Racordați la conducta cu bani publici a Sibiului

By Valentin Schneider

La Sibiu mafia statală lucrează cumva în ”liniște”. Nimeni din presa locală nu-i deranjează, așa zișii jurnaliști locali fiind în general slugarnici, ”cuminți” , fiindcă prețul prin care se lasă cumpărați este derizoriu.

Răzvan Marcu  face parte din această categorie, fiind mai mereu sluga primarului sau a șefului CJ Sibiu din momentele respective. De ani de zile personajul folosește ideea de jurnalism pentru a se vinde potentaților momentului, a-i linge din orice poziție în orice loc, sigur, nu pe gratis. Insul și-a lăsat demult conștiința undeva în cimitirul sufletelor pierdute, fiindcă banul și traiul bun este mai important decât orice.

Ideea de jurnalism este în orașul de pe Cibin uitată de vreo 20 de ani, iar peisajul media este dominat de inși cu capete plecate sau…aplecate, depinde de preferințele fiecăruia. Media locala este pur și simplu o mașinărie de pupat în fund a autorităților locale, nimeni nu semnalează sau nu vede nimic. Nici măcar penibilul situației ei.

Iată câteva detalii despre Răzvan Marcu, furnizate de Ziua On Line (https://ziua-online.ro/ ): ”S.C. Ariete Management S.R.L. este firma de casă a Primăriei Municipiului Sibiu. Cu toate că Primăria Municipiului Sibiu deține un site în mediul On-line, reprezentanții primăriei preferă să facă plăți suplimentare doar anumitor firme. Din nefericire, această firmă nu este aleasă în urma unei licitații.” Cine credeți că este în fruntea acestei firme.? Nimeni altul decât Marcu….și arcu..(rima e deductibilă, dar nu vrem să fim băgați la discriminare).

Legat de scurgerea banilor publici dinspre administrație spre Marc, avem și ”o zicere” a Curții de Conturi, care s-a prins de șmecherie, dar nu a făcut nici un demers înspre Parchetul competent.

Prin atribuire directă, firma în cauză obține sume importante de la primăria condusă de Astrid Fodor, ”preacinstita” cuvioasă primăriță de Sibiu,  Nu este foarte clar cu ce se ocupă Răzvan Marcu de acești bani, cert este însă, că oportunitatea unei asemenea colaborări nu aduce nimic deosebit pentru cetățenii orașului, din moment ce Primăria are aparat propriu în materie de comunicare.

Din păcate, pentru ”fraierii” care plătesc taxe și impozite, manevrele de acest gen sunt multe în cadrl instituțiilor locale sibiene. De ani de zile vedem aceleași ”moace” la banul public, în timp ce în oraș există multe alte firme care ar putea oferi servicii mult mai profesioniste pentru autorități. Dar….fără nicio legătură…poate, parandărătul se încasează astfel: Oferi un contract prin atribuire directă, efectuezi plățile pentru niste servicii necontorizabile (consultanță, campanie de imagine, publicitate, chestii de astea de fentat aerul), patronul scoate cash suma de dat din bancă și apoi treaba lui cum și-o acoperă în firmă. De exemplu prin facturi fictive….

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *