PER-PARTIDUL ESCROCHERIILOR ROMÂNEȘTI?-episodul1-

By Cristina Baboi și Radu Mărculescu

După cum unii cunosc, alții nu, urmează deconturile sumelor cheltuite de partide cu prilejul campaniei electorale de la locale. Adică, statul decontează banii cheltuiți pe diferitele forme de campanie de către membrii unui partid, în baza actelor justificative (facturi, chitanțe, contracte,etc) , astfel că teoretic aceștia nu rămân în pagubă. Sigur, în anumite condiții, și doar dacă ai obținut n anume prag electoral. Dacă nu, banii nu vor fi decontați. Ciudat este lipsa aplicării principiului echilibrului în legislație. În mod corect ar fi ca aceste decontări să se facă la nivelul întregului partid. De exemplu, dacă Partidul ”Salvați Muștele de pe vinul din pivniță” are un scor electoral pe general sub un anume procent, atunci pa deconturi! Însă la noi, ca la nimeni: Dacă pe Cluj ai 8 la sută, dar pe Teleorman ai 1 la sută, clujeanul își ia banii înapoi, teleormăneanul nu. Constituțional ar fi ca toate aceste lucruri să fie tratate la nivel național, deoarece, definiția statului Român ne spune că suntem un stat național (aberantă asta, dar legală) dar mai suntem și ”un stat unitar”. Păi atunci de ce să tratăm lucrurile …neunitar în materie de partide ”naționale”? Sigur că firesc ar fi ca partidele să nu primească nimic de la stat, adică și de la cei care nu sunt membrii în niciun partid, ci fiecare partid să fie ținut de către membrii săi. Nu putem fi ipocriți, să cerem ca biserica să nu fie finanțată de stat, dar partidele să fie! Este de fapt un principiu al echilibrului care din păcate nu funcționează în societatea românească.

PER-Partidul Escrocheriilor Românești?

Doar consultând saiturile instanțelor de judecată, observăm că PER, sub conducerea interlopului Dănuț Pop(foto dreapta) a acumulat datorii de miliarde de lei vechi. Către cine?! În mare măsură către statul român, adică către noi, cei care plătim impozite, taxe și tot felul de alte dări pentru chestii virtuale,nu reale. Primăria Capitalei de exemplu este țepuită de ani de zile cu sumele rezultate din această decizie judecătorească:

”PRIMA ȚEAPĂ” – program al Primăriei Capitalei?

”Ora estimata: 08:30
Complet: Fond 20
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea, astfel cum a fost precizată, formulată de reclamanta R.A. – A.P.P.S. – SUCURSALA PENTRU ADMINISTRAREA ŞI ÎNTREŢINEREA FONDULUI IMOBILIAR, cu sediul în Bucureşti, str. Fabrica de Glucoză nr.3A, sector 2, în contradictoriu cu pârâtul PARTIDUL ECOLOGIST ROMÂN, cu sediul în Bucureşti, Calea Călăraşilor nr.51, parter, ap.4, sector 3. Obligă pârâtul la plata următoarelor sume către reclamantă: – suma de 241.638,53 lei, reprezentând contravaloarea folosinţei spaţiului fără titlu pentru perioada 08.2015- 04.2018; – suma de 140.957,28 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor prestate în perioada 07.2015- 04.2018; – suma de 11.538,1 lei, reprezentând contravaloarea utilităţilor furnizate în perioada 07.2015- 03.2018; – suma de 31.881,06 lei, reprezentând penalităţile de întârziere calculate pentru perioada 30.06.2015- 31.12.2017; – suma de 133.400,32 lei, reprezentând dobânda legală calculată pentru perioada 30.06.2015- 31.03.2018. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, care se va depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată azi, 25.10.2018, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre 1876/2018 25.10.2018”. Adică peste 5,5 miliarde de lei vechi doar de la folosința unui așa zis ”sediu”. Observăm că în perioada  august 2015-aprilie 2018 imobilul a fost folosit FĂRĂ TITU, adică abuziv. E ca și cum m-aș muta mâine într-o clădire a Primăriei și timp de trei ani nu m-ar deranja nimeni. De analizat cum de Pop a reușit chestia asta și cine a închis ochii la această manevră fără să-i pună boarfele în stradă. Fiindcă la acea adresă nici vorbă de sediul PER, ci acolo locuiește președintele PER de ani de zile, dar trecând tot greul în spinarea Partidului….”ecologist”. Adică a fraierilor care la nivel de județ și nu numai au muncit și finanțat existența acestui partid.

”A doua țeapă” -program al Camerei Deputaților

Nu doar ”Capitala” a încasat țeapă de la Pop ci și Camera Deputaților! Adică tot noi, cei care nu avem acces la posibilitatea de a da asemenea țepe. ”ORDONANȚĂ PLATA EMISA DE CAMERA DEPUTATILOR: Admite cererea de chemare în judecată formulată de creditoarea Camera Deputaţilor în contradictoriu cu debitoarea Partidul Ecologist Român, şi pe cale de consecinţă: Ordonă debitoarei să plătească în termen de 20 zile creditoarei suma totală de 18405,20 lei cu titlu de debit reprezentând contravaloare servicii prestate. Obligă debitoarea la plata către creditoare a penalităţilor de întârziere în cuantum de 0,05% calculate asupra debitului principal, începând cu data scadenţei – 06.06.2018 şi până la data plăţii efective.” Sper că vă dați seama că nimic din aceste sume nu s-a achitat. Nici în primul caz, nici în al doilea!

Autoritățile mimează executarea silită-comportament cu iz penal

De executat silit….

Pop a făcut o șmecherie. Ca să nu se prindă fraierii din partid că de fapt sediul PER este ”casa lui”, sau mai exact că el locuiește în sediul de partid, pe banii partidului, adică ai ”fraierilor” din PER din perspectiva lui de dubios , a mai închiriat un sediu în Lascăr Catargiu. De data asta nu de la stat ci de la un particular, care și ăla plânge deja după chirie. Deși există decizie de executare silită, adică Pop, cu ”hodrobelele” lui ar trebui pus în stradă, iar partidului să-i fie blocate toate conturile până la concurența sumelor datorate, treburile se mișcă greu spre deloc. De ce? Păi tocmai acest lucru face obiectul unei plângeri in rem la DNA fiindcă există bănuielile unor ”înțelegeri” pe sub masă de genul, ”dai ceva, noi ne facem că executăm și o tot lungim până …”. Doar bănuim asta, de aceea vom și ”întreba” DNA-ul. Că tot o voia Pop pe Laura Kovesi la ”prăvălie”…prin declarațiile sale publice, cot la cot cu Dragnea-interlopul. Iată decizie instanței: ”

02.04.2019
Ora estimata: 8:30
Complet: Camera de consiliu 18 Civil
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea. Încuviinţează executarea silită. Fără cale de atac. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 02.04.2019.
Document: Încheiere – de executare silită    02.04.2019

Păi dacă e să analizăm juridic treaba, neexecutarea unei hotărâri judecătorești e cam penală….Aici intră și executorii dar și madame Firea care pur și simplu putea stărui în executar….Avem, intuitiv, și o infractiune de abuz în serviciu. Tot in rem, nu?!

Cum se pot recupera banii?

”SEDIUL2” PER. De ce PER ar avea nevoie de două sedii la n scor subunitar la locale pt București?

Simplu, statul are obligația să blocheze toate conturile PER, nu doar cel de la București, cum speră Pop. În această campanie, partidul a deschis conturi separate în județe, folosind tot atâtea CUI-uri, ca și cum , în sens fiscal, am avea entități fiscale diferite. Însă, datornicul este PER, care are la bază un statut unic, unitar. Cu alte cuvinte, statul, creditorul, în baza deciziei judecătorești de mai sus, ARE OBLIGAȚIA să poprească toate conturile deschise în numele PER și să=și recupereze banii. CUM?! Foarte simplu:

AEP va depune în conturile partidului, chiar dacă ”șmecherite” de Pop cu coduri fiscale diferite pt fiecare județ, deconturile din această campanie electorală. Pur și simplu, ar fi perfect legal să-și ia banii.Mai ales că vor fi bani în conturi. La fel orice creditor!

Tehnic, toată treaba asta este perfect legală, avem și soluția dar noi nu suntem plătiți să oferim consultanță juridică sau fiscală statului sau guvernului. Dar știind că există soluția, dacă statul nu face asta, mergem la Parchet, deoarece statul și funcționarii statului AU OBLIGATIA să facă toate aceste diligențe în recuperarea prejudiciilor create, iar acolo unde se constată infracțiuni sau aparențe de legalitate, să anunțe Parchetul competent.

Sigur, ce vor face cei care de fapt au pus banii de campanie și acum se trezesc în situația de a nu își recupera sumele cheltuite? Păi ei trebuie să vorbească cu Pop, sau să facă acțiuni în regres….Dar dacă Pop nu are nimic pe nume?! Că din câte am văzut, e cam obișnuit să trăiască extrem de bine din banii altora….

va urma

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *