Defrișările continuă în sectorul 3: Oamenii lui Negoiță nu se mai opresc din tăiat copaci pentru a face parcări

Bucureștiul deține deja un record negativ în materie de spațiu verde. În timp ce standardul UE este de 26 mp spațiu verde/cap de locuitor, capitala le oferă cetățenilor săi circa 9 mp/locuitor (incluzând cimitirele și pădurile care au mai rămas pe la periferie).

Cu toate acestea, Primăria Sectorului 3 continuă sa răscolească spațiile verzi dintre blocuri cu buldozerul și să taie arbore după arbore, ca să facă loc pentru noi parcări. Toate tăierile de acest fel sunt intervenții traumatice pentru arbore, constituind un atentat la integritatea sa, deschizând o poartă pentru boli și dăunători și slăbind întregul sistem de apărare al arborelui. Această slăbire a arborelui poate fi fatală mai ales când este asociată cu alte agresiuni precum seceta, înghețul, traumatizarea rădăcinii, atacuri ale unor agenți patogeni etc.

Marea mutilarea a arborilor din sectorul 3

Din copacii care dădeau altădată farmec locului, nu au mai rămas decât trunchiurile şi câteva crengi. În manualele de specialitate tăierile sunt considerate intervenții foarte agresive și trebuie făcute de oameni calificați, cu echipamente specifice. Arborii trebuie monitorizați în timp iar fiecare semn trebuie interpretat de specialiști în limbajul vizual al arborelui. La noi drujba este singurul instrument folosit deși sunt cărți întregi în care sunt descrise instrumentele de tăiere.

Atunci când tai poți să activezi niște creșteri care sunt făcute din disperare și care nu au o prindere corectă pe trunchi. Coloana de susținere, adică lemnul de la interior de multe ori este afectat iar noi nu vedem acest lucru pentru nu lucrăm cu specialiști care înțeleg fiecare crăpătură, fiecare torsiune a trunchiului și care pot lua decizia când să se intervină.

Specialiştii spun că arborii din coroana cărora se taie mai mult de 30 la sută sunt sortiţi pieirii. Asta demonstrează încă o dată că felul în care primăria din sectorul 3 gestionează această problemă este greșit și dă dreptate specialiștilor și cetățenilor care cer autorităților să oprească masacrarea copacilor și să îi toaleteze într-un mod responsabil.

Robert Negoiță promitea mereu în campania electorală că va avea grijă de fiecare loc, de fiecare copac, de fiecare alee din Sectorul 3. Promisiunile fostului primar alSectorului 3 s-au adeverit, însă în cu totul alt sens. Negoiță a avut grijă să diminueze spațiul verde din parcuri, să refacă aleile și spațiul verde dintre copaci cu dale de beton și să produca pagube iremediabile copacilor, tăindu-le rădăcinile pentru a face loc parcărilor.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *