JOS LABELE ROȘII DE PE CARAȘ SEVERIN!

La Caraș Severin lupta pentru șefia CJ se duce de fapt între două tabere. Una condusă de Mocicoalcă cu Hurduzeu pe post de iepuraș și una care il are ca reprezentatnt pe Romeo Dunca. Partidele nici nu contează în ecuația aceasta, ci oamenii, relațiile între ei, planurile pe care le au pentru Caraș Severin. Gruparea Mocioalcă îmbogățită prin tot felul de ”afaceri” cu bani publici, cealaltă neracordată la banii publici ai județului. Vor trebui cărășenii să cumpănească bine pe cine pun în fruntea lor, fiindcă alternativele par a fi puține, cumva pe principiul ”alege-ți Adame o nevastă”.

”IEPURELE” ELECTORAL SILVIU HURDUZEU

Ani de zile, Carașul a fost condus de gruparea Mocioalcă-Hurduzeu-Dragomir….CU CE S-AU ALES CĂRĂȘENII? Locuri de muncă ioc, investiții, ioc, tineri plecați din zonă…o grămadă. Nu mai vorbim de situația Carașului în materie de cifre de afaceri ale firmelor din zonă….Este pe ultimul loc din țară cu puțin peste 6 miliarde de euro. Orice inițiativă privată se lovește în Caraș de comisionul tradițional, de șpaga pentru partid chipurile, de pixul unui funcționar….Vorbim de fapt de o grupare de tip mafiot, structurată extrem de bine, cumva dispusă piramidal, cu ”fraierii” aruncați carne de tun pt DIICOT sau DNA, cazul Ghiorghioni fiind emblematic. Însă în vârful piramidei roșii se află Mocioalcă.

CINE ESTE MOCIOALCĂ?

Deputatul Ion Mocioalcă este secretar general al Pro România, partidul condus de Victor Ponta. Până în 2019, Mocioalcă a fost membru PSD. Trecerea la partidul rudei sale prin alianță, plagiatorul penibil Victor Ponta, a fost făcută doar cu scopul menținerii structurii organizaționale care îi face pe procurori să-i spună județului Caraș-Severin ”MICA SICILIE”. DEALTFEL ȘI LIMBAJUL FOLOSIT DE ”MARELE POLITICIAN” ESTE unul specific comportamentului întregii grupări;

Insul înjură precum un birjar un jurnalist care ”a îndrăznit” să-l deranjeze din ”liniștea sa de obez împănat cu mâncăruri fine” , poziția grupării față de presa mai ”îndrăzneață” din județ fiind exact cea relevată în înregistrare.

Mai mult, ca să-l intimideze pe jurnalistul incomod, Mocioalcă încearcă să-l îngroape în procese, implicând mlți bani și tot fell de avocați. Dosaru prin care deputatul încearcă aceste manevre de tip securist se află în opere complete în posesia noastră, ca dealtfel și alte documente pe care deputatul sigur nu le vrea publice. Însă în demersul nostru despre acest personaj toxic, nu vom uita să le publicăm în zilele următoare, mai ales că tupeistul va candida din nou la Parlament. Menționăm că acest demers face parte din campania ”fără penali” în funcții publice, ca să nu avem discuții.

Jurnalistul documenta un subiect legat de un accident rutier în care ar fi fost implicat un autoturism al Consiliului Județean, conform ȘtirileCS.ro. În cursul documentării, jurnalistul încerca să afle dacă în vehicul se aflau deputatul Mocioalcă și președintele Consiliului Județean. Fostul lui șef de partid, spunea despre Mocioalcă : „Aud că nu se simte confortabil acolo unde a plecat. E treaba lui. Nu cred că aici în Caraș acel partid care este construit, conceput și gândit de securiști, așa cum a fost constituit și alt partid. (…) Au încercat orice cu noi, să mă închidă, să mă amenințe, mi-au amenințat copii, nu a ținut. Și-au dat seama că nu merge numai din interior”,  a spus Dragnea.

Cv-ul individului , făcut la caterincă este încă o dovadă că omul nu dă doi bani pe cei care chipurile îl votează. ”Alt “CV” facut in sila, cu dispret fata de cititori. Facultate de geologie pe la 30 de ani, master si doctorat, nu se stie unde, insa poti calcula ca atunci era deja de 10 ani deputat. Manager pe la niste firme galactice, apoi deputat din 2001. Limbile straine probabil in alta legislatura. (GB – august 2020)”-https://www.georgebutunoiu.com/blog/politoscop/mocioalca-ion/

ISTORIA ”VIEȚII” LUI MOCIOALCĂ

”Ion Mocioalcă este unul din baronii PSD. Apropiat al lui Ilie Sârbu, tatăl Dacianei Sârbu, și ea cu un CV sinistru, și socrul celui mai celebru impostor din politica noastră, domnul Ponta. Fata domniei sale a fost nășită de cuplul Ponta. Ilie Sârbu, și el ca orice nesecurist, a făcut studii teologice în străinătate în vremea comunismului.

