să inaugurezi niște panouri cu desene și să spui că e spital. La Meltenica, pe Cibin se poate, fiindcă de, venea campania electorală. Bine și Pomohaci a avut loc să cânte în centrul Sibiului în precampanie. Tot la ureche turcanei….de serviciu sau…servicii, că nu mai știu. Pomohaci….adică….

Mereu am fost de părere că la Sibiu profesionismul managerial în sănătate este unul de doi bani. De fiecare dată am fost contrazis, făcut nebun, insultat în fel și chip. Presa locală, obedientă și lingușitoare pe covrigeii vechi puși pe masă la diferite conferințe de presă, nu a scos niciun sunet în legătură cu ceea ce se întâmplă în sistemul medical local. De ce?! Din lipsa de profesionism și pentru că nu există de fapt presă sibiană, ci doar niște amatori care sunt plătiți ba de unul ba de altul. Așa a fost întotdeauna din 2000 încoace.

Iată însă că din nou am avut dreptate. Un om a murit fiindcă nu avea unde să fie intubat. Fiindcă în ”marea inteligență” a DSP Sibiu, a managerului de spital de la Mediaș, nu s-a gândit să facă acolo o secție de ATI-COVID . Decât acum , după ”moartea domnului Lăzăroiu” . Că ce bine seamănă toată treaba asta cu filmul ….! Mereu luăm măsuri după ce tragedia se întâmplă, deși ar fi putut fi luate înainte.

La Mediaș situația putea fi evitată

Fieful Turcanei nu trebuie să aibă o imagine proastă

Deoarece Mediașul are foarte multe cazuri de COVID, cum de nu s-a gândit nimeni să facă acolo câteva locuri la ATI pentru cei care ar fi avut nevoie? Eu cred că întreaga echipă a DSP Sibiu trebuie să zboare urgent. Am o convingere că multe lucruri sunt raportate eronat, politic, ca să dea bine fieful Turcanei de serviciu, sacrificarea vieților fiind doar un ”mic detaliu”… Mai vorbim de condițiile din spitalele sibiene?! Păi e simplu de văzut în ce hal, de exemplu arată secția de ortopedie. Acolo unde acum un an și ceva am avut pe cineva din familie internat. L-au ținut acolo cu lături din borcane expirate de legume, noroc că mergeam eu cu mâncare. Altfel murea de foame și mizerie. Sigur că ”marii ortopezi” nu i-au rezolvat problema mamei mele, fiindcă despre ea e vorba, și văzând mizeria și infecția de acolo am luat-o de acolo în trei zile. Bine, un dobitoc,ortoped si el, a început să-i tragă de picior până femeia a leșinat de durere… Azi merge din nou, deși ”specialiștii de pe Cibin” îi spuseseră că va rămâne în cărucior. Știți de ce merge?! Fiindcă uneori e mai bine să apelezi totuși la medici…germani. Nu i-au făcut nicio operație, doar i-au recomandat anumite exerciții, în timp ce dilii de la Sibiu voiau chipurile sa o opereze, dar după va rămâne în cărucior. Spuneau ei, ”dăștepții”.

Medicină la Sibiu?! Really?!

De atunci am criticat dur faptul că la Sibiu nu se face medicină. Că doar mimăm că avem spitale, DSP-uri și chestii care par prea complicate pentru cei care lucrează în așa zisul sistem medical sibian. Presa locală, în tot acest timp, scria despre simpozioane, sau eventual învăța să scrie după dictare comunicate. Sau copy-paste. Când le vorbeai că va veni o nenorocire și vor muri oameni din cauza sistemului medical local, se uitau în altă parte, ipocriți, dar plini de ”filfizonisme” și vorbind afectat și pe nas…..

Am avut deci dreptate! Diferența este că noi nu suntem vânduți, cumpărați sau de vânzare. Și nici nu ”vorbim pe nas”. Directorul DSP trebuie demis pentru că a murit un om din cauza sistemului.  Geaba scuza că avea comorbidități. Și ce, nu trebuia tratat? Sau poate deja se aplică…”medicii aleg cine trăiește și cine nu”? La Sibiu a funcționat deja! Poate că și un dosar penal, fie el și ”in rem” ar trebui deschis pentru ucidere din culpă. Păcat că nu sunt parte interesată….

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *