Preotul-PRIMAR PNL securist de la Dănești

Un alt caz de securist aflat în funcția de primar și candidat din partea PNL la Primăria Dănești, jud. Gorj este Emilian Rusu. Omul a ajuns primar chiar dacă are o decizie definitivă , verificată și de instanțe de colaborator al securității lui Ceaușescu, deși în același timp era preot. Este de notorietate faptul că mulți preoți ortodocși au colaborat strâns cu Securitatea, fiind apoi ”spălați” după 89, în funcție de momentul politic. ”Liberalul” securist nu are nici o jenă însă.

Rusu a semnat un angajament cu securitatea în anul 1982, indicând și furnizând informații despre activitatea împotriva regimului a mai multor persoane sub numele conspirativ ”Popa Savu”. Preotul liberal și securist a dat peste 50 de note informative în acest sens.

Rusu este primar din 2004, cind a lăsat sutana pentru costumul de edil. La parohie și-a pus fiul preot, așa cum in mod ciudat se întâmplă pe tarlaua BOR…

În 2017, Rusu a fost parte a unui mic scandal când a fost depistat de presă că oamenii lui turnau asfalt în bălți. La acea vreme, securistul a venit cu tot felul de motivații aberante pentru ceea ce se întâmpla, dând vina pe muncitori și încercând să nu își asume nimic.

În mod ciudat, pare că locuitorilor comunei le plac securiștii, altfel nu s-ar explica cum de Rusu este de atâția ani primar acolo, deși în alte vremi își turna consătenii, unii suferind chiar represaliile aferente. Nu doar acest scandal a făcut deliciul presei. Deși comuna este aproape falită, dintr-un furnizor agroalimentar important din județ ajungând la pământ, primarul a mai fost în centrul unui scandal atunci când de ziua celor 44 de pahare, în urmă cu doi ani a fost surprins de presă chefuind în sediul Primăriei. Atunci a motivat că ”nu a găsit altă sală”.

One thought on “Preotul-PRIMAR PNL securist de la Dănești

  1. Ce e mai ciudat este ca in comuna cu primarul locuiesc doi din presedintii AFDPR Filiala Gorj Geamanu Stefan si Popescu Ion care eu nu am auzit sa fi luat o pozitie oficiala impotriva acestei situatii .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *