Documentar | ZDF.reportage – nicăieri nu sunt bineveniți-

Link Posted on

Aproximativ 120.000 de romi trăiesc în Germania, majoritatea din România. Acolo trăiesc adeseori în mahalale. Aici, în Germania, ei speră pentru o viață mai bună.

În zona Ruhr, grupurile mai mari de romi trăiesc în proprietăți cu fier vechi și, parțial, beneficiază de ajutoare sociale neloiale din partea statului. Adesea ei nu știu nimic despre asta, pentru că sunt exploatați de fraudatori.

Mulți romi au fost atrași de extinderea liberei circulații a lucrătorilor în cadrul UE. Acest lucru a fost valabil începând cu 2014 – iar afluxul de imigranți săraci din Europa de Est și din Balcani continuă să se mențină neîncetat. Din nou și din nou, aceasta conduce la probleme care au un impact negativ asupra imaginii romilor în public.

n orașe ca Stuttgart și Köln, migranții din România trăiesc sub garduri vii în parcuri de oraș – chiar și în timpul iernii. La Köln, acestea au venit în mod repetat pentru o perioadă de timp datorită consumului excesiv de alcool și a comportamentului agresiv. Ca cerșetori în incinta zonelor pietonale, au fost considerați ca o provocare de ani de zile. 

Antipatia față de romi este mult mai puternică decât, de exemplu, împotriva musulmanilor și a solicitanților de azil. Și: Aversiunea trece prin toate secțiunile populației. Mulți cred că ei sunt personal responsabili „prin comportamentul lor“ pentru această ostilitate.

Reporterii ZDF au căutat răspuns la întrebarea ”Cum să trpiască romii în România!” Și cum reacționează germanii la invitații nopții nedoriteiîn parcuri? Timp de câteva luni, o echipă de camere foto a însoțit romii în Germania și în România.

Urmăriți reportajul aici: https://www.zdf.de/dokumentation/zdf-reportage/nirgendwo-willkommen-100.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.