Cui îi este teamă de rock?!

Link Posted on Updated on

În urmă cu puțin timCine o fi conceput chestia asta?p am anunțat că pe 14 iulie va avea loc primul spectacol rock la Geoagiu Băi. Se discutase cu deținătorii locației, clubul în aer liber ”Tarabostes”, situat în incinta băilor romane, se anunțaseră trupele ce urmează a concerta, se pregătise partea de sunet, scenă, promovarea. Practic totul era pregătit, și deja lumea ne suna și ne întreba detalii despre spectacolul ROCK ON THE WATER. Mai mult, cei de la club spuneau ca pentru promovare, postul nostru de radio să ofere doua sejururi lunare la Geoagiu Băi pentru două persoane în ideea promovării stațiunii și în rândul celor care ne ascultă.

Zis și făcut, echipa noastră pregătise tot felul de concursuri legate de promovarea stațiunii, stabilisem spoturile ce ar fi trebuit să ruleze zilnic, ba chiar se lucrează și la o promovare video. Ei bine, după ce am pregătit totul, ne-am anunțat așa zișii parteneri, în speță clubul ”Trabostes” , că noi suntem pregătiți și în următoarele minute putem porni totul, iar pe 14 iulie vom încununa mica campanie de promovare cu spectacolul ROCK ON THE WATER. Le-am trimis băieților conceptul de spectacol, numele trupelor ce vor participa. Cheltuielile pentru club referitoare la promovare și spectacol ….zero. Cu alte cuvinte în afară de locul de desfășurare al spectacolului, clubul nu avea de achitat nimic către noi, nici măcar pe partea de promovare, spoturi, filmări, etc. Singura cheltuială cash a clubului , în caz că ar fi avut loc spectacolul ar fi fost legată de combustibilul uneia dintre formații , adică undeva la 350 de lei, fiind și singura pretenție ridicată de acea formație.

Ei bine, pe 30  iunie, primim un mesaj pe facebook cum că băieții de la Tarabostes s-au sucit, cum că conceptul lor este diferit de ceea ce înseamnă muzica rock și că nu mai facem nimic, eventual la finele lunii august, înainte de închiderea clubului cu pricina… Adică pe sistem, vă sunăm noi… De atunci am încercat să luăm legătura cu cei care se ocupă de club și cu care s-au stabilit toate detaliile dar brusc oamenii nu mai răspund la telefoane, ceea ce nu înseamnă decât o abordare de tip ”românesc”  a unei suceli ce ar fi putut fi evitată. Păi ceea ce ne întrebăm noi, este ce s-a întâmplat de la stabilirea acțiunilor de comun acord și până la data în care băieții de la Tarabostes au dat-o la întors? Oare nu știau ei de la început faptul că în clubul lor conceptul muzical e altul? Au avut brusc niște revelații?!

Ba știau, fiindcă exact acesta a fost și motivul pentru care am stabilit ca spectacolul să fie vinerea și nu sâmbăta, când acolo se organizează discotecă cu muzică de alt gen decât rockul! Sau au primit ”ordin” să nu …rock și INTERNATIONAL RADIO DEUTSCHLAND? Este și asta o ipoteză, mai ales că zona de acolo e cam roșie, primarul e ALDE și băile termale unde clubul își desfășoară activitatea e în incinta băilor…   Oricum ne-am băgat mai adânc ”nasul” și din primele informații e mai ok așa, anume că ne-au refuzat….Cică băile sunt ale Primăriei, concesionate la unii de prin Hunedoara, care de fapt au în spate un alt patron decât cel de pe ”front line”, deși anunțuri publice sau licitații referitoare la aceste băi … mai puțin…

Oricum ceva nu e curat acolo și cineva de acolo se teme ca noi să nu mirosim șandramaua, mai ales că reputația noastră în materie de investigații este una destul de mare. Oricum dacă am fi știut că acolo ceva e dubios nici măcar nu ne-am fi dus la vreo discuție cu ei, potrivit principiului nostru prin care NU NE FACEM DE LUCRU cu oricine.

DSCF2063

Din toată povestea asta, am rămas însă cu o singură mare întrebare: OARE CE NU ESTE OK LA GEOAGIU BĂI? Și cu altele mai mici: ”Oare de ce acolo s-a făcut doar 5 la sută din ce s-ar fi putut face dacă stațiunea era administrată corect și responsabil? Oare de ce de ani de zile drumurile prin localitatea Geoagiu sunt praf, ceea ce este inadmisibil într-o zonă turistică?   De ce calitatea unor servicii este mai legată de perioada de dinainte de 89 decât de zilele actuale? Ce e cu lucrările abandonate de la celelalte băi termale?”

Ei bine, cineva s-a temut ca noi sa punem astfel de întrebări? Oricum le-am fi pus, mai ales că noi veneam să aducem un plus zonei și nu să facem bani din zona și așa sărăcită. Poate că părem niște ciudați, dar în loc să profităm de ce se mai poate profita încercăm să redăm viața prin locuri ucise de caracatițe nevăzute… Sau se tem cei de acolo că s-ar putea ca prin ceea ce promovăm noi, prin acțiunile noastre să le dăm idei locuitorilor din zonă și să se prindă că de fapt sunt furați sistematic de câțiva șmecheri?! Cum vă spun mereu la emisiuni: ROCKUL E PERICULOS PENTRU HOȚI ȘI COMUNIȘTI!  Poate exact asta a și deranjat! 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s