PER-PARTIDUL ESCROCHERIILOR ROMÂNEȘTI?-episodul3-Azi Președintele PER TELEORMAN

A furat cot la cot cu Dragnea. S-a plimbat pe la toate partidele în dorința de a parveni, de a conduce, dar și de a-și proteja averea obținută prin atârnarea de conductele cu bani ale statului. Se autodefinește ca om de afaceri, dar pe banii proștilor, mai puțini ai lui. Dacă îl vedeți pe la ușile DNA-ului să știți că nu este angajat acolo ci ocupă postul de ”invitat permanent” ca la emisiunile lui Gâdea…A fost prefect al județului Teleorman, pe vremea când Dragnea ara acolo un fel de Dumnezeu. Nici afacerile TELDRUM nu l-au ocolit….MAI NOU SE OCUPĂ DE DAT ȚEPE, chiar și colegilor de nou partid….Pentru Teodor Nițulescu, singura scăpare de brațul legii ar fi să-și facă rost de un certificat medical de ”diliu”, ceea ce nu e chiar atât de greu de obținut pentru el. O vizită la medic i-ar fi suficientă. Puterea, obținută și pierdută în mod penibil te poate ”dili”.

Afacerist pe banii statului sau ”șantajul și etajul”

Fostul prefect al Teleormanului are un trecut controversat. Presa centrală şi locală a relatat că acesta a fost cercetat în două dosare penale, pentru afaceri cu statul. Potrivit mass-media, o firmă a lui Teodor Niţulescu a obţinut un contract de construire a două blocuri cu fonduri ANL, un contract cu Primăria din Alexandria pentru reabilitarea unor străzi şi construcţia noului sediu al Direcţiei Judeţene de Muncă chiar în timp ce acesta conducea administraţia publică locală. O altă societate a prefectului a fost acuzată că l-ar fi înşelat pe producătorul italian de utilaje agricole Landini.

La scurt timp de la preluarea funcţiei publice, de prefect PDL în octombrie 2009, Nițulescu prin firmele lui  a devenit furnizor de mobi­lier pentru un spital din județ. La preţuri de câteva ori mai mari decât cele de pe piaţă. Documentele intrate în posesia Jurnalul Naţional la acea vreme,  demons­trea­ză însă că firma prefectului, Ve­nus Mob SRL din Nanov, Teleorman, a devenit proprietară a mai multor terenuri din judeţ, cedate de primari care au avut de ales între a împlini solicitările neoficiale ale prefectu­lui sau a fi atacaţi în instanţă de ace­­laşi Teodor Niţulescu. De asemenea, un primar a renunţat la calitatea de membru al Partidului Liberal şi a tre­cut în tabăra PDL tot sub presiunea şantajului.

De exemplu…..

Marian Şefu, primarul localităţii Scrioaştea, din judeţul Teleorman, a semnat dispoziţia nr. 1217 din 15 de­cem­brie 2009 prin care a dispus acordarea de tichete cadou în valoa­re de 500 de lei angajaţilor şi funcţio­narilor publici.

Doar câteva dintre acuzațiile DNA…

Decizia, ilegală, a fost ataca­tă în contencios administrativ de pre­fec­tul judeţului, în conformitate cu pre­vederile legale. Numai că, la ter­me­nul de judecată din data de 27 apri­­lie 2010, prefectul Niţulescu a trans­mis Tribunalului Teleorman o “ce­rere de renunţare la judecată” în cau­za cu privire la decizia primarului de a acorda tichete cadou. Sigur că o asemenea renunțare este tot ilegală dacă vine din partea unei instituții a statului. Întrebarea este cum de Nițulescu a renunțat atât de brusc la proces, după ce la început părea foarte pornit pe ilegalitatea comisă de Primarul în cauză. Un posibil răspuns ar fi  acela potrivit căruia cu câ­teva săptă­mâni mai devreme de a-şi retrage acţiunea, Primăria Scrioaş­tea a aprobat concesionarea unui te­ren de 10,5 hectare către firma Venus Mob SRL. Asociaţii firmei sunt Teo­dor Niţulescu (60% participare la pierderi/câştiguri) şi cei doi fii ai săi, Ra­du Codruţ şi Iulian Mihai. Cere­rea în vederea obţinerii concesiunii a fost depusă de Aurelia Burcea, angajată a societăţii Venus Mob SRL, pe data de 9 martie 2010 şi a fost votată favo­ra­bil chiar a doua zi de Consiliul Lo­cal al comunei, adică cu 6 săptămâni înainte ca judecătorii să afle că pre­fec­tul nu mai doreşte ata­ca­rea unei de­cizii ilegale a primarului Marian Şe­fu. Cam ce reiese de aici?!

