ALERTĂ LA SIBIU

„Conform ultimelor date oferite de Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, în prezent, un număr de 22 persoane sunt confirmate pozitiv în urma testării SARS-CoV-2, din rândul personalului din sistemul de sănătate. (…) Cele 22 persoane care sunt confirmate pozitiv, provin din următoarele unităţi medico-sanitare: 10 din cadrul SCJU Sibiu (6 persoane fiind personal din cadrul laboratorului), una din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, cinci din cadrul Spitalului Municipal Mediaş, două din din cadrul Spitalului Militar Sibiu, una din cadrul Asociaţiei Medical Care, una din cadrul Polisano şi două din cadrul SAJ Mediaş”, precizează Instituţia Prefectului, într-un comunicat de presă.

Deasemenea polițiștilor din Sibiu li s-a transmis pe căi interne să fie precauți în momentul în care efectuează intervenții sau activități în zona în care locuiește autointitulatul ”rege” Cioabă, deoarece atât el cât și familia sa sunt suspecți de infectare cu SARS-COV19. Zona vizată se află în cartierul Turnișor, acolo unde locuiește foarte multă populație romă.

Dorin Cioabă, autointitulat rege al romilor, este confirmat cu noul coronavirus, iar în prezent se află internat la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu, au dezvăluit surse medicale pentru Mediafax. Bărbatul s-a testat după ce în weekend-ul trecut a participat la o adunare prilejuită de o judecată țigănească în județul Argeș. Acesta își îndeamnă oamenii să aibă încredere în medici și să meargă la spital să se testeze, iar dacă sunt bolnavi, să rămână internați. Soția așa zisului ”rege” este și ea infectată și internată.

La sfârșitul lunii martie, aproape de începutul pandemiei în România, două rude ale lui Dorin Cioabă, un unchi și soția acestuia, au decedat din cauza virusului. Aveau și comorbidități.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *