”Tic-tac, blocuri și / sau parcuri?” de Ciprian Ciocan

Link Posted on Updated on

14307064265950f22feb3642.62474314Sibienii declară că și-ar dori mai multe spații verzi, dar Strategia de Dezvoltare Durabilă a orașului este foarte timidă în a oferi și soluții la această problemă.

13,5 m2 este suprafața de spațiu verde corespunzătoare unui sibian, în timp ce recomandările Uniunii Europene sunt de 26 m2 / locuitor, iar ale Organizației Mondiale a Sănătății, 50 m2 / locuitor.

Deși 86,6 % din sibieni declară că și-ar dori mai multe spații verzi, Strategia de Dezvoltare Durabilă a orașului este foarte timidă în a oferi și soluții la această problemă care se vede, ne arde pe mai toți.

În mod surprinzător propunerile făcute aici sunt mult mai puțin curajoase celor adoptate prin PUG 2011 de CL Sibiu. Practic dacă citirea mea este corectă, până în 2023 Primăria își propune să petecească mai degrabă cu mici spații verzi sau să le mai amenajeze pe ici pe colo pe cele existente, în condițiile în care în Sibiu se construiește în continuare. Nici vorbă de (măcar) un nou mare parc.

O agenție imobiliară tocmai a anunțat în prima parte a acestei luni, începerea demersurilor pentru PUZ-ul din Câmpusor care va deschide drumul spre o noua dezvoltare imobiliară în acest spațiu (încă verde) al Sibiului. O lăsăm să treacă și pe asta?

Pentru început, între 3-9 Iulie în cadrul International Street Art Festival vă aștept la o poveste pe această temă. Rămâneți pe recepție.

Source: ”Tic-tac, blocuri și / sau parcuri?” de Ciprian Ciocan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s