Unul din proiectele USR este cel puțin discutabil, dacă nu imbecil:

Link Posted on

Unul din proiectele USR este cel puțin discutabil, dacă nu imbecil:
„Vrem să îi ajutăm pe cei care vor să se mute dintr-un sat sau oraş în alt oraş mai mare. În primii 3 ani, spre exemplu, când cineva se mută din Bacău şi vrea un job în Cluj sau Bucureşti, în primii trei ani trebuie să plătească taxe cu 50% mai mici pentru a putea să se dezvolte. Pe termen lung, aceşti oameni ajung la salarii mari pe care le poţi impozita”, spune Andrei Caramitru, consilierul preşedintelui USR, Dan Barna.
Lipsa măsurilor de încurajare a vieții rurale va duce la o ”deșertificare” a țării în sensul consistenței pe zonele amintite. Ori acest lucru nu se întâmplă nicăieri în UE! Există riscul polarizării și mai accentuate a țării, astfel încât putem avea surprize și de ordin politic prin concentrarea deciziilor la nivel de orașe mari. Această măsură duce la o sărăcire totală a satului românesc, aflat și așa în cădere liberă și la o supraaglomerare a marilor orașe. Ele și așa sunt sufocate datorită lipsei de viziune în infrastructura urbană, vezi traficul la ore de vârf.Mai mult, un asemenea pachet de măsuri propus de USR îmi spune multe…Din păcate…O dezvoltare a orașelor mici, a satelor ar crea premizele unei reale descentralizări atât de capital cât și decizional. Ar duce la o refacere a spiritului național, ar dezvolta turismul rural ( o zonă insuficient exploatată), ar OBLIGA la o infrastructură rutieră reală. Și nu numai. Măsura USR însă va face ca România să semene cu India, cu zone de sărăcie lucie și cu zone dezvoltate.

O asemenea măsură a încercat și Ceaușescu, atunci când a strămutat oamenii de la țară în orașe. La fel și PSD, care sub masca social=democrației se concentrează doar pe zonele de aglomerări urmane. De ce?! Acolo e electoratul, adunat ,grupat, ușor de accesat.

De ce să nu se îndrepte statul spre micile localități și spre comune? Spre oamenii de acolo?…De ce să nu ducem instituții, ministere, autoprități spre interiorul țării,nu ca acum, când totul e concentrat în București? Ce facem cu miciile comunități deci? Le ucidem?! Bravo USR!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.