Rețeta ”de succes” a  prefectului a dat roade şi la Primăria Plosca. Respectiv, primăria locală a făcut tot posibilul ca prefectul să primească terenul pe care funcţionează balastiera firmei Venus Mob SRL, în cele mai favorabile con­diţii. În luna martie 2010, expertul angajat de primărie, ing. Ioan-Răzvan Criştiu-Ninu, a stabilit o chi­rie lunară a terenului în suprafaţă de 54.300 mp totală de 2.062 de euro. Pri­măria iniţial a pregătit o licitaţie cu stri­gare, în conformitate cu prevede­ri­le legii pentru atribuirea contractului de concesiune, dar la o valoare de aproape 30 de ori mai mică – 158 de euro/lună. Primăria a anulat însă în cele din urmă procedura de licitaţie şi a semnat direct un contract de închiriere (nr. 78/mai 2010) cu firma Venus Mob SRL. Valoarea chiriei la care s-a învoit Primăria Plosca: 650 de lei!  Primăria în cauză a avut mai multe procese în contencios, încheiate favorabil (sic!)

Viorel Peţa, primarul comunei Conteşti, a sancţionat pentru abateri disciplinare o angajată a Direcţiei de asistență socială a Primăriei. Nouă luni mai târziu, prefectul Teleormanului a atacat decizia primarului în contencios administrativ. După ce primarul s-a hotărât să-şi lase partidul în numele căruia şi-a câştigat mandatul, pentru a deveni nou membru de nădejde al PDL, participând chiar ca delegat portocaliu la conferinţa judeţeană a partidului de guvernământ din 28 februarie 2011, Niţulescu a luat măsuri “reparatorii”. Respectiv, la 4 martie 2011, şi-a retras acţiunea din contencios îndreptată împotriva deciziei primarului Viorel Peţa. Din nou, o poveste cu final “fericit”, dar cam ilegal: prefectul trebuia să sancţioneze prin demiterea primarului Peţa (potrivit legii, trecerea primarului dintr-un partid în alt partid, în timpul mandatului, atrage după sine pierderea funcţiei). În plus, cererea de retragere a acţiunii prefectului în contencios este ilegală, scrie saitul ”mafiile PDL”.

Unul din cele mai notorii aranjamente pe bani publici ale prefectului Teodor Niţulescu, dotarea “de lux” a Spitalului de Pneumoftiziologie din Roşiorii de Vede, prin achiziţii directe de produse, la mai mult decât suprapreţ, datează din perioada 2009-2010. La doar o lună de la numirea în funcţie a prefectului Niţulescu, conducerea spitalului a început să se comporte ciudat, dacă nu chiar ilegal. Mai exact, a anulat invitaţiile de participare la procedura de cerere de ofertă pentru achiziţia de mobilier, aparatură medicală, echipamente IT şi electrocasnice, dar şi a două autoturisme, publicate în SEAP la 13.11.2009. Conducerea spitalului a decis să facă achiziţii directe. Atât de directe, încât prefectul şi-a asigurat un profit mai mult decât onorabil pentru firma Venus Mob SRL, administrată de soţia Mariana Niţulescu, care a vândut spitalului, prin şapte contracte încheiate la aceeaşi dată ­ 23.11.2009, mobilier şi accesorii în valoare totală de peste 4 miliarde de lei vechi.

Lângă Venus Mob SRL, la achiziţiile directe s-au aliniat şi câteva firme prietene – Pefin&Pro SRL, Pefin General Prod SRL, PGM Expert SRL, Total Pro 2004 SRL, deţinute şi/sau administrate de Pârvulescu Eugen şi Ciupercă Cătălin. Preţurile plătite de spital, ca pentru dom’ prefect: de la 3 la 10-12 ori mai mari decât pe piaţa liberă.

Exemplele ar putea continua, aproape ”fără număr” dar nu vrem să plictisim.

Din partid în partid

Teodor Niţulescu a fost, pe rând, membru PDSR, membru în Biroul Executiv Judeţean, preşedintele PDSR Teleorman, preşedintele PSD Teleorman, membru în biroul Executiv Central al PSD, preşedinte al PC Teleorman,a condus organizaţia judeţeană a PDL, iar acum este șeful PER TELEORMAN. ”Beneficiar” al mai multor anchete DNA, garnisite și cu câteva percheziții, Nițulescu încă mai respiră aerul curat al libertății, în mod absolut ciudat. Noroc că ecologiștii l-au adoptat, în dulcele stil al liderului de la București Dănuț Pop, care a transformat partidul într-o veritabilă ”pensiune a penalilor”.

