HONDOR ”MESERIAȘUL” LUI PEȘTE PRĂJIT!

 by Alex Oprea
Modul în care procurorul Mihai Hondor a procedat și procedează în cercetarea dosarului penal referitor la cei 500  de luptători în Revoluție din ultimul decret al președintelui este unul abuziv. El aplică prezumția de vinovăție precum în perioada bolșevică și nu cea de nevinovăție, motivând că ridicarea tipăriturilor de la imprimeria națională e un fel de măsură asiguratorie. Măsură asiguratorie la ce, deoarece nu a demonstrat existența vre-unei infracțiuni acolo. Mai mult, nici nu s-a apucat să studieze actele celor 500, depășind prin aceasta termenele prevăzute de Codul de procedură penală în materia termenelor dedicate cercetării penale. Actele emise de Președintele României, ca de altfel toate

actele emise de autoritățile publice, se prezumă a fi legale, până la o hotărâre definitivă care să răstoarne această prezumție. Luarea măsurilor asiguratorii se face doar în anumite condiții și pe termene clar definite de Cpr.Pen, nu la infinit, așa cm o face Hondor în acea

 cauză. Acest personaj, toxic prin modul în care înțelege el să contribuie la înfăptuirea justiției ( un fel de Portocală dar cu vocabular elevat), trebuie tras la răspundere în mod indubitabil. Deținem probe și despre modul în care acesta se comportă cu cei care întreabă despre acel dosar, individul mințindu-i pe oameni că face tot posibilul să termine cercetarea. FALS. Stă cu fundul pe dosare, vorba Codruței Kovesi. La acel moment de fapt ea semnalând un mare defect al procurorilor, care se cred Isusi Cristosi în țara asta. Ce face de fapt Hondor în dosar? Se substituie, în fapt judecătorilor, privând peste 500 de persoane de exercitarea drepturilor lor obținute, DEOCAMDATĂ, legal. Împiedică aplicarea unor acte normative și ale decretelor Președintelui. E ca și cum ar împiedica Decretul Președintelui de a declara stara de urgență, că așa ”vrea mușchii lui” de șmecher. Suntem deci în situația de a alege între reaua voință a acestui personaj și lipsa crasă de pregătire profesională, în ciuda diplomelor sau a actelor care îi atestă studiile. Așa cum el se raportează la cele 500 de tipărituri, oricine îi poate contesta și ”tipăriturile” emise lui de către anumite instituții de învățământ.

Indiferent dacă cei cercetați de el sunt ok sau nu, o parte fiind sigur ok, o asemenea mascaradă de cercetare penală NU POATE FI ADMISĂ ÎN NICI O DEMOCRAȚIE DIN LUME. Mai mult, Hondor nu a reținut niște certificate ci niște cartoane tipărite. Acele cartoane devin certificate DOAR DUPĂ validarea lor prin semnătură și timbru sec. Practic, SSMRLIC ar putea tipări altele, ăsta să vină să le ridice iar, și tot așa până se umple biroul lui de hârtii.
”Meseriașul” în drept penal , a ridicat și câteva sute de dosare. Păi ce rost mai avea , dacă nu reaua credință, să ridice și acele bucăți de carton imprimate? A…să ”apere” bugetul țării de niște mărunțiș? Păi infracțiunile pe care le ”cercetează” meseriașul de conjunctură (politică) se consumă, sau există doar în momentul în care ar apare n prejudiciu exigibil Adică , atunci când făptuitorul ar încasa niște bani de la stat. Sigur că între cei 500 sunt falși luptători, dar nu cumva prin reținerea acelor tipărituri se dorește de fapt scăparea acelor falși, cum ar fi Ciolacu de exemplu. Asta prin sacrificarea celor adevărați, a celor cinstiți….precum la bolșevici.
 

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *