3D National Championship Sibiu

Link Posted on Updated on

Federația Română de Arc Tradițional și Field, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA și Clubul Sportiv Vektor vă invită în perioada 30.09-01.10 la Concursul Național 3D de Tir cu Arcul din Sibiu.

Acest concurs, primul de acest gen din orașul Sibiu, se va desfășura într-o locație deosebită, cu generozitate pusă la dispoziția organizatorilor de Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA pe un traseu special amenajat. Evenimentul se desfășoară în sistem „Open” și se adresează tuturor cluburilor de profil din țară și străinătate, precum și arcașilor cu experiență, neafiliați unui club sau unei federații.

Probele constau în parcurgerea unui traseu pe care vor fi instalate 28 de ținte animale în mărime naturală, special concepute pentru acest gen de întrecere, dispuse astfel încât să imite fidel condițiile de vânătoare. De asemenea, pentru prima dată, organizatorii se adresează și persoanelor cu dizabilități care practică acest sport și care vor beneficia de un traseu special amenajat, fapt neîntâlnit la concursurile 3D de până acum.

Timp de două zile, săgețile vor zbura către țintele aflate la distanțe variate care trebuie apreciate de fiecare concurent. De remarcat este faptul că vizitatorii vor putea asista de aproape la competiție și chiar interacționa cu participanții în timpul deplasării acestora de la o țintă la alta. Într-o deplină siguranță, ei vor putea admira dibăcia arcașilor mici sau mari, varietatea tipurilor de arcuri, începând de la arcurile replici istorice și terminând cu cele de ultimă generație, capabile de o precizie demnă de invidiat. Organizatorii promit un spectacol care nu trebuie ratat, scontînd pe o participare numeroasă a celor care îndrăgesc acest sport și chemându-i totodată pe toți cei dornici să descopere noblețea tirului cu arcul să participe la atelierele de înițiere.

Vă așteptăm să ne bucurăm împreună de mișcare în natură, de culorile toamnei, de zbârnâitul corzilor și șuierul săgeților!

3DSibiu2017 (2).jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s