Florin Călinescu a ajuns prin fraudă șef la Verzi?Scandal cu risc de cătușe

By. Robert Moller

Claudia Simoiu, profesor universitar foarte apreciat și o adevărată luptătoare pentru un mediu curat este de fapt președinta Partidului Verde și nu Florin Călinescu. Potrivit mai multor voci din partid, actorul ar fi uzurpat în mod ilegal această funcție în Partid. Iată ce scrie un alt profesor renumit,anume domnul Tivadaru din Maramureș:

Doamna dr.ing . Claudia Simoiu este presedinte a Partidului VERDE. Ea a fost informata gresit ca a fost suspendata. Doi subalterni nu pot anula alegerea facuta de un congres. Impostorii Silviu Dumitru si Costica Damov au incercat un congres in timp ce aveau interdictie prin Ordonanta Presedentiala emisa de Tribunalul Bucuresti sa organizeze nici un fel modificare in structura organizatorica stabilită de Congresul Partidului Verde din 17 februarie 2019. Cei doi impostori au încălcat Ordonanta si prin ilegalități l-au declarat pe actorul Florin Calinescu președinte. FAPTA PENALA ESTE PE ROLUL TRIBUNALULUI București CU TERMEN IN 29 SEPTEMBRIE 2020.”Astfel, în dosarul nr.19909/3/2019 , de la Tribunalul București, pârâților DAMOV și Dumitru li se interzice de a modifica în vre-un fel structura partidului, conducerea sau statutul acestuia, așa cum era stabilit la congresul din februarie n2019. Iată textul dispozitivului:

Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte cererea. Obligă pârâţii să sisteze orice demers în vederea convocării pentru data de 20.07.2019 a unui Congres Extraordinar al Partidului Verde, precum şi orice demers privind organizarea sau reorganizarea formaţiunii politice Partidul Verde până la soluţionarea în mod definitiv a litigiului ce face obiectul dosarului cu nr. 19426/3/2019 al Tribunalului Bucureşti, Secţia a V-a Civilă. Respinge, ca inadmisibil, capătul de cerere având ca obiect anularea Convocatorului şi a Regulamentului de desfăşurare al Congresului din data de 20.07.2019. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare, cererea de apel urmând a se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată azi, 5.07.2019, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre 1715/2019 05.07.2019”

Mergem mai departe, la dosarul la care face referire Ordonanța, anume dosar nr. 19426 din 2019.  Pe bună dreptate, doamna Simoiu cere anularea deciziei prin care este numit președinte la Verzi Florin Călinescu. Bine, treaba este cu ricoșeu, deoarece împotriva Ordonanței Presedintiale, cei doi, Damov și Dumitru, convoacă chipurile un Congres și acolo operează modificările. Practic, suntem în situația în care se comite un abuz de drept, dar și o nerespectare a unei decizii judecătorești (Ordonanța). Cea din urmă este faptă penală, atât organizatorii cât și ”beneficiarii” fiind în culpă. Ricoșeul constă în ”nulitatea Congresului” lui Damov și Dumitru pe cale de consecință actele emise cu acel prilej sunt nule. Dacă s-ar aplica corect legea, Călinescu nu are ce căuta ca Președinte al P.Verde, iar dacă se constată că aceste manopere ”dolosive” s-au făcut cu intenție (de exemplu preluarea PV de către Călinescu) putem vorbi și de condamnări penale în cauză, dar și de anularea oricărei candidaturi depuse de acest partid. Dacă în data de 29 septembrie Simoiu va avea câștig de cauză , în condițiile în care procesul ar fi judecat de niște oameni normali la cap, libertatea ”cercului de conspiraționiști” de la Verzi devine discutabilă, iar candidații care vor obține posturi de consilieri sau primari vor fi victime…..pierzându-și pozițiile câștigate prin munca lor din campanie.

One thought on “Florin Călinescu a ajuns prin fraudă șef la Verzi?Scandal cu risc de cătușe

  1. Nu mi a placut sperjurul Calinescu. Trece peste cadavre fara pic de remușcare! Plin de metastaze atrage inconstient gânduri negre cu efect dezastruos pentru el si tot ce atinge. Sindrom Midas!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *