BREXIT!-dezordonat sau programatic?

Link Posted on

Activitatea negociatorului șef al Brexit al Uniunii Europene părea a fi făcută cu acordul semnat în noiembrie privind retragerea Marii Britanii din Comunitate. Miercuri, la o săptămână după încheierea 68 de viață a sa și la douăsprezece ore după crashing înregistrat de prim – ministru Theresa May la vot cu privire la contractul BREXIT neașteptat dealtfel, îşi începe anul ”alb ca zăpadă” în tot ceea ce a însemnat până acum negociere.
El a reiterat că rezultatul negociat cu Londra a fost “cel mai bun compromis” posibil.
Votul în Camera Comunelor,însă, făcut de o coaliție colorată de susținători și oponenți de ieșire, a fost rezultatul “unor motive diferite”. Dar există o lipsă de “alianță pozitivă” pentru un acord cu Bruxelles-ul. De aceea, mingea este acum în domeniul britanic.
Londra este acum pe drum,dar a fost tenorul. Barnier, de asemenea, a spus: „În momentul de față nici un scenariu poate fi exclus.“ Pentru cei 27 de parteneri a devenit acum necesar să acorde o atenție deosebită comtinuarea pregătirilor pentru o piață de desfacere nereglementată, dar, de asemenea, cei 27 trebuie să prezinte o „atitudine constructivă“ și să țină seama de patru virtuți : “Pace, unitate, dialog și transparență” După discursul lui Barnier, au fost aplauze neobișnuit de lungi pentru condițiile de la Strasbourg.
Pentru social-democrați, parlamentarul italian Roberto Gualtieri a declarat: “Știm acum ce nu vrea parlamentul britanic. Dar, cu 70 de zile înainte de Brexit, nu știm ce dorește. “Fie că așteaptă acum cu o” majoritate pozitivă “și idei concrete, fie întrebarea trebuie” să fie prezentată din nou oamenilor “.
În mod similar, președintele Partidului Verde Philippe Lamberts a spus: „Dacă nu există o majoritate pozitivă în Cameră, atunci ar trebui să ceară poporului britanic să decidă între afacerea Gibraltar- Marea Britanie membru în Uniunea Europeană,să vadă ce e de negociat, să reorganizez un nou referendum şi să rămână în UE. Pe de altă parte liderul Nigel Farage, fostul presedinte al Partidul Independenței UKIP din Regatul Unit și susținătorai dur al Brexit e de părere că la un al doilea referendum britanicii ar vota într-o proporţie şi mai mare pt Brexit.Pe de altă parte Germania se pregăteşte pentru “un brexit deZordonat” a declarat Angela Merkel. Este exact ceea ce nu îşi doreşte principaluil motor al economiei europene.Pentru că o perioadă destul de lungă exporturile către Insulă ar putea suferi blocaje semnificative…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.