Cine câștigă licitațiile drumurilor în Caraș Severin?

Tot studiind treburile prin Caraș Severin am intrat în posesia unui act de control, mazilit și el în stil bolșevic pentru că….culme culmilor, asfaltatorului EMILIANO VEST i s-ar fi stricat calculatoarele. Fix când o ”delegație” ANAF a poposit la sediul firmei. Exact într-o perioadă când șeful lor, Dragomir, se afla în concediu, fiindcă altfel poposeau ei la vreo babă din piață care vindea usturoi în piață, și nu la ”groapa cu lei” și cu euro…

Firma EMILIANO  VEST este a soților Bojoriță, apropiați de gruparea de tip organizat Mocioalcă-PSD-PRO și cât a fost și este Hurduzeu un fel de Dumnezeu , finul lui Mocioalcă , la CJ CARAȘ SEVERIN, această firmă va participa la licitațiile pentru drumuri. Problema este una de legalitate, deoarece pentru a participa la asemenea licitații, o firmă trebuie să fie curată, fără bube sau datorii.

EVAZIONIȘTII LUI ”TATA”

Păi din actul de control din noiembrie anul trecut, niște inspectori ANAF, scăpați de Dragomir, seful lor, de sub control,constată grave nereguli la firma în cauză. E vorba de sume imense în euro despre care nu se știe mai nimic, sume încasate din diferite combinații, care mai de care mai dubioase cu statul român și care nu se regăsesc nici pe acte dar nici în fapt. Adică, unde-s banii, ”nu e banii”…

Ia uite ce spune procesul verbal de control: ”Contribuabilul nu a avut întocmită complet evidența financiar -contabilă pe perioada ianuarie 2016-august 2018, neavând înregistrate consumurile de materii prime,prelucrarea de piatră sau beton, neavând închise evidențele de venituri și cheltuieli, nefiind întocmite balanțele de verificare….”

Brusc însă, odată cu revenirea din ”libere” a lui Dragomir, șeful controlului fiscal, fost șef al fiscului cărășean, se suspendă activitatea de control la această firmă, iar cei doi inspectori sunt trimiși să se ocupe de altcineva. Sigur, pentru a păstra o aparență de legalitate, Diana Șerbănoiu, adjuncta lui Dragomir, emite în acest sens decizia 6789 din 7 noiembrie 2019 și o comunică firmei în cauză. De-a lungul controlului, pornit la 28 octombrie 2018, Bejerița au invocat faptul că nu au putut ține contabilitatea în această perioadă fiindcă li s-ar fi stricat ”sistemul informatic”. Cine știe ce superstructuri informatice aveau, de s-a distrus așa, brusc, totul….

Act de suspendare al controlului
Actul de suspendare pentru eternitate sau pentru șantaj al controlului

Cert este că acest control a durat din octombrie 2018 până în noiembrie 2019 cțnd prin dispozitia sefului finanțelor a fost suspendat. Adică un an de zile, timp în care patronii trebuiau să ”negocieze” cu cine trebuie, ca să nu ajungă la pârnaie pentru evaziune, fals, ascunderea documentelor contabile, sustragere de la control și…chiar distrugerea evidentelor ( asta din urmă fiind traducerea penală a defecțiunilor sistemului informatic invocat verbal de Bojoriță). Și nu au ajuns în penal cu toată măscăria, însă au fost în continuare admiși la licitațiile organizate de CJ Caraș Severin, cel condus de finul lui Mocioalcă,Hurduzeu-Dumnezeu….

Dacă analizăm la rece actul de control efectuat, potrivit legii, ANAF avea obligația să sesizeze Parchetul, deoarece existau suspiciuni de fapte penale săvârșite de administratorii de la EMILIANO VEST. Nu s-a întâmplat așa ceva, deci…deocamdată trageți singuri concluziile necesare.

One thought on “Cine câștigă licitațiile drumurilor în Caraș Severin?

  1. Dacă …în Parchetul de pe lîngă Tribunalul Caraș Severin s-ar pune accent pe competență și profesionalism ,iar procurorii nu ar fi .. urmat sfaturile tov-ului Mocioalca, podul din centrul Herculane lui ar fi gata..nu s-ar numi..Piciorul lui..Emiliano-vest. ,iar drumulDJ 608 Plugova-Teregova,via Cornereva-nu ar fi închis in..~Acte.~. din 16 aprilie 2016..
    Restul comentariilor sunt … superflue..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *