Mafia cărășeană vrea un nou mandat

By Robert Heidelberger

Reșița…locul în care dărnicia lui Dumnezeu față de oamenii de acolo este cumva anulată de nemernicia mafiei locale, face ca acest loc să se numească ”mica Sicilie”.

Vom începe de astăzi o campanie de presă care să ofere posibilitatea oamenilor să înțeleagă de ce este nevoie de o curățire profundă la nivelul județului Caraș Severin, curățenie ce se poate face doar printr-un vot în cunoștință de cauză, doar printr-o poziție radicală a oamenilor din zonă. Pentru că deși județul Caraș Severin este unul dintre cele mai frumoase din țară, cu un potențial turistic și economic imens, toată bogăția lui este controlată de baronii locali.

Deputatul Ion Mocioalcă , deși în viața lui nu a construit ă companie din economia ”pe bune”, este liderul grupării de tip mafiot, instituită la nivelul CJ Caraș Severin.

Legături profunde cu serviciile

Mocioalcă a fost recrutat în anul Revoluției de o divizie a Securității, dovadă fiind Dosarul 10131/7 ianuarie 1989. Recrutarea trebuie că l-a făcut cu atât mai apt ca, alături de Ponta, Bejenariu, Ghiță, Răducanu și alții din aceeași comisie să răspundă de servicii. Dealtfel, Mocioalcă este unul dintre inițiatorii Academiei de Știinte ale Securității Naționale (ASSN), înființată prin Legea nr. 56 din 22 martie 2012, alături de parlamentarii Gabriel Oprea, Eugen Nicolicea , Teodor Meleșcanu, Marian Săniuță, Eugen Bădălan, George Scutaru, Niculae Mircovici, Doru-Claudian Frunzulică. Votul împotriva cercetării lui Oprea este, așadar, de la sine înțeles.

Pentru propria sa siguranță s-a încuscrit cu persoane influente. Fata și-a măritat-o cu un anume Gorun din cunoscuta familie interlopă a lui Vasile Gorun, condamnat penal. Nași au fost în 2012 Victor Ponta și Daciana Sârbu. La rândul său, Mocioalcă este finul lui Ion Bejeriță, vicepreședintele PSD Caraș-Severin, reținut la începutul acestui an pentru evaziune fiscală şi spălare de bani prin mai multe firme de construcții, cu prejudiciu estimat la peste zece milioane de euro. Multe alte nășii se înscriu în biografia sa, sursă de relații și bogate daruri, uneori primite, alteori oferite.

Cu toate că la un moment dat individul a avut un dosar penal deschis de ANI pe motiv că și-ar fi angajat fiica la biroul său parlamentar, situația a rămas cumva suspendată. În lrgislatura 2008-2012, Mocioalcă a încheiat contracte pe bani publici cu aceeași fiică în valoare de 1 milion de lei. Nimeni nu l-a luat la întrebări pe tema asta, și dacă a făcut-o cineva a făcut-o așa, de ochii lumii.

Șantajul și etajul….

Mocioalcă , un șantajist în baza funcției de ales al neamului, îi cere omului de afaceri Romeo Dunca, îmbogățit prin afaceri ilicite în domeniul transporturilor, să-i cedeze o parte din acțiunile la firma sa pentru a-l ajuta pe omul de afaceri la realizarea unui proiect turistic în zonă. Iată ce declara Dunca la acea vreme: ”Mi-a pus o condiţie: să-i dau o parte din părţile sociale dacă dezvolt acest proiect. Să i le dau lui. Nu direct, ca să nu se afle, ci o să-mi dea un om de încredere, unul Bejeriţă, să m-asociez cu el. Şi el m-ajută, să-mi semneze şi primarul de la Turnu Ruieni, că o să primesc şi fonduri. Mi-a spus să fie şi el, acolo, acţionar. În acel moment m-am supărat şi am spus că nu sunt înțeles, că nu e vorba de împărţit bani”.

Prezentul are întotdeauna legătură cu trecutul

Pe omul de afaceri, unele dubioase, îl găsim astăzi candidat PNL pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin. Sigur că declarația acestuia de mai sus are un puternic conținut politic, cei doi fiind cumva în tabere diferite, dar acest tip de șantaj ar fi trebuit să fie obiectul unei cercetări penale pentru șantaj. Și nu doar acest caz…Însă procurorii din zonă, cumva conduși prin fire văzute sau nevăzute de celebrul ”Bucurică” de la Timișoara, fac o selecție foarte ”atentă” a celor care trebuie și care nu trebuie cercetați.

Între timp Mocioalcă a trecut la formațiunea condusă de nașul Victor Ponta și candidează la șefia CJ Caraș-Severin. Pe partea pesedistă, același Hurduzeu pare să nu aibă nici o șansă, devenind de fapt ”iepuraș” în cadrul alianței Pro-PSD, cu ”tătucul cel gras” la ”volan”. Din motive ușor de intuit, USR-PLUS nu vrea să se alieze cu formațiunea lui Dunca, ei dorind să nu facă parte din ciorba reîncălzită pe care o pun la cale penalii județului. Sigur, nici useriștii nu sunt reprezentați în aceste alegeri de vreo eminență a inteligenței, astfel că există riscul ca din nou CJ să fie dominat de oamenii lui Mocioalcă.

Despre afacerile pe bani publici, combinații și combinatori cu ambalaje false, vom discuta în materialele noastre următoare, astfel încât cărășenii să știe de ce un județ binecuvântat de Dumnezeu este în continuare jefuit și sărăcit până la os.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *