Bancherii (I)…

Link Posted on Updated on

By Alex Oprea

Videle…..

AICI S-A NĂSCUT ȘI A TRĂIT CEL MAI BUN PREMIER AL ROMÂNIEI

Dimineața…pe la ora 12…Băncile din fața blocurilor roase de tencuială și puțind de jur împrejur a căcat amestecat cu șobolani morți ocupate…Acolo de fapt e creuzetul în care se fierb la foc mic și prelung marile idei ale națiunii. Frate-meu îi numește bancheri, fiindcă stau pe bancă…Corect ce să zic?! Să-l contrazic pe miștocarul ăla?! Nu , până la urmă ei sunt mai deștepți decât Mugur Isărescu sau orice alt șef de nenorocită de bancă. Banca nu suge sângele poporului ofilit deja , banca este un sprijin. Deci cei care își plasează fundurile pe bancă, așa nespălate de zile întregi, simt acel sprijin al băncii. Deci da mă frate-meu, ei sunt ”bancherii”. Mereu au făcut asta, mai ales că statul, prin marea sa grijă le dă lunar bani fără să facă altceva decât să dezbată. Unora că sunt handicapați doar pe hârtie, altora că sunt supuși riscului excluziunii sociale, deși ei așa s-au născut, excluși și n-au făcut nimic pentru societate, și celor mai mulți pentru că votează cu cine trebuie. Cei care cu adevărat au nevoie…mai așteaptă..

unul dintre sediile bancherilor

Bancherii deci, au achiesat la un nou concept pentru ei, redescoperind astfel aerul. Acela al nașionalismului decebalist de sorginte dragnistă. Acela în care ”nu ne vindem țara” în timp ce ”muncim nu gândim” deși nu ai zice că ei muncesc după urma fundurilor mai late decât umerii lasate de Bancă. Deci clar, că băncile lasă urme adânci…Deci ei gândesc nu muncesc, de aia nici nu am înțeles ce e cu sloganul ăla ”noi muncim nu gândim”. La urma urmei nu contează cum o faci, important e să gândești. Bancherii sunt totuși geniali, fiindcă ei pot gândi deși nu au creiere decât biologic vorbind. Sunt atât de analfabeți funcționali încât nici nu știu la ce se folosește ”dotarea” numită creier. Unii mi-au spus că e bun de făcut pane, dar asta e valabil la porc. La om?! …

Intrarea,dar și ieșirea din Videle. Realizare de excelență a orașului. Ei au reușit ca intrarea în oraș să poată fi folosită și ca ieșire

Bancherul român e antinazist convins! Aia e bine, nu?! Adică afară cu toți nemții din țară, inclusiv cu Johannis că acum 70 de ani unul de-a lor a ucis evrei, români, sârbi,francezi, englezi,romi…Prin nazism trebuie eradicat nazismul! Păi nu?! E și antisemit! Adică să plece toți evreii din țară ca dacă nu, punem mâna pe furci…nu alea caudine, alea din fundul curții…! Adică dacă pleacă aștia din țară, sunt salvați de la moarte,deci suntem de partea evreilor și a nemților ar spune bancherul șef. Însă care fundul curții, că ei stau la bloc? S-au mutat de la țară cu ajutorul tovarășului Ceaușescu și al odioasei dictaturi. Sigur că ”odioasa dictatură și sinistra sa soție” a fost nașpa, dar realizările ei…monumentale. ”Păi dacă nu era odioasa, mai aveam noi bănci?! Mai eram noi bancheri? Ne căcam tot în fundul curții, asta dacă reușeam să ajungem la căcătoare din cauza mizeriei adunate în curte și pe care statul nu era în stare să vină să o strângă…” Între timp mai cade o bucată de tencuială de pe blocul din centru orașului Videle. Era cât pe ce să lovească un bancher așezat împrăștiat pe o bancă de i se vedea ”chestia” prin crăpătura ”trelingului” descusut dar de la second de la ”hajutoare” din ”jermania”. Pff, mă naționalistule dar ce caută ”trelingu” ăla nazist pe tine?

”Uite că vine Dragnea, fiul Teleormanului. Coboară dintr-un BMW nazist spune un bancher mai citit”. El citise pe undevă că nemții fac BMW-ul. Sar imediat doi în apărare: ”Băă, de ani de zile nu mai fac nemții piese la BMW, acum se fac prin Turcia, Maroc, România…incultule!” Aha, deci e clar că Dragnea rămâne un patriot adevărat, nu conduce mașini naziste.

Comunicat al bancherilor

Bancherul gândește la faptul că unii muncesc ca idioții la corporații. Este revoltat, fiindcă tinerii ăia își trădează țara îngrășând corporațiile soroșiste care ”suge” vlaga națiunii mărețe. Care taie copacii, fură gazele, fură apele, fură pământul,ăla pe care strămoșii l-au apărat cu sânge. De ce au făcut-o nici un bancher nu a ajuns la un răspuns clar: unii spun că dacă nu îl apărau plecau străinii cu el în saci. Alții sunt de părere că era necesar pentru amplasarea noilor căcătoare. Cel mai titrat sau…mă rog ”subtitrat” dintre ei însă zice că dacă nu era așa de apărat pământul, ce mai lăsa românul harnic în paragină? CORECT, nu?!

Revenind la trădătorii corporatiști, bancherii plănuiesc să scoată corporațiile din țară. Din copacul aflat deasupra Băncii se cacă o cioară sau un pormbel direct pe pantalonii unuia dintre bancheri. Nu se sinchisește nimeni de asta, fiindcă găinațul, sau mă rog ”columbonațul” nu se vede pe harta deja bine formată de pete și căcat de pe pantalonii imperialiști ai bancherului. ”Afară cu corporația din țară”. Bancherul responsabil cu munca, priceput la piața muncii fiindcă el toată viața s-a uitat la fraieri cum muncesc, având deci experiență: ”Păi și cu tineretul ăsta care nu știe nimic ce facem, că și așa îi ținem destul în spate?” Se concluzionează unanim: ”Să plece la muncă la naziștii lor în Jermania nu să stea la miloagă la noi!Să vadă și ei cum se muncește , că noi am muncit destul pe vremea lui Ceaușescu de am construit țara asta.Am făcut drumuri, blocuri, alei,trotuare.Că altfel își rupeau tinerele astea picioarele prin oraș” De la canalul surpat din fața Băncii vine un miros de vomă. Pe trotuarul din fața Băncii o tânără își rupe tocul pantofului fiindcă stratul de asfalt e la 10 la sută de gros decât era plătit și proiectat….

omul bancherilor!

Soarele apune la Videle. Bancherii deja au intrat la ore suplimentare , iar oboseala se instalează pe fețele lor. Între timp se epuizează stocul de protocol pentru ziua respectivă, iar sticla de Carmol se golește în paharul bancherului șef sub privirile frustrate ale celorlalți. Pare că un viitor conflict se prefigurează la orizont. Întrebarea e la care orizont? În jurul Băncii cojile de semințe de floarea soarelui acoperă asfaltul crăpat și găurit. Vântul începe să bată ușor, astfel că până dimineața zona bancară va fi curată. ”E cazul să mergem acasă. La 9 e telecoferință cu Gâdea. Care nu v-ați plătit cablul puteți să vă înțepați la mine că eu l-am plătit”. Lumea se retrage rămânând în urmă un miros de cur nespălat și ”acid picioric” de la ”adidașii” antinaziști luați acum 20 de ani de la un second chinezesc. Peste Videle noaptea își face loc la fel ca și peste Munchen. Lucru deranjant dealtfel dacă Munchenul ar fi ca și Videle.

ÎNCEPE SINTEZA ZILEI!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.