ASTRID FODOR-mama bombardierilor-

Cu toate că de nenumărate ori am semnalat haosul din domeniul construcțiilor ilegale din Sibiu, onor Primăria nu a dat semne de reacție. Sigur că suntem în fața unei încercări de mazilire a situațiilor de acest gen, pentru că ”acolo sunt banii dumneavoastră”. Acolo?! Adică în buzunarele unor ”luft-inspectori” sau în beneficiul personal al celor ce ar trebui să vegheze la respectarea legislației în materie.

Țiglari-dominat de construcții ilegale, ”bombardieri” și firme neautorizate.

Parc rece pe domeniul public. La o verificare atentă, aceste numere sunt expirate. Mașinile nu mai au verificare tehnică și asigurare de ani de zile.

În hala construită ilegal, fără nici un fel de document aflată lângă stația de taxi din Țiglari, funcționează un autoservice la fel de ”legal” ca și construcția. Parcarea, nou construită pe bani publici, este folosită ca parcare a acestui service, sau parc rece pentru rablele proprietarului acestei clădiri. Concurența neloială dintre cei care pe aceeași activitate plătesc taxe, chirii și cei care desfășoară aceeași activitate fără a plăti nimic la stat, este evidentă.  Sigur că primii sunt revoltați, dar se lovesc de nesimțirea ”neautorizaților”, mai ales că aceștia par a avea un soi de protecție….Nimeni nu îi ia la întrebări, nimeni nu se interesează unde sunt deversate uleiurile, lichidele poluante ale automobilelor la care se lucrează…Nimeni nu verifică dacă atelierul acesta este prietenos cu mediul sau de fapt…”victima” acestor activități este chiar natura din preajmă…Poate Lacul din apropiere, nu?!  Oricum toate reziduurile toxice rezultate de la schimburile de ulei din service-ul ilegal, de la alte lucrări, dacă nu ajung în lacul din zonă, sigur ajung în sistemul de canalizare al orașului. Sistem pentru care atât cetățeanul de rând cât și poluatorul,  plătesc la fel…Poluatorul mai puțin, că e plin de datorii pe la Primărie….Mai întrebăm de aviz de mediu? Sau credeți că vre-un inspector de mediu cu leafă ”babană” a trecut prin zonă? Sper că nu, fiindcă dacă DA, atunci e mai gav!

Nu mai vorbim de satisfacția ”clientului” care apelează la atelierul auto ”fantomă”. De multe ori, cei care au trecut pe acolo, sunt nevoiți să revină și să se roage de ”mecanicii” de conjunctură să le remedieze ceea ce …au stricat în timp ce remediau altă problemă. La OPC nu pot apela, deoarece acel atelier nu există oficial. Așa că….țeapă!

Poliția locală nu se ocupă decât cu protejarea infractorilor din zonă

Pentru eroii orașului,vetrani,revoluționari,urmași de eroi martiri, nu are Fodor terenuri. Pentru cei care au proiecte, la fel. Însă pentru ”șmecheri” are. Sau se face că nu vede…

În urmă cu două luni am sesizat Poliția locală de faptul că pe un teren al Primăriei, un ”bombardier” își face casă. Un fel de casă de fapt, fiindcă avem de-a face cu o nouă cocioabă generatoare de infecții în zonă. Racordarea la energie electrică, apă, canal, nu există. Noua construcție precum și cele din jur, alimentându-se cu electricitate printr-un fir improvizat, tras de la clădirea de vizavi. Fără nicio aprobare, fără un calcul, fără ca cineva să fie de acord. Acest sistem de ”racordare” pune în pericol de incendii întreaga zonă de cocioabe dar și restul construcțiilor de acolo. Practic ”furnizorul” de ocazie de energie electrică, desfășoară o activitate pe care sigur nu o are în acte: ”vânzarea de energie electrică”.

Revenind, poliția locală a fost la fața locului, acum două luni, apoi a doua zi s-a depus o sesizare scrisă în ceea ce privește acea construcție. Deși termenul legal de răspuns este de 30 de zile, Poliția Locală, care are în atribuții și disciplina în construcții, nu a mai dat niciun răspuns. Ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat, ca și când e ok să construiești pe terenul Primăriei, cum vrei, cât vrei și ce vrei.  Mai mult, văzând ”bombardierul” că nimeni nu îl ia la întrebări, a prins și tupeu.

Acum, când îl întrebi de legalitatea a ceea ce face, te amenință cu pilele lui de la Primărie, cu bătaia sau te îmjură de mamă. Între timp, zona pare a fi devenit și un mic focar COVID, mai ales că nimeni nu respectă vreo normă de protecție…

Votați ASTRID FODOR, mama ”bombardierilor”

Sigur că și oamenii din zonă au dreptul la viață, la un trai decent, la standarde de trai ma ridicate decât în evul mediu.  Dar numărul drepturilor este egal cu cel al obligațiilor. Și aici e de fapt problema…la obligații. Mentalitatea celor de acolo este că ei au doar drepturi, obligațiile fiind ale altora, ale celor care trăiesc legal și plătesc taxe.

Primăreasa îi tolerează,  fiindcă ei sunt o importantă sursă de voturi sau…de ce nu, de bani.

Dacă s-ar aplica legea în ceea ce îi privește pe acești oameni, ei ar trebui să primească locuințe sociale, din fondul locativ al Primăriei.

Primăria are locuințe sociale, dar ele se împart pe ”ochi frumoși” și nu pe criteriile oficial afișate.

Astfel se explică de ce în fața locuințelor sociale nou construite vedem parcate mașini de lux, le vedem închiriate, sau introduse în circuitul imobiliar ca surse de profit.

Astrid Fodor nu degeaba îi ”cocoloșește” pe cei din zonă. Nu degeaba închide ochii la ilegalitățile lor, la construcțiile ilegale din oraș.  Asta în dauna celor care plătim taxe, trăim legal, adică suntem idioți că o facem….

(Va urma)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *