NOAPTEA AUTOCRAȚIEI 

Link Posted on

By Mihai Babițchi

Niciodată nu s-a vorbit atât de insistent ca acum, în România, despre stat de drept și democrație. Banditismul politic care a spoliat și devastat țara timp de 29 de ani, după ce și-a consolidat puterea în forma sa actuală – un hibrid ideologic – prin obținerea unei majorități confortabile în Parlament, a decis să-și elibereze reprezentanții aruncați în pușcărie, aflați în anchetă penală sau pe rolul instanțelor de judecată. PSD – ALDE au modificat „corespunzător” legile justiției, iar acolo unde modificările au intrat în conflict cu statul de drept au pus Curtea Constituțională, numită politic, să facă „ajustările” necesare. Tăriceanu: „Trebuie să existe un moment zero. Să tragem linie și să o pornim de la capăt. E nevoie să ne unim și să întoarcem o pagină pe care nimeni nu o consideră exemplară și cu care să ne mândrim”. Repetentul din școală ajuns în fruntea Senatului a scăpat porumbelul din gură. Cere amnistie și grațiere astfel încât ce s-a furat – calculele arată cifra de 100 miliarde euro – să rămână hoților. „Momentul zero”. Cotidianul „Le Figaro” observa că „Dragnea conduce țara în funcție de agenda lui judiciară. El ordonă și partidul, într-o disciplină stalinistă, execută!”. Liviu Dragnea – simbolul politicii putrede, care și-a construit un imperiu în Teleorman cât a fost președinte al județului, îndemna fără să roșească la ultima Consfătuire a PSD: „Cazuri de mare corupție la noi? N-am prea văzut! De ce cuvintele amnistie și grațiere reprezintă o blasfemie? Nu mai ezitați! Nu știu când, nu știu cum, dar PSD-ALDE are și această obligație”. 
La origine, democrația a fost expresia cetățenilor egali într-un stat, care au ales să fie conduși în funcție de anumite ideologii proclamate de politicienii aflați în campanie. De-a lungul timpului au triumfat pe rând iluminismul francez, nazismul, comunismul iar astăzi lumea, mai ales Europa se confruntă cu ceea ce analiștii numesc ideologia socialistă și progresismul liberal-socialist. Asistăm practic – iar România este un exemplu edificator – la sfârșitul democrației, când se confruntă nu ideologii ci grupuri de interese; ele acaparează puterea politică cu ajutorul unui aparat manipulatoriu extrem de sofisticat. Filosoful grec Pericle observa încă de pe atunci că democrația conține în ea însăși germenele propriei distrugeri. Pe aleșii interesați de treburile publice el i-a numit POLITES, iar pe cei interesați doar de propriul interes – IDIOTES. Ei bine, democrațiile actuale sunt conduse de IDIOTES. Iar ai noștri nu cunosc limite. După zorii democrației urmează noaptea autocrației. 
Ani de zile am crezut că principalul flagel care distruge România nu este corupția ci incompetența din administrație, politică, economie. Andrei Pleșu puncta undeva cu tristețe că suntem învinși de qintesența mediocrității naționale. Ei bine, autocratul Liviu Dragnea a coborât România – ceea ce părea imposibil – la primitivismul politic al anilor `50. Țara a ajuns să fie guvernată de incultură și prostie, cel mai ușor de controlat și manipulat. Am mai susținut că principalii vinovați de faptul că avem politicieni incompetenți, lacomi și venali suntem noi cei care îi votăm constant, tot pe ei. În parte m-am înșelat. De fapt complicii activi ai puterii corupătoare, marii vinovați, cei care sapă la baza democrației, sunt intelectualii care le fundamentează ideologia, vedetele din show-biz transformate în manipulatori de opinie sau jurnaliști dogmatici și intoleranți, care amețesc capacitatea de judecată și discernământ a cetățenilor. Nu întâmplător zilele trecute, „Sputnik” – oficiosul de propagandă al Kremlinului, a făcut topul presei din România și i-a scos în evidență pe Gâdea, Badea, Savaliuc, Dan Andronic, Bogdan Chireac, ca vectori din vârful susținătorilor PSD. Un instrument eficient de persuasiune este pedala ultranaționalismului de partid. La Consfătuirea sus-amintită a PSD, Marian Oprișan, unul dintre celebrii baroni locali ai partidului de guvernământ nu s-a sfiit să declare că cine lovește în PSD și în Dragnea, lovește în România și poporul român. Principiul lui Lenin, autorul celebrei „Cine nu e cu noi, e împotriva noastră!”. Halucinantă această întoarcere la comunism! De aici ideea de trădare națională cultivată de menestrelii din presă ai PSD. Europarlamentarii români, care devin purtătorii de cuvânt ai opiniei publice românești, tăcută în suferință, ignorată de putere, bătută și stropită cu furtunul dacă iese în stradă, sunt catalogați drept trădători de neam și țară. În timp ce europarlamentarii puterii, care mint cu nerușinare la Buxelles și îi susțin pe tâlharii aflați la guvernare, sunt mari patrioți. De fapt mari patrihoți. Citeam siderat cum cineva reproșa că, înainte de a se plânge la Bruxelles, europarlamentarii opoziției ar fi trebuit să discute cu Viorica Dăncilă, intrată în folclorul român ca Bulă feminin. N-a sugerat în ce limbă, deoarece inculta și agramata prim-ministresă nu cunoaște ca lumea nici limba maternă?! În primul ei discurs la preluarea președinției CE, Dăncilă și-a permis să afirme cu dezarmantă nevinovăție: „Niciun român nu cred că poate să spună că Guvernul României a luat o decizie împotriva Justiției”. Ce să discuți cu asta!
Manipulatorii încearcă să inducă profesionist ideea unei culpe colective: toți suntem vinovați. Atenționări de genul „miile de oameni închiși pe nedrept!” sau „un milion de cetățeni ascultați ilegal” au rolul de a dilua responsabilitatea personală și a implica pe toată lumea în ceea ce se întâmplă rău în România. O altă generație de politicieni? Nu există. Cei de azi au avut grijă să țină la distanță elitele tinere, care n-au putut concura cu neamlâcul, amantele, și tovarășii de jaf ai celor îmbătrâniți la putere.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.