Dragnea și Nițulescu ”frați” la furăciuni

În cadrul simulacrului de interviu acordat fostei lui consiliere, Anca Alexandrescu, Liviu Dragnea susține că nici acum nu înțelege de ce e acuzat în dosarul Tel Drum. În esență, el dă vina pe fostul prefect de Teleorman, Teodor Nițulescu, pe care îl consideră principalul denunțător în acest dosar și despre care spune că ar fi picat testul poligraf. Dragnea și Nițulescu au fost, prin anii 90, prieteni buni. De altfel, Dragnea a fost introdus în PSD cu mâna lui Nițulescu. Relația celor doi s-a stricat mai târziu și, de atunci, ambii s-au comportat public ca și cum ar fi fost inamici. Acum, Dragnea spune că artizanul dosarului Tel Drum este Nițulescu. În plus, susține că cele două drumuri pentru care este acuzat că ar fi furat bani europeni, și anume DJ701 și DJ 504 există. Uită, totuși, să spună că lungimea din proiect ale acestor drumuri nu corespunde cu lungimea lor reală. Și nici lățimea….sau grosimea covorului asfaltic. Cu alte cuvinte, este clar că Nițulescu, dpă ce a furat cot la cot cu Dragnea a făcut înțelegere cu procurorii și li l-a servit pe Dragnea, în speranța că el o să scape. Însă. lucrurile nu vor rămâne așa, fiindcă avem informații că în scurt timp Nițulescu se va întâlni cu fostul prieten. Și asta nu pentru că Dragnea va scăpa.. ”Mi-aduc aminte, cred că în 2017, a fost adus și Nițulescu, ca și denunțător, dar a fost o întâmplare care nu le-a convenit foarte mult. Părerea mea este că lui i-au fost date niște materiale, pe care să le învețe și să le reproducă. Sigur că n-a putut să le învețe pe toate odată și a fost nevoie să îl cheme de mai multe ori, că atât îi mergea memoria, dar nu asta e cel mai important lucru. Ci faptul că s-a solicitat ca acest domn să facă testul cu detectorul de minciuni. Bineînțeles a zis că normal că-l face, l-a făcut și, ce să vezi, a picat! Un pic mincinos. Și domnul Șova spera că n-o să fie condamnat și a făcut și el niște denunțuri”.-spune Liviu Dragnea.

Bianca Vasile, Teodor Nitulescu, ”bucuriile” lui Pop

După cum probabil v-ați dat seama, PER a devenit de fapt ”parcare” pentru interlopii din politica românească și nu numai. Hogeacul lui Pop este suportat din banii partidului, acum în plină executare silită. Lăgătura lui cu penalul Nițulescu ar putea avea la bază și ”tranzacționarea” Biancăi Vasile, deventă potrivit bârfelor , țiitoare la Pop.

”După o scurtă trecere pe la Partidul Mișcarea Populară, unde a crezut că are cu cine să facă treabă, Teodor Nițulescu a realizat probabil că Doru Coliu nu poate mai mult decât să pună pe Facebook poze cu doamnele din partid care împart măști de protecție în satele din județ. Evident, ca să-i ajute pe oameni, nicidecum sub formă de campanie electorală.

Așa că fostul prefect de Teleorman s-a reorientat. Iar oferta nu putea fi săracă pentru un om politic de ”talia” lui, astfel că s-a ales cu funcția de președinte al Partidului Ecologist Român, organizația din Teleorman. Pe lângă conducerea organizației din Teleorman, acesta a primit și o funcție de vicepreședinte al partidului la nivel național și are și rolul de coordonator al județelor Teleorman, Giurgiu și Ilfov.

După numirea lui Teodor Nițulesu în funcția de vicepreședinte PER la nivel național, județul Teleorman are două astfel de funcții, al doilea post de vicepreședinte fiind ocupat de Bianca Vasile.”, scrie Replica tv…

Din prefect, țepar

Discutie cu jurnalistul CAN-CAN

În campania de la locale, țeparul Nițulescu a lăsat fără bani mai multe ziare locale, el neachitându-și datoriile făcute cu această ocazie. Sigur, el spune că ziariștii de la can can l-ar fi șantajat, însă lucrurile par să nu fie chiar așa. Pe la urechile noastre au trecut și informații potrivit cărora și-ar fi țepuit cu mulți bani și un coleg de partid din Dâmbovița. Dacă este așa, sper să-l auziți în direct la INTERNATIONAL RADIO DEUTSCHLAND, cu ceea ce a pățit.

O discuție între un jurnalist de la Can Can și Nițulescu este relevantă pentru cloaca plină de mizerie, șantaje, minciuni din politica telormăneană. Mai ales că mie personal mi-a transmis acest individ că nu mă pricep la politică și nici nu o înțeleg. Chiar m-a sfătuit să

Bă, ești prost?

mă fac ”popă”, de aici reieșind în mod clar cam ce crede el despre preoți. La următorul rând al scrierii sale, omul mă sfătuiește să mă fac totuși cămătar. Sigur că am făcut imediat legătura că omul îi așează cumva pe preoți lângă cămătari. Mare politician, marE caracter, ce să zic. Dar fiindcă tot a trecut omul la atac la persoană, am început să mă întreb și eu de ce mai nou copiii lui nici nu vor să vorbească cu el. La fel nici soția….nu se simte prea bine în preajma” MARELUI POLITICIAN”. Sau poate cei de la CAN CAN tiu ceva despre asta, de scriu că e mai mereu plecat cu amanta prin București….?(https://www.cancanteleorman.com/445272714

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *