Nou focar COVID în China-100 de milioane de chinezi din nou în lock down!

Medicii chinezi semnalează că SARSCoV2 se manifestă diferit în rândul pacienților din noul focar apărut în nord-est, comparativ cu focarul inițial din Wuhan, ceea ce sugerează că agentul patogen ar fi suferit o mutație necunoscută, complicând eforturile de a-l elimina.

Pacienții din provinciile nordice Jilin și Heilongjiang par să poarte virusul pentru o perioadă mai lungă, cu până la două săptămâni, timp în care testele ies negativ, a declarat marți, la televiziunea de stat, Qiu Haibo, unul dintre cei mai importanți medici din China. „Perioada mai lungă în care pacienții infectați nu prezintă simptome a creat focare de infecții familiale”, a declarat Qiu, care a fost trimis anterior la Wuhan pentru a ajuta la epidemia inițială.

Medical staffs work in the ICU of Zhongnan Hospital of Wuhan University in Wuhan, central China’s Hubei province, on Jan 23, 2020.

46 de cazuri au fost raportate în ultimele două săptămâni, răspândite în trei orașe – Shulan, Jilin și Shengyang – din două provincii. O reapariție a infecției pentru care s-au luat din nou decizii de blocare pentru o regiune cu peste o sută de milioane de oameni.

Mutație sau perfecționarea testelor?

Oamenii de știință încă nu s-au decis dacă virusul suferă o mutație semnificativă.  Diferențele pe care le constată medicii chinezi la noul focar s-ar datora faptului că au putut observa pacienții dintr-o etapă mai timpurie a bolii. Aceasta ar fi teoria ”fericită”. Keiji Fukuda, director și profesor la Universitatea din Hong Kong:”Este probabil ca observațiile din China să nu aibă o legătură cu o mutație importantă și este nevoie de „dovezi foarte clare” înainte de a concluziona că virusul a suferit o mutație semnificativă”. În noul focar din China, medicii au observat  că pacienții par să sufere leziuni mai ales la plămâni.   Pacienții din Wuhan au suferit leziuni la mai multe organe, inimă, rinichi și intestin.

Oficialii chinezi au constatat că noul focar e de import, adus de persoane infectate din Rusia. Secvențierea genetică a arătat o potrivire între cazurile din nord-estul Chinei și cele din Rusia, a declarat Qiu.

Dintre pacienții din noul focar, 10% s-au transformat în bolnavi critic, iar jumătate au avut nevoie de spitalizare.

Autoritățile au dispus suspendarea circulației trenurilor, închiderea școlilor și carantină pentru zone rezidențiale cu risc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *