ING INVENTEAZĂ CREDITE ȘI FURĂ DATE PERSONALE!

Link Posted on

Poliția Sibiu cercetează modul în care ING se folosește de datele personale ale unor persoane pentru a facilita credite pentru clienții săi. Cercetările din dosarul penal nr 806/P/2018 se referă la faptul că ING a acordat un credit unei persoane căsătorite dar despărțită în fapt de soție în baza unui așa zis acord de verificare în Biroul de credit al soției, chipurile semnat de aceasta. De fapt semnătura de pe acel acord este falsă, deoarece soția persoanei beneficiare de acel credit habar nu avea de existența acelui acord, mai mult nici nu se afla în localitate la data semnării acordului ”în sediul” de la Sibiu al ING.

POTRIVIT NORMELOR BĂNCII, cei căsătoriți ar putea lua un credit de nevoi personale doar după ce și soțul sau soția solicitantului de credit este verificat sau verificată CU ACORDUL EI SAU AL LUI, în biroul de credit. Fără acel acord de verificare, procedura obținerii unui credit de nevoi personale este incompletă și de fapt banca nu poate acorda creditul.Acordul în cauză trebuie să fie semnat de către solicitant, în sediul băncii, în fața ofițerului bancar, mai ales că folosirea datelor personale ale unei persoane, fără acordul acelei persoane, este infracțiune.

Însă lucrurile nu stau așa la ING SIBIU!

În urmă cu patru ani, un anume A.G. ,fiind căsătorit dar plecat de la soție de luni bune de zile, contractează un credit la ING. Pentru ca procedura să aibă aparență de legalitate, în sediul ING se încheie un ”acord de verificare în Biroul de Credit” pe numele soției acestuia, semnat în fals și folosindu-se datele personale ale acesteia. Un asemenea act , fără ca persoana în cauză să știe ce i se pregătește, s-a întocmit în fața și cu concursul ofițerului bancar, o anume O.A. După ce A.G obține creditul, fraudând practic tot ce înseamnă lege în domeniu, își dă în judecată fosta soție de acum și îi cere jumătate din acel credit. El își motivează acțiunea pe baza legislației în materie de împărțire a bunurilor comune. Femeia se trezește astfel citată la instanță și află de întreaga manoperă pornind exact de la acel acord în fals depus la dosar de către făptaș în dovedirrea chipurile a faptului că soția sa ar fi știut de acel credit, fiindcă și-ar fi dat acordul să fie verificată.

Femeia sesizează imediat Parchetul Sibiu, iar acesta demarează urgent cercetările în cauză, mai ales că actul respectiv a fost folosit în instanță pentru a i se înscena femeii o datorie pe care nu o avea și nu o făcuse.

Practic complicitatea dintre ING și făptuitor este evidentă, asemenea ”proceduri” riscând să pună în pericol foarte multe persoane căsătorite și apoi divorțate și nu numai.

Surse din cadrul poliției spun că nu ar fi singurul caz de acest gen, și că ar exista posibilitatea extinderii cercetărilor și asupra conducerii ING , iar în cazul prezentat de noi chiar și asupra avocatului făptuiitorului, deoarece acesta s-a folosit de proba falsă încercând să inducă în eroare instanța, chiar dacă acesta, văzând că e groasă treaba a cerut retragerea acelui acord și cerând ca el sa nu mai facă parte din probatoriu.

Vom reveni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s