FINAL DE ANCHETĂ

By Alex Oprea
DUPĂ EMISIUNI, ÎNTREBĂRI,INFILTRĂRI, CHIAR JOC DUBLU APARENT, AȘA CUM AM PROMIS ÎN NOIEMBRIE, VOI FACE PUBLICE CONCLUZIILE MELE REFERITOARE LA CERTIFICATELE RIDICATE DE PARCHET.
Menționez că înainte de orice, scopul meu este să aduc adevărul în fața fanilor și dușmanilor mei, indiferent de metodă. Iată ce am constatat. Materialul este scris doar din perspectiva celor care chiar merită recunoștința noastră pentru faptele lor din 89:

Decizia 129.


Fără a se ține cont că printre cei trecuți în acea decizie sunt și oameni care îndeplinesc cu prisosință condițiile de a fi determinanți, emiterea ei duce automat la întârzieri grave pentru ei.
Sigur, admitem clar că majoritatea celor din acea decizie, nr.129, nu îndeplinește condițiile.
Dar vorbim acum despre cei ok, care au azi infinit mai mult de suferit decât ceilalți. Ceilalți își asumă sau ar trebui să-și asume faptul că prin diverse mijloace, ar putea fi la un moment dat prinși cu ”motanul în sac”.
Și cumva au fost…prinși. Deci după decizia 129, cei ”pe bune” câștigă procesele, anulând această decizie în ceea ce îi privește. Ok…adică , după luni de întârzieri , timp in care nu pot beneficia de nici un drept, dar cheltuie pe procese, unii ajung la limita sau sub limita existenței. Oameni care au adus prin contribuția lor democrația în România.
Apare apoi echipa veselă Coca-BD, care îi ”trece” pe toți din decizie, folosind o metodă foarte ciudată, dar ilegală. Culmea, în loc să repare ceea ce a stricat acea decizie 129, selectându-i pe cei ok de cei ilegali, și să le elibereze celor ok certificatele, au preferat să continue eterna amânare și blocajele, tot în dauna celor ok. Fiindcă, cum spuneam, cei ilegali nu au nimic de pierdut decât șpăgile date .
Cei care le-au încasat stau liniștiți, fiindcă ei știu foarte bine că nimeni nu va vorbi ”eu i-am dat 5000 de euro lui X ca să mă treacă”. Doar nu e tâmpit nimeni să spună asta și să nască întrebarea ”păi dacă ești adevărat, de ce a trebuit să dai șpagă?” . Cu chiu cu vai, după ce-și ”aranjează” ploile, lista cu cei din decizia 129 devine din ”neagră” albă și pleacă la Președinte.

Personajul căruia toți foștii Secretari de Stat i-au mâncat din palmă. Oare de ce?

Omul o semnează, dar hopa, apare Fesan. Ăsta, trimite decretul la Imprimerie ca să tipărească certificatele, fără să facă nici el o selecție. Dar nici nu putea, nici nu avea dreptul, Johannis deja semnase. Vine Hondor, procuror, și direct de la imprimerie ridică aceste certificate, le duce la el și începe dansul…Fesan, se prezintă la Hondor și-i cere certificatele, pe un ton nervos. Hondor îi spune că dacă mai ridică tonul la el, îi dă 29 de zile și-i face mizerii, scoțându-l afară, chipurile pentru ultraj. Între timp cei ”pe bune” câștigă pe instanțe, in sensul că instanțele anulează decizia 129 în mod nominal. Sigur că printre cei ok care câștigă , au apărut și niște ”șmecheri” care cu sprijinul echipei Coca, au depus la dosarele de pe instanță din acea vreme niște ”documente” emise de SSMRLIC, semnate de BD , Coca și o tanti de pe acolo, care îi ajutau să câștige la instanțe, documente total fără acoperire…Unii chiar au și câștigat astfel…Documentele alea, pentru a fi ”înmânate” au costat 1000 de euro.
Sare brusc jurista în aceste cauze și se apucă să facă recursuri în acele cauze, în toate. Dealtfel legea obligă juristul de instituție, ordonatorul de credite al instituției să facă toate demersurile legale pentru a apăra acea instituție. Dar echipa veselă, o blochează pe juristă ca ”donatorii” să aibă drum liber, doar plătiseră pt asta, nu? Mai mult, femeia începe să cârâie, și echipa veselă o concediază, astupându-i cârâiala:”taci dracului că ne strici treaba!”.
Realizat astfel acest ”mix” de ilegali cu legali, începe agitația. Bătăi în ușa mai tot timpul închisă a lui Hondor, care deși ceruse dosarele în baza cărora s-a emis tipăritura , Coca nu le-a dus, în încercarea de a ascunde rahatul și de a prinde crustă.
Apare Fesan și ăsta le duce, de, omul nu avea chef de mascați prin instituție, așa cum Hondor i-a promis că se va întâmpla dacă nu ”sare” cu dosarele. Culmea, cu BD și Coca, Hondor nu a avut așa mult tupeu…ciudat, nu?
Cei legali devin agresivi și trec să-l înjure pe Fesan. Ghinion pentru el, că a vrut neapărat să fie Secretar de Stat.
Apar plângerile de tot felul…Cei care știau ce va urma, datorită manevrelor anterioare au refuzat pe rând postul de SS exact pentru asta. Fesan devenind cumva varianta de avarie…
Însă pentru faptul că cei adevărați sunt azi în situația de a nu fi tratați ca atare, cu drepturile primite, cine o fi vinovat? Doar salvatorul din spuma mărilor de la Sibiu?! Că la urma urmei ăsta nu a încasat în cauză nici șpăgi, că nu avea cum, nu că e maica Precistă, nici nu a avut răzbunări personale care să ducă la asemenea amânări pentru revoluționarii cinstiți…Chiar dacă tipul e enervant uneori. Dar asta nu e faptă penală. A comunica prost, a nu ști să vorbești la concret, ține de altceva…
Oare cine ar avea de plătit daune pentru aceste amânări opozabile celor ok, nu cumva cei datorită cărora acești oameni stau cu procesele câștigate și cu decretul Președintelul care pt ei e o hârtie de șters la cur?
Acum, cei care știu că ar trebui să pună banul jos pentru că au dat cu bleistiftul ducând la sute de zile de întârzâieri ale punerii în operă a Legii produc gălăgie pentru ca proștii să nu se prindă? Iar au dat foc la casă ca să scape de șoareci!..
Dar știu ceva…toți datorită cărora au apărut aceste întârzâieri, vizavi de cei corecți, vor avea plângeri penale și vor avea de plătit daune. Spectacolul începe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *