Cum își jefuiește BT clienții?Miros de cătușe la BT?

Link Posted on Updated on

MINOLTA DIGITAL CAMERAÎn conturile clienților BT intră diferite categorii de sume. Există însă anumite sume ce potrivit legii nu pot fi supuse urmăririi, executării silite sau popririi, deoarece ele urmează un regim special. Spre exemplu alocațiile de stat pentru copii, pensiile alimentare, îndemnizațiile de gratitudine pentru diverse persoane care au adus contribuții speciale României. Cu toate acestea, BT are prostul obicei de a popri aceste sume, chiar dacă sunt notificate atât de plătitor cât și de client ca sume ce nu pot fi executate.. Mai mult, ANAF, atunci cind instituie asemenea popriri sepcifică expres faptul că executarile se fac asupra sumelor care sunt sau pot fi supuse acestor operațiuni. Mai mult, retragerea acestor sume din cont nu sunt notificate posesorului contului, el se trezește fără acești bani doar în momentul în care dorește să tranzacționeze cu acești bani.

BT susține că ei nu au de unde ști care sunt acele sume interzise de a fi poprite, deși au un serviciu juridic stufos care are obligația ca în momentul instituirii unor popriri să verifice legalitatea acestora, iar cind se constată că ele nu pot fi supuse executării să nu execute cererile creditorilor. De aceea dacă mergi la BT și ceri un credit în baza unor asemenea sume ( cu titlul de pensie alimentqara, alocatie, indemnizatie de gratitudine), banca iți refuză creditul, pe motiv că potrivit legii aceste sume NU CONSTITUIE VENITURI. Păi și când le execuți , constituie venituri?

Care este interesul Băncii?

16807715_269959020092936_3092347554187763937_nAparent, lumea s-ar întreba că ce interes are banca să îți ia banii din cont și să execute practic, plăți fără titlu? Simplu, pentru fiecare poprire banca are un comision destul de mare, de exemplu la 650 de lei , banca îi mai retrage din cont popritului încă 15 lei comision. Deci ei au interesul să nu verifice legalitatea acestor operațiuni de poprire, fiindcă ar pierde comisioanele aferente. Mai mult, pe saiturile BT nu apar aceste comisioane public, deci omul nu este informat cam cit ar pierde dacă își depune banii la bancă și cineva îi pune poprire pe acei bani. Suntem de fapt în situația unei înșelătorii de proporții, la nivelul întregii țări, iar băncile încasează la greu sume importante din executări ilegale, făcându-se că plouă. INTERNATIONAL RADIO DEUTSCHLAND a sesizat BT asupra acestor aspecte, iar banca a dat un raspuns de-a dreptul fascinant: Pai da, aveti dreptate, asteptați să ne recuperam banii de unde i-am virat si vi-i returnam! Păi cum așa, adică de luat îi luați cu ochii închiși, iar pentru repararea greșelii, tot clientul să aștepte?! Cine îi repară lui pagubele pentru acesti timpi de așteptare?

Ce este de făcut?

În acest sens, la inițiativa INTERNATIONAL RADIO DEUTSCHLAND s-a constituit la Sibiu un dosar penal exact pe acest subiect. Probabil că procurorii vor porni o cercetare in rem ( asupra faptelor penale) , după care cei vinovați vor fi trași la răspundere. Ceea ce este mai grav e faptul că Banca va trebui să returneze de îndată aceste sume plus despăgubiri celor executați silit în mod ilegal, plus toate comisioanele percepute pentru acestea. Faptul că Banca , deși își recunoaște greșala are de gând să repare aparent gafa, tot pe nervii clientului, nu poate fi decât o circumstanță agravantă.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s