A fost și mâna dreaptă a lui Ioan Talpeș director SIE între 1992 și 1997 ca orice nesecurist. Numele lui Mocioalcă a apărut în scandalul deputaților cu dosare de rețea la securitate, scandal în urma căruia doar doamna Muscă a demisionat, restul deputaților devenind oameni de un incredibil succes, inclusiv politic.

Mocioalcă a fost șomer până cu câteva luni înainte de a împlini 30 de ani, dacă e să ne luăm după CV-ul domniei sale. Așa era normal în timpul comunismului, când fiecare făcea ce dorea el și porcii zburau în stoluri pe deasupra casei de peste 700 de metri pătrați primită moștenire de domnul deputat. Imediat ce termină facultatea aia la 30 de ani este angajat inginer la Caransebeș, locul unde m-am născut și eu.

Pasionat de cinste, onoare și rețele, se înscrie în PDSR, partidul dominat de foști securiști. Omul devine celebru pentru prietenia cu Ion Talpeș și învârtelile pe care le face. Din 1995, când este deja seful organizației fostului PSD în Caransebeș, explodează bunăstarea în el. Ca orice PSDist, are frica justiției, așa că se apucă de cursurile unei absolute bombe de facultate de drept pe bani, într-un loc ținut foarte secret, căci doar visează să devină coleg cu Nicolicea în Parlament.

Un alt acolit al grupării roșii este șeful drumurilor județene. Acesta are certificat dubios de revoluționar, fiind ”penal” pe tema asta

În anul 2000 este deja Parlamentar. Devine, desigur, membru al comisiei unde are interese financiare, că doar nu s-a dus degeaba în Parlament. În 2002, la 44 de ani, termină bomba aia de facultate de drept și se apucă de un doctorat, firesc, în economie, ca orice geolog jurist deputat în Parlament.

Talpeș, la vremea aia, este consilier cu rang de ministru, Șef al Administratiei Prezidentiale și al Departamentului Securității Naționale, membru al Consiliului Suprem de Apărare a Țării, iar apoi, din 2004, devine șef la Comisia de Apărare, Ordine Publică și Siguranța Națională la Senat – mai pe scurt comisia pentru pensii speciale. Mocioalcă devine și el membru în Comisia de Apărare la deputați și este membru, secretar, vicepreședinte sau președinte al Comisiei la Camera Deputaților, de 16 ani, căci așa e scenariul. În 2005, Talpeș demisionează din PSD, iar Mocioalcă devine, coincidență, tartorul PSD pe județ.

În 2007 domnul Mocioalcă este lovit de studiu și face din senin un curs al Colegiului de Apărare al domnului Oprea și un masterat în economie, tot la o universitate secretă. Omul făcea tot în aceași perioadă și un doctorat în economie de care probabil uitase. În CV uită să ne spună și unde a făcut doctoratul, dar am aflat, este la Universitatea de Vest din Timișoara – sunt sigur că va fi o lectură foarte interesantă pentru cunoscători.

În 2008 revine, desigur, în Parlament unde, minune, este membru exact în Comisia unde nu mai este domnul Talpeș, aia unde împinge la greu pensii speciale. Se face remarcat prin recordul de a cheltui 14.000 EUR într-o singură lună din banii proștilor care îl plătesc. Își plătește, desigur, și fata din banul public că doar nu este prost.

În 2011, legal, după doar zece ani, devine doctor în economie, lucru care îl face, firesc, cel mai potrivit pentru a fi împreună cu Oprea, Nicolicea și Meleșcanu, să fie inițiatorul legii prin care se înfințează nenorocirea aia de Academie de Științe ale Securității Naționale, căci suntem blestemați de ironie.

Din februarie 2019 a trecut la nesecuriștii lui Ponta și este, desigur, iarăși, Președinte la Comisia de Apărare cea bună că nu avem un stat capturat.

Săpatul prin documentele domnului Mocioalcă a fost un exercițiu îngrozitor de scârbos.

Omul trăznește a tot ce e mai putred în clasa noastră politică lucru care îl face favorit pentru deputăție din partea partidului lui Ponta.” -scrie www.nutotei.ro –

La o căutare pe saitul CNSAS, numele lui Mocioalcă nu apare. Deși legal are obligația să aibă l dosar o adeverință CNSAS, este printre puținii deputați care nu o are. Practic pentru cei activi și astăzi, informatori sau chiar cadre cu contract de muncă ale serviciilor, CNSAS nu face publice asemenea adeverințe.

ACOLIȚII

Omul care le produce banii acestora este un anume BEJERIȚĂ. Prim firmele sale evazioniste dar scăpate de către Dragomir, sluga lor de la ANAF, gruparea prospperă zilnic în timp ce județul condus de aceasta se prăbușește. Jaful din contractele ”câștigate” de Bejeriță este evident dacă doar ne uităm la actele care demonstrează modul în care acesta este ”făcut scăpat” de seful Finanțelor Timiș, fost șef la finanțe în Caraș Severin.

EMILIANO VEST!

Firma EMILIANO VEST este a soților Bojoriță, apropiați de gruparea de tip organizat Mocioalcă-PSD-PRO și cât a fost și este Hurduzeu un fel de Dumnezeu LA CJ Caraș-Severin. . finul lui Mocioalcă , această firmă va participa latoate licitațiile pentru drumuri. Problema este una de legalitate, deoarece pentru a participa la asemenea licitații, o firmă trebuie să fie curată, fără bube sau datorii.

Din actul de control din noiembrie anul trecut, niște inspectori ANAF, scăpați de sub mâna lui Dragomir, seful lor, ,constată grave nereguli la firma în cauză. E vorba de sume imense în euro despre care nu se știe mai nimic, sume încasate din diferite combinații, care mai de care mai dubioase cu statul român și care nu se regăsesc nici pe acte dar nici în fapt. Adică, unde-s banii, ”nu e banii”…

Ia uite ce spune procesul verbal de control: ”Contribuabilul nu a avut întocmită complet evidența financiar -contabilă pe perioada ianuarie 2016-august 2018, neavând înregistrate consumurile de materii prime,prelucrarea de piatră sau beton, neavând închise evidențele de venituri și cheltuieli, nefiind întocmite balanțele de verificare….”

Brusc însă, odată cu revenirea din ”libere” a lui Dragomir, șeful controlului fiscal, fost șef al fiscului cărășean, se suspendă activitatea de control la această firmă, iar cei doi inspectori sunt trimiși să se ocupe de altcineva. Sigur, pentru a păstra o aparență de legalitate, Diana Șerbănoiu, adjuncta lui Dragomir, emite în acest sens decizia 6789 din 7 noiembrie 2019 și o comunică firmei în cauză. De-a lungul controlului, pornit la 28 octombrie 2018, Bejerița au invocat faptul că nu au putut ține contabilitatea în această perioadă fiindcă li s-ar fi stricat ”sistemul informatic”. Cine știe ce superstructuri informatice aveau, de s-a distrus așa, brusc, totul….Cert este că acest control a durat din octombrie 2018 până în noiembrie 2019 când prin dispozitia sefului finanțelor a fost suspendat. Adică un an de zile, timp în care patronii trebuiau să ”negocieze” cu cine trebuie, ca să nu ajungă la pârnaie pentru evaziune, fals, ascunderea documentelor contabile, sustragere de la control și…chiar distrugerea evidentelor ( asta din urmă fiind traducerea penală a defecțiunilor sistemului informatic invocat verbal de Bojoriță). Și nu au ajuns în penal cu toată măscăria, însă au fost în continuare admiși la licitațiile organizate de CJ Caraș Severin, cel condus de finul lui Mocioalcă,Hurduzeu-Dumnezeu….

Dacă analizăm la rece actul de control efectuat, potrivit legii, ANAF avea obligația să sesizeze Parchetul, deoarece existau suspiciuni de fapte penale săvârșite de administratorii de la EMILIANO VEST. Nu s-a întâmplat așa ceva!

În loc de concluzii

La Caraș Severin, situația este încă departe de a intra în normalitate. Gruparea roșie, împărțită pentru aceste alegeri în două părți, dar cu aceleași legături, încearcă de fapt să inducă lumea în eroare. Oamenii sunt aceeași, doar siglele sub care se prezintă diferă. Legăturile, afacerile, banii publici nu pot fi lăsați să ajungă în mâna altora, fiindcă dacă această grupare pierde puterea la nivel județean, ei ajung direct la pușcărie. Să nu uităm ce s-a întâmplat cu ”roșii” la Reșița, când a apărut Popa la primărie….Sigur că situația s-ar repeta la nivel de județ. Astfel cum ne putem explica ”mutarea” lui Mocioalcă la Ponta, iar pesedeul local a rămas tot pe mâna unei penale…Suntem convinși că acum și între ei se ceartă, fiindcă unora nu le convine împărțeala ”tortului public”, mai ales că unii s-au trezit în ”offside”. Dar …presa locală tace cumva complice. Jurnaliștii, cu mici excepții, locali sunt suspect de cuminți, ori de câte ori apărând evident ”furăciunile” ei întorcând privirea scriind sau făcând reportaje despre ”florile de salcâm din jurul urbei….” Este clar că OMERTA funcționează acolo exact ca în Sicilia….Dar mai mică….Sicilia, nu OMERTA!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *