Fostul colaborator al securității,Novăcescu-DREPT LA REPLICĂ

Replica candidatului PNL la Primăria Orașului Oravița, Doru Novăcescu:

Având în vedere articolul publicat pe site-ul dvs. irdmedia.com în data de 22.09.2020, prin care mi se aduc acuzațiile de ”preacuratul”, ”ciripitor”, ”ciripoiul”, ”colaborator al securității”, ”PCR-ist sadea”, ”ins fără morală” țin să aduc la cunoștiința publicului faptul că prin adeverința nr. 4082 eliberată de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității la data de 07.11.2013 se adeverește că nu mi se poate atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securității. De asemenea vreau să menționez faptul că nu am fost membru PCR niciodată. Publicația dvs a aruncat niște vorbe fără să aibe vreo dovadă.

Cele menționate sunt susținute de 2 sentințe judecătorești definitive și irevocabile pronunțate  de către instanțe din România. Pentru mai multe detalii referitoare la aceste sentințe va sta la dispoziție avocatul meu, Dl BĂNICIOIU ION, baroul OLT. Astfel că această problemă se dovește a fi una demult încheiata și tranșată, dovedind că acuzațiile sunt nefondate atât în trecut cât și în prezent.

Drept urmare recomand căutătorilor de can can să-și măsoare atât vorbele cât și faptele pentru că ”verba volant scripta manent” și Codul Civil prevede dreptul la demnitate și dreptul la propria imagine.

Iată punctul de vedere al conducerii IRDMEDIA:

, Potrivit aceleași adeverințe, dacă nu ați fi fost omul securității, nu aveați dosar de rețea și nici nume conspirativ (Marian). Potrivit aceluiași document, dv, ați semnat angajament cu securitatea și nu securitatea s-a rugat de dv. DE CE AȚI SEMNAT DOMNULE NOVĂCESCU? Puteați refuza acest lucru, așa cum mulți liberali reali au făcut-o!
Chiar și în acest caz, ați acceptat să lucrați cu un organ al statului represiv și criminal, așa cum a fost statuat într-o rezoluție din Parlamentul României, în anul 2006, prezentată de dl. Președinte Traian Băsescu. Va amintiți actul de condamnare al statului comunist?

”Ca şef al statului român, condamn explicit şi categoric sistemul comunist din România, de la înfiinţarea sa, pe bază de dictat, în anii 1944-1947 şi până la prăbuşire în decembrie 1989.
Luând act de realităţile prezentate în Raport, afirm cu deplină responsabilitate: Regimul comunist din România a fost ilegitim şi criminal”.

Aici nu se pune problema juridică, pentru că adevărul juridic diferă de adevărul obiectiv, În drept adevărul juridic ar trebui să tindă spre cel moral, obiectiv, dar acest deziderat nu a fost atins de nici un sistem juridic.. Articolul incriminat este despre  MORALITATE. Despre valorile liberale care trebuie apărate acum mai mult ca oricând. Oare ce ar spune Seniorii liberali când ar afla că un om de-al lor, juridic nu a făcut politie politică dar a mai colaborat cu Securitatea? Știm cum a făcut ”lustrație” statul iliescian…să nu fim IPOCRIȚI!

Un om care a fost servul statului criminal și ilegitim, sub orice formă și în mod voluntar (semnătura dvs pe actul de colaborator exprimă-juridic vorbind că tot ne luați cu astea-voința dvs. neviciată) nu poate indiferent de sentințele juridice pe care le are, să se ascundă sub pulpana unui partid ce se consideră anticomunist. Nu e corect!

Considerăm că dv. încercați să dați o replică dintr-un unghi care nu are nicio legătură cu nevoia de moralitate a unui candidat și nici cu scopul articolului.

Foarte ciudată rezoluția CNSAS, care după ce vă descrie că v-ați turnat colegii la securitate, spune în final, că nu ați făcut poliție politică. O lustrație reală ar fi scos din jocurle democratiei orice persoana ce a colaborat cu securitatea.

Să înțelegem din economia textului adeverinței că erați un simplu ,,ciripoi”?!

Dacă tăceați, filosof rămâneați…

4 thoughts on “Fostul colaborator al securității,Novăcescu-DREPT LA REPLICĂ

  1. Si fostul preot Rusu Emilian din comuna DANESTI jud Gorj candidează pentru a treia oară pe lista PNL la funcția de primar cu toate că CNSAS a emis decizie definitivă ca acesta este TURNATOR la Securitate